tajlandska-pustolovina

TAJLANDSKA PUSTOLOVINA

Od 10.900,00 kn

Kako vam zvuči Kratki tečaj samoobrane metodama Tajlandskog boksa, ili Zip line sa pogledom na predivnu prirodu Chiang Mai-a? Možda bi trekking tura po tajlandskoj džungli u društvu lokalnih plemena zadovoljila vaš adrenalinski apetit, ili bi to pak bilo kupanje sa slonovima I rafting na bambusovim splavovima? Ne brinite, i obilazak glavnih turističkih znamenitosti Bangkoka bit će sve samo ne uobičajen.

putovanje-na-tajland
putovanje-na-tajland
putovanje-na-tajland

BANGKOK BIKE TOUR / KURS TAJLANDSKOG BOXA / KANCHANABURI / CHIANG RAI / ZLATNI TROKUT / CHIANG MAI / ZIPLINE / RAFTING / TREKKING U DŽUNGLI/ PATTAYA BUNGEE / 

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI?

Vaš duh nikad ne miruje, mozak uvijek mašta o novim iskustvima, a u ekipi ste poznati kao adrenalinski ovisnik? Krenite s nama u potragu za uzbuđenjima, vrijeme je da pomaknemo granice osobne izdržljivosti i doživimo Tajland na jedan neuobičajeni način. Otkrit ćemo prekrasnu prirodu sjevernog Tajlanda raftingom kroz riječne brzake, voziti se quadovima seoskim putevima kraj farmi i plantaža i sa neuobičajene visine sagledati egzotične tajlandske prašume spuštajući se zip line-om od stabla do stabla. Krv već uvelike struji žilama a adrenalin nezaustavljivo skače, ali to je samo uvertira u jedinstvenu pustolovinu koja slijedi. Vodimo vas na trekking kroz netaknutu prirodu guste tajlandske džungle gdje ćemo se kupati sa slonovima u seocima lokalnih plemena, ići na rafting bambusovim splavovima, a večeri provoditi uz logorsku vatru. Lijepo je iskusiti Pattayu kroz klubove i plaže, ali i iz zraka je poseban ugođaj. Pretpostavljate – idemo na bungee jumping. Uglavnom, u sigurnim ste rukama iskusnih adrenalinskih ovisnika, vaše je samo da punim plućima uživate u svakom trenutku.

PLAN PUTOVANJA

Termini putovanja:
 • 06.11.2019. – 21.11.2019.

PRVI DAN: ZAGREB – DOHA

U odličnoj formi i puni dobre energije okupljamo se u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu, kako bismo uputili ka našoj dugo sanjanoj destinaciji – Tajlandu.

Najprije letimo za Dohu, odakle nas očekuje let prema Bangkoku.

DRUGI DAN: DOHA – BANGKOK

Po dolasku u Bangkok smještamo se u hotel (4*), te nam ostaje slobodnog vremena za upoznavanje sa ovim kaotičnim i nesvakidašnjim gradom, urbanom džunglom nasmijanih ljudi. Predlažemo opuštanje uz tajlandsku masažu za savršen početak vašeg odmora na Tajlandu. Predlažemo vam i odlazak na večernju vožnju brodom na rijeci Chao Phraya (fakultativni izlet) ili u ludu noć Khao San Road-u.

Noćenje u Bangkoku.

TREĆI DAN: BANGKOK – AYUTTHAYA

Današnji dan bit će protkan poviješću, ljepotama i očaravajućom arhitekturom tajlandskih hramova i palača.

Odlazimo autobusom 80km od Bangkoka, na fakultativni izlet u Ayutthayu, nekadašnju prijestolnicu Sijama, prizora od koga zastaje dah. Strateški pozicionirana na otoku okruženom sa tri rijeke, Ayutthaya je sada arheološka ruševina, dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, koju karakteriziraju ostaci relikvijarnih tornjeva i budističkih samostana monumentalnih razmjera, koji će vam dati predodžbu o nekadašnjoj veličini grada te raskoši njegove arhitekture. Slijedi razgled povijesnog parka Ayutthaya; odlazimo do Wat Phra Si Sanphet, najsvetijeg hrama Ayutthaye, sagrađenog na mjestu stare kraljevske palače u kojoj su živjeli neki bivši kraljevi Ayutthaye. Ovaj hram nije samo značajan povijesni lokalitet, već se dugo vremena smatrao duhovnim središtem Tajlanđana. Južno od Wat Phra Si Snipheta, odlazimo do Wat Mongkhon Bophit, modernog hrama, prekrasno dekoriranog krova, čija je najveća atrakcija 17m visoka brončana statua Buddhe koja datira iz 1538. godine. Odlazimo potom do Wat Mahathata, središta budizma u Ayutthaya kraljevstvu poznatog I po neobičnom prizoru glave statue Bude zaraslom u korijenje stabla.

Ostavljamo vam slobodnog vremena da ove monumentalne prizore zabilježite prekrasnim fotografijama, nakon čega se vraćamo nazad u Bangkok.

Odmorite se, saberite utiske, pa nastavljamo dalje pohod na noćni život Bangkoka. Predlažemo vožnju legendarnim Tuk-Tukom do Sky bar, Octave Rooftop Lounge Bar u hotelu Marriott ili poznati Lebua gdje je snimam poznati film „Hangover“.

Noćenje u Bangkoku.

ČETVRTI DAN: BICIKLISTIČKA TURA PO BANGKOKU

Nakon doručka u hotelu, možemo početi sa našim tajlandskim pustolovinama. Prva u nizu je avantura obilaska grada biciklima ali i brodom kojim ćemo zaviriti u fascinantan način života i kulturu pravih Tajlanđana.

Predlažemo vam fakultativni izlet CoCombo u trajanju od 9 sati (kombinacija vožnje biciklima, brodićima i željeznicom) Za izdržljive pustolove ili za one koji samo žele proširiti svoje iskustvo biciklističke ture. Pridružite nam se na cjelodnevnom istraživanju koje će nas odvesti do predgrađa Bangkoka putem klasične željeznice i drugih lokalnih načina prijevoza. U međuvremenu, tradicionalni brodići odvest će nas u svijet fascinacije daleko od središnjeg Bangkoka i njezinih tradicionalnih turističkih mjesta.

Na ovoj turi vidjet ćete blještavu ljepotu u kombinaciji s nevjerojatnim kontrastima, modernim načinom života koji proizlazi iz tradicije, budističkim hramovima koji su skladno suživljeni s muslimanskim džamijama i frenetičnim urbanim širenjem koji daje mjesto blagim ruralnim krajolicima. Ono što je najvažnije, vidjet ćete mnoga lica Bangkoka koliko ih ima na način koji nećete uskoro zaboraviti.

Noćenje u hotelu u Bangkoku.

PETI DAN: TEČAJ TAJLANDSKOG BOKSA ili KANCHANABURI

Danas ispunjavamo san svakog zaljubljenika u borilačke vještine jer vas vodimo na kratak tečaj tajlandskog boksa „Muay Thai“ kod Thai Mastera Toddya koji se smatra guruom ovog sporta sa gotovo pola stoljeća iskustva.

Na ovom fakultativnom izletu saznat ćete osnovne tehnike koje se primjenjuju u 1000 godina staroj borilačkoj vještini, te otkriti kako koristiti osnovna oružja Muay Thaia – glavu, šake, laktove, koljena i stopala prilikom samoobrane. Bez obzira na razinu iskustva koju posjedujete, bilo da ste potpuni početnik ili vrsni poznavalac, ovo će biti potpuno novi doživljaj Tajlanda, kroz nacionalni sport zemlje.

 Ako je Thai box potpuno van vaše zone interesiranja, vodimo vas na cjelodnevni fakultativni  izlet na neke od “must visit” mjesta kada ste u posjeti Tajlandu. Najprije ćemo posjetiti Maeklong train market – jedinstvenu tržnicu kroz koju prolazi željeznička pruga gdje se odvija redoviti željeznički promet. Oduševljeni nesvakidašnjim prizorima, nastavljamo put odlaskom na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak. Slijedi vožnja tradicionalnim brodićima sa kojih ćete moći kupiti neke od suvenira.

Nastavak putovanja u pokrajinu Kanchanaburi – odlatimo na na Most na rijeci Kwai, poznatom po istoimenom filmu iz 1957. godine. Ovaj most dio je i neslavne “Željeznice smrti“ duge preko 400km koja je spajala Tajland i Burmu (Myanmar), a izgradili su je ratni zarobljenici i azijski prinudni radnici tijekom Drugog svjetskog rata.

Slijedi naša vožnja jednim dijelom ove ozloglašene željeznice, kroz čarobne prizore moćnih planina, planinskih potoka i guste džungle. Povratak u Bangkok.

Noćenje u Bangkoku.

ŠESTI DAN: BANGKOK – CHIANG MAI

Gladni pustolovine, krećemo ka sjeveru zemlje. Slijedi let iz Bangkoka za Chiang Mai. Ovaj grad je poznat kao „ruža sjevera“, održava privlačnost koju je održao za putnike već stoljećima.

Za početak predlažemo poludnevni fakultativni izlet na kome ćete biciklima otkrivati Chiang Mai. Pridružite se ovoj avanturi nepobjedivim stazama i mjestima na kojima stare tradicije nastavljaju živjeti.

Tijekom biciklističke rute naučiti ćete i vidjeti dijelove bogate kulturne pozadine Chiang Mai. Ruta nas vodi na mirne i zelene kopnene ceste, prolazeći kroz povijesno naselje Wiang Kum Kam, koje je kralj Mengrai osnovao 1286. godine. Chiang Mai je bio glavni grad carstva Lanna na samo 10 godina. Vidjet ćemo hramove i ruševine koje sežu stotinama godina daleko u prošlost.

Zaustavlajti ćemo se uz hramove koji će nam se naći na putu, a vodič će vas kroz priče naučiti mnogo toga o hramovima na ovom području, no i o budizmu općenito.

Nadalje, posjećujemo McKean rehabilitacijski centar; nekadašnja kolonija gubavaca, nekad odsječena od vanjskog svijeta. Danas je to rehabilitacijski centar za osobe s različitim vrstama tjelesnog invaliditeta.

Nastavljamo biciklističku turu Chiang Mai i zaustavljamo se u osnovnoj školi koju uglavnom posjećujudjeca s brda. Drevno carstvo Lanne proizvelo je neke od najkvalitetnijih keramika ikada napravljenih. Danas je sjeverna regija još uvijek glavno središte tajlandske keramičke industrije. Na maloj keramici promatramo kako rukotvorci ručno izrađuju različite oblike lončarstva.

Vozeći se rijekom Ping, udišemo u lokalnoj atmosferi koja čini Chiang Mai tako posebnim. Zaustaviti ćemo se u lokalnoj pekari gdje ćemo imati priliku kušati ukusni kolač, dok promatramo kako pekari proizvode mnoge druge proizvode.

Na tržnici vidimo iste proizvode u malim tradicionalnim trgovinama; i ovdje imate priliku probati neke od najukusnijih i egzotičnih voća i drugih delikatesa.

Tijekom biciklističke ture Colours of Chiang Mai zaustavljamo se svakih sat vremena za kratki odmor i osvježenje uz pitku vodu ili bezalkoholno piće. Na pola puta rute, imati ćemo lagani tajlandski obrok (Khao Soy Kai) u lokalnom restoranu.

Povratak u hotel ili na neku drugu željenu lokaciju.

Noćenje u Chiang Mai.

SEDMI DAN: CHIANG MAI – ZLATNI TROKUT

Zlatni trokut naša je sljedeća stanica; cijeli dan rezervirali smo za fakultativni izlet na poznato mjesto gdje se Tajland graniči sa Laosom i Mianmarom, mjesto koje je 20-ih godina prošlog stoljeća postalo poznato kao jedan od najplodnijih proizvođača opijuma na svijetu. Ovaj cjelodnevni izlet vodi vas do najboljih mjesta u Chiang Rai, susjednom gradu sjeverno od Chiang Mai. Uživajte u slikovitoj vožnji kroz planine Sjeverne Tajlanda i doline prekrivene džunglama te posjetite najljepše i kulturno bogate krajeve ovog područja. Značajke uključuju poznati Bijeli hram (Wat Rong Khun) i prekrasni Plavi hram (Hram Wat Rong Suea Ten). Istražite bizarnu crnu kuću (Baan Dam), Anka i Long Neck sela plemena Karen, te prekrasan pogled na zloglasni Zlatni trokut.

Nakon doručka u hotelu, današnji izlet započinjemo u 7.30 sati. Zavalite se i opustite se dok se vozite krajolikom sjevernog Tajlanda i uživajte u kratkom predahu, istegnite noge, kupite grickalice i kavu i koristite toalet prije nastavka obilaska.

Prva glavna stanica obilaska je prekrasan Bijeli hram koji oduzima dah. Jedna je od najpoznatijih građevina na Tajlandu prepoznatljiva je po svim bijelim zgradama ukrašenim malim svjetlucavim ogledalima. Na uređenom terenu nalaze se bijeli koi ribnjak, zapanjujuće skulpture i samoproglašene “najljepše kupaonice na svijetu”.

Nakon istraživanja raznih zgrada i umjetnina Bijelog hrama, uživajte u ručku u tajlandskom restoranu, a zatim nastavite do Zlatnog trokuta. Ova zloglasna ruta ima veze s trgovinom opijumom prije nekoliko desetljeća i tamo gdje su Tajland, Mijanmar i Laos odvojeni spajanjem rijeka Mekong i Ruak.

Crna kuća (Baan dum) je sljedeća na itinereru i vizualna je suprotnost nebeskom Bijelom hramu. Ukrašena je teškim drvom, tamnim metalom, životinjskim kožama i kostima. Unutra se nalaze eksponati egzotičnih životinjskih kipova i uređaja za mučenje. Crna kuća je fascinantna, ali bi mogla biti uznemirujuća za neke posjetitelje.

Posjetiti ćemo i dva vrlo različita sjevero-tajlandska brdska sela, Akha i Long Neck Karen. Anka je poznata po svojim ženskim srebrnim ukrasima dok je Long Neck Karen najpoznatiji po mjedenim prstenovima koji se nose oko ženskih vratova, što im daje izgled dugačkog vrata. Oba plemena proizvode ručno izrađene obrte koje posjetitelji mogu kupiti kao uspomene.

Posljednja stanica na putu je zapanjujući Blue Temple (Hram Wat Rong Suea Ten). Krov, sporedni kolosijek, strop i ukrasni kipovi izrađeni su od zapanjujuće kraljevske plave boje. Na kraju obilaska, odmorite se i uživajte u ugodnoj vožnji natrag do hotela u gradu Chiang Mai.

Noćenje u hotelu u Chiang Mai-u.

OSMI DAN: CHIANG MAI – „LETEĆE VJEVERICE“ ZIPLINE

Flying Squirrels Zip Line Chiang Mai je doista nevjerojatna pustolovina kojeg je stvorila odabrana skupina stručnjaka koji vole zabavu i koji su osmislili jedinstvenu atrakciju. Osim više vrsta zip line-ova različitih duljina, uključujući jedan od najdužih Zipline u jugoistočnoj Aziji, tu su i viseći mostovi I druge platforme koje povezuju preko 2km zip line-ova kojima ćete se voziti.

Program traje otprilike dva i pol sata i uključuje lako umjerenu tjelesnu aktivnost. Dva visokoobrazovana zrakoplovna časnika vodit će svaki let – svakako ste u dobrim i sigurnim rukama. Koristi se samo oprema vrhunske kvalitete koja se redovito i strogo pregledava i održava. Instruktori i iskusni zrakoplovni časnici prolaze opsežnu obuku.

Noćenje u hotelu u Chiang Mai-u.

DEVETI DAN: CHIANG MAI – TREKKING TURA

Prethodni dani bili su samo za zagrijavanje jer slijedi prava avantura – trekking po gustoj tajlandskoj džungli. Sa sobom ponesite samo osnovno što se može spakirati u ruksak, jer naredne dvije noći provodite u malim kolibama u džungli.

Naš prvi susret sa netaknutom prirodom bit će vodopad Mork Fa, gdje ćemo iskoristiti priliku za osvježenje, plivanje ili jednostavno relaksiranje u prekrasnom prizoru. Slijedi ručak pa nastavljamo dalje.

Ulazimo u džunglu na gdje nas čeka tri sata pješačenja do spektakularnog pogleda na planinske vrhove, doline i džunglu iz ptičje perspektive – pravi trenutak da udahnete duboko i dobro zapamtite prizor pred vama. A vrijeme je i za jednu nezaboravnu fotografiju.

Noć provodimo drvenoj kolibi na rubu sela uz večeru koju će domaćini pripremiti za nas, ali možemo slobodno i sudjelovat. Slijedi relaksacija u tišini prirode.

Noćenje u džungli.

DESETI DAN: TREKKING TURA

Imati priliku probuditi se u džungli zaista je nešto na čemu možete biti zahvalni u životu. Nakon doručka krećemo u trosatnu trekking turu uz prekrasne krajolike netaknute prirode, prizore rižinih polja, kako bismo stigli u kamp slonova koji žive sa plemenom Lahu u džungli gdje ćemo ručati.

Slijedi jedan od nestvarnijih prizora u životu budući da ćete imati priliku hraniti ih, igrati se i kupati sa prekrasnim životinjama. Pripremamo večeru i okupljamo se oko logorske vatre da saberemo utiske i uživamo u posljednjoj noći nestvarne pustolovine u džungli.

Noćenje u džungli.

JEDANAESTI DAN: TREKKING TURA – CHIANG MAI

Još jedno jutro u džungli. Doručkujemo i pripremamo se za novu nesvakidašnju pustolovinu svojstvenu lokalnim plemenima – rafting na bambusovim splavovima koji mogu smjestiti do 8 osoba, a prtljaga je uskladištena u sredini splava, kako bi bila zaštićena od vode.

Krećemo iz sela Lahu plemena, ka selu Shan gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Ostavljamo još malo slobodnog vremena (bes)ciljno lutanje po živopisnom selu i opraštanje od bujne tajlandske džungle. Pokupit će nas kamion koji će nas vratiti nazad u Chiang Mai, bogatije za nov iskustvo kojeg ćemo se rado sjećati.

Noćenje u Chang Mai-u.

DVANAESTI DAN: CHIANG MAI ŠKOLA KUHANJA - BANGKOK - PATTAYA

Nakon doručka u hotelu, krećemo na još jedan fakultativni izlet – u školu kuhanja. Odlučite se naučiti kako pripremiti i kuhati tajlandski obrok dok uživate u opuštajućem ne-turističkom krajoliku. Polazak u (8.30 sati) organiziranim prijevozom  Na putu do farme zaustavit ćemo se na lokalnoj tržnici za kratki obilazak i moguću kupovinu namirnica.

Farma na kojoj ćemo provesti dan, udaljena je oko 17 km od grada Chiang Mai. Po dolasku, obilazak organske farme gdje ćete vidjeti mnoge različite vrste organskog bilja, povrća i voća koje vlasnici s ponosom uzgajaju. Imat ćete priliku odabrati neke od svježih namirnica koje ćete koristiti prilikom pripreme omiljenih jela u jednoj od prostranih i dobro opremljenih kuhinja. Svaka osoba će imati svoju kuhinjsku radnu površinu. Na kraju, imat ćete priliku uživati u obroku na terasi s pogledom na ribnjak gdje ćete imati prekrasan pogled na cijelu farmu kao i na bujne obližnje planine.

Slijedi povratak u Chiang Mai te u večernjim satima let za Bangkok. Iz Bangkoka dalje nastavljamo organiziranim transferom za Pattayu.

Noćenje u Pattayi.

TRINAESTI DAN: PATTAYA - KOH LARN

Nakon doručka u hotelu, predlažemo vam da dan iskoristite za opuštanje.

Ovisno o vašem interesovanju, možemo organizirati odlazak na otok Koh Lan, komadić raja udaljen samo 7.5km od Pattaye, odnosno kratku vožnju trajektom. Daleko od kandži moderne civilizacije, ovaj će vam otok bisernog pijeska finoće pudera i mora u svim nijansama plave, ponuditi baš ono što vam je potrebno nakon tjedan dana tulumarenja – sunce, svježi zrak i okrepljujući odmor.

Idealno mjesto za to upravo je Tien beach, pitoreskna plaža koja je i među najvećim na otoku. Za one neumoljive energije, dostupni su razni zabavni sadržaji u vidu vodenih sportova.

Noćenje u Pattayi.

ČETRNAESTI DAN: PATTAYA BUNGEE

Nakon doručka u hotelu, predlažemo jođš jedan nezaboravni fakultativni izlet – točnije avanturu o kojoj sigurno godinama sanjate, a nikako da se na nju odvažite – bungee jumping i to u Pattayi. Spajamo lijepo i korisno; lijepo – jer ne možete ni zamisliti kakve ćete ljepote biti svjedoci pogledom na Pattayu na 60m visine, a korisno – jer se sa strahovima treba boriti kao sa najvećim neprijateljima.

Nakon sigurnosnog brifinga i adekvatnog opremanja, spremni ste i u sigurnim rukama, vaše je samo da – skočite i budete ponosni na sebe. Još jedna stavka sa bucket liste je odrađena.

Noćenje u Pattayi.

PETNAESTI DAN: PATTAYA – BANGKOK – DOHA

Naša pustolovina se bliži kraju. Očekuje nas odjava iz hotela u Pattayi, te slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Potom slijedi transfer do zračne luke u Bangkoku, odakle nas očekuje let za Dohu.

ŠESNAESTI DAN: DOHA – ZAGREB

Po dolasku u Dohu, nastavljamo za Zagreb.  Slijedi povratak u realnost do neke sljedeće avanture svjetskih putnika 😉

Cijena aranžmana po osobi (kalkulirana na bazi 12 putnika) iznosi

10.900,00 kn*

*Navedena cijena je First Minute cijena aranžmana i vrijedi za rezervacije do 01.07.2019.

Redovna cijena aranžmana iznosi 11.900,00 kn.

Navedena cijena vrijedi za gotovinsko plaćanje.
Za beskamatno plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za
5%, 7-12 rata za 10% i 13-24 rata za 13%.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom (povratni let u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Bangkok – Doha – Zagreb) i zrakoplovne pristojbe
 • unutarnji let Bangkok – Chiang Mai
 • usluge turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku (koji je sa vama cijelo vrijeme trajanja putovanja; od Zagreba i do Zagreba),
 • usluge lokalnih vodiča za grupu na engleskom jeziku,
 • 4 noćenja s doručkom u Bangkoku (hotel 4*),
 • 4 noćenja s doručkom u Chiang Maiu (hotel 4*),
 • 2 noćenja s punim pansionom (doručak, ručak, večera) u Chiang Mai (treking trodnevna tura sa spavanjem u drvenim kolibama),
 • 3 noćenje s doručkom u Pattayi (hotel 4*),
 • organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

Cijena ne uključuje

 • vizu koja je obavezna za putovanje(mogućnost posredovanja agencije uz doplatu 35 EUR viziranje + 80,00 kn usluga posredovanja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 30 EUR po osobi i noćenju,
 • fakultativne izlete,
 • dodatne aktivnosti i usluge, dodatne obroke i piće,
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji),
 • ulaznice u hramove i ostale objekte koji se posjećuju a nisu navedeni pod cijena uključuje
 • zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • osobne troškove
 • sve troškove transfera kao što su tuk tuk, taxi i slično

Popusti

 • dijete do 12 godina u sobi sa dvije odrasle osobe – na upit

Cijene fakultativnih izleta

 • 2. dan – krstarenje rijekom Chao Praya 400,00kn po osobi.

U cijenu je uračunato: povratni transfer na relaciji hotel – putnički terminal u luci, večera na brodu na osnovi švedskog stola lokalne i europske kuhinje, jedno bezalkoholno piće po osobi.

 • 3. dan – cjelodnevni obilazak Ayuthaye: 490,00 kn po osobi.

U cijenu je uračunato: organizirani prijevoz, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak (napomena: u cijenu ručka nije uračunato piće).

 • 4. dan – biciklistička tura CoCombo u trajanju od 9 sati – 500 kn po osobi.

U cijenu je uračunato: vodstvo iskusnog lokalnog vodiča, bicikl za brdsku vožnju ili gradski bicikl, sigurosne kacige, voda, karta za vožnju trajektom, karta za vožnju vlakom, vožnja tradicionalnim dugim brodićima, lagani tajlandski obrok)

 • 5. dan – dvije varijante:

-1. Tajlandski boks u trajanju 2 sata: 320,00 kn po osobi

-2. cjelodnevni izlet: Mae klong Railway market, Damnoen Saduak floating market, Most na rijeci Kwai i vožnju željeznicom smrti (cca 30 min): 640,00 kn po osobi

U cijenu je uračunato: transfer, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, karte za vlak, ručak – u cijenu ručka nije uračunato piće).

 • 6. dan – biciklistička tura: 400 kn po osobi

U cijenu je uračunato: Bicikl i biciklistička kaciga, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ukusan tajlandski obrok, voda ili bezalkoholna pića tijekom izleta, osiguranje)

 • 7.dan – Zlatni trokut: 450 kn po osobi

U cijenu je uračunato:organizirani prijevoz iz hotela i nazad, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku , tajlandski buffet ručak, ulaznice za lokalitete koje ćete posjetiti, jedna mala boca vode, osiguranje od nezgode u prometu)

 • 8. dan – Flying Squirrels zipline avantura: 640 kn po osobi

U cijenu je uračunato: transfer, 2.5 sata Zipline avanture, ručak, šetnja do Mae Kampong vodopada ili Mae Kampong drvenog hrama)

 • 12. dan – Chiang Mai škola kuhanja: 400 kn po osobi

U cijenu je uračunato: transfer od hotela do eko farme, posjet lokalnoj tržnici, usluge učitelja u školi kuhanja, namirnice koje ćete pripremiti, osvježavajuće napitke, konzumaciju pripremljenih jela)

 • 13. dan – izlet trajektom na Koh Lan otok: 30,00 kn po osobi povratna karta
 • 14. dan – bungee jumping: 470,00 kn po osobi

U cijenu je uračunato: Bungy Jump sa visine od 60m, Certifikat o hrabrosti, Osiguranje skakača, HD video skoka.

Cijene ulaznica za hramove

 • Royal Palace: 14 EUR,
 • Wat Pho: 3 EUR,
 • Wat Arun: 1,5 EUR

Načini plaćanja

Gotovinom

 • u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka
 • općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

 

Kreditnim karticama
u poslovnici World Traveler / na daljinu sljedećim karticama:

 • Visa, Maesto Master od PBZ-a i ERSTE —- do 12 rata
 • Visa, Maestro, Master od ZABE —— do 24 rate
 • Diners —– do 24 rate
 • Amex – do 12 rata

Važne informacije

Važne informacije

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2018. godini i podložna su promjeni, organizator zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg – na letu Qatar Airways), dok je na unutarnjem letu Bangkok (BKK) – Phuket (HKT) uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje do 25 kg po osobi.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program.
 • Završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku.
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta, pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje – ovisno o dogovoru sa pratiteljem putovanja), osim ako u programu putovanja nije navedeno drugačije.
 • WORLD TRAVELER (BC TRavel d.o.o.) nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću, trudnice ili djecu
 • Ukoliko zbog nedobivanja vize putnici trebaju odustati od putovanja, primjenjuju se uvjeti otkaza prema općim uvjetima turističke agencije WORLD TRAVELER – BC Travel d.o.o.
 • Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine I police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr.
 • Za ovo putovanje važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije WORLD TRAVELER – BC Travel d.o.o.
 • Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza.
 • Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
 • Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja je 12 osoba.

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

MOŽEŠ LI SE VEĆ ZAMISLITI TAMO?

MOŽEŠ LI SE VEĆ ZAMISLITI TAMO?

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE

Službeno ime: Kraljevina Thailand / Tajland

Položaj: Tajland je država u jugoistočnoj Aziji. Na jugu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu s Mjanmarom, na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

Glavni grad: Bangkok

Službeni jezik: Thai

Vremenska razlika: u odnosu na Hrvatsku Tajland je na +5 h u periodu ljetnog računanja vremena (od zadnjeg vikenda u ožujku do zadnjeg vikenda u listopadu), te na +6 h za vrijeme zimskog računanja vremena.

Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 EUR = 38,98 THB

Izdaje se u Zagrebu i to u roku od 10 dana, cijena vize iznosi 35 EUR za jedan ulaz u zemlju, vrijedi 90 dana od izdavanja, te za 60 dana boravka u zemlji. Dokumenti potrebni za izdavanje vize su: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografiju kao za putovnicu, fotokopiju prve stranice putovnice i kopiju zrakoplovne karte (potvrdu letova izdaje turistička agencija). Vizu možete ishoditi sami kao putnik ili posredovanjem naše agencije. Naknada za posredovanje iznosi 80,00 kn.

Sve informacije vezano za izdavanje vize potražite na stranicama tajlandskog konzulata – http://thaiconsulate.hr/

Svakako preporučujemo izradu police putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza puta. Cijena police na upit. Osiguravajuća kuća naše agencije je Triglav osiguranje. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti police osiguranja u drugoj osiguravajućoj kući, policu zdravstvenog osiguranja može zaključiti do dana putovanja, dok policu za osiguranje od otkaza puta mora sklopiti u roku koji mu kaže druga osiguravajuća kuća a nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa

Nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja, Uobičajena cjepiva koja smo dobili kroz život su dovoljna. Ne preporuča se igranje s majmunima čiji potencijalni ugriz može biti opasan za Vas kao ni s brojnim psima lutalicama. U slučaju da Vam se dogodi nešto ozbiljno, Bangkok ima puno suvremenih bolnica gdje liječnici govore engleski jezik. Samo što sa kvalitetom dolazi i cijena tako da su te bolnice dosta skupe i stoga je putno osiguranje preporučljivo. Par dana bolnice može Vas stajati nekoliko tisuća kuna, pa pa ukoliko nemate toliko novaca ugovorite osiguranje. Osim Bangkoka i ostatak turističkih središta ima suvremene bolnice s osobljem koje govori engleski ili neki drugi svjetski jezik.

Tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni, odnosno kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.

Za posjet hramu treba biti dolično odjeven (ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje – trebaju biti do koljena, nit majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Bit će Vam ponuđen (uz malu napojnicu) dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti. Prilikom odabira odjeće koju ćete ponijeti na put imajte na umu da su praonice rublja povoljne (već od 4,00 kn/kg robe) te da Vam neće biti problem pronaći mjesto da operete robu.

Dress code za neke barove:
Nije dopuštena sportska odjeća i obuća, japanke, majice bez rukava, niti otvorena obuća za muškarce, dozvoljene su dugačke i kratke hlače, traperice sa zatvorenom obućom, također nije dozvoljeno unošenje vrećica, malih torbi, kofera i ostale prtljage).

Obavezno korištenje flaširane vode. Tajland je destinacija poznata po kulinarstvu. Najčešće se priprema piletina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste začini o kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

Mobilna i Internet infrastruktura u Tajlandu je među najrazvijenijim u cijeloj regiji. Na samom aerodromu naći ćete štandove s lokalnim teleoperaterima koji će Vam odmah ponuditi razne pakete interneta, razgovora ili sms-a namijenjene turistima. Te turističke tarife su uglavnom skuplje i nepovoljnije od onoga što je u standardnoj ponudi, pa ukoliko idete na duže putovanje bolje je to napraviti u gradu u nekom od brojnih trgovina lokalnih operatera. Poneki avioprijevoznici će Vam već u avionu ili pri izlasku iz njega besplatno podijeliti sim kartice od jednog operatera. Potrebno je samo otići na štand operatera čiju karticu imate te izabrati odgovarajući paket. Naravno uvijek možete otići i kod drugog operatera gdje ćete karticu platiti 50 bahti + XY za cijenu paketa koji izaberete. Postoje tri glavna operatera AIS, DTAC i True Move. Osim mobilnog interneta sveprisutan je i WiFi tako da ga praktički svaki restoran, kafić ili hotel ima. Ponekad zna biti spor i nepouzdan ukoliko je već puno ljudi spojeno, pa je dobro imati mobilni Internet kao drugu opciju.

Turistička agencija BC Travel d.o.o.

Besplatni info telefon

MOŽDA ĆE TI SE SVIDJETI I...

putovanje-tajland

TURA ZA POČETNIKE

16 / 17 dana - od 9.900,00 kn

putovanje-tajland

HANGOVER TURA

14 dana - od 9.900,00 kn

putovanje-tajland

KULINARSKA TURA

16 / 17 dana - od 10.900,00 kn

Prijavite se na naš newsletter

Ostavite svoju e-mail adresu i najbolje ponude putovanja stižu vam u inbox

 

Klikom na polje „Prijavi se” potvrđujete da ste upoznati i suglasni s našom Politikom privatnosti.
U svakom trenutku se možete odjaviti sa naše newsletter liste.