DOŽIVITE TAJLAND S PUTOHOLIČARIMA

Termin školskih praznika: 29.12.2020. – 11.01.2021.
putoholicari-logo

Iskoristite jedinstvenu priliku i upoznajte magični Tajland na putovanju s svjetskim putnicima – Putoholičarima, Ivom i Brankom!

Novogodišnji termin (termin školskih praznika):

29.12.2020. – 11.01.2021. 

Pripremite se na avanturu života jer vam na ovom putovanju otkrivamo najluđa lica Tajlanda! Doživjet ćete kaotični Bangkok od njegovog predgrađa sve do fascinantnih hramova i otkriti kako zaista žive mještani. Obilazit ćemo ulice Bangkoka u Tuk Tuk-ovima, istražujući omiljena mjesta mještana, kad je hrana u pitanju. Mmmm, čeka nas prava eksplozija okusa. Slobodno prekrižite “hangover” na Tajlandu sa svoje liste, jer vas vodimo na nezaboravni noćni provod u ludilo Khao San Road-a, Soi Cowboy ulice te poznate Nana Plaze.  Očarat će vas nestvarni prizori sjevera Tajlanda i spektakularni hramovi Chiang Mai-a. Otkrit ćemo vam tajne Zlatnog trokuta i napraviti fantastičan selfie sa dugovratim ženama plemena Karen.

Highlight putovanja slijedi jedinstvenom trekking avanturom, kroz netaknutu prirodu guste tajlandske džungle gdje nas čeka druženje sa slonovima u seocima lokalnih plemena, rafting bambusovim splavovima i nezaboravnu večer uz logorsku vatru.

U drugom dijelu putovanja, birate između odlaska na otok Phuket ili u Pattayu.

Ako se ubrajate u ekipu koja želi uživati na plaži, onda je Phuket vaš izbor jer vas vodimo vas na neke od najljepših plaža svijeta, sa pijeskom poput pudera i morem boje smaragda. Uživat ćete u spektakularnim prizorima zalaska sunca, ispijajući kokosovo mlijeko, dok vas zapljuskuju valovi toplog Andamanskog mora.

Ako vam je ludi noćni provod imperativ za najbolje iskustvo Tajlanda, završetak avanture u Pattayi je vaš savršen izbor. To je grad koji postavlja pravila mamurluka, grad čije vas bučne ulice držati budnima do ranog jutra. A bit će vremena i za hedonističke trenutke na obližnjem otočiću Koh Larn.

Što god odaberete, nećete pogriješiti. Bit će ovo putovanje kakvo vam se dešava jednom u životu.

Pakirajte kufere, Putoholičari i World Traveler vas vode na avanturu života!

O PUTOVANJU U KRATKIM CRTAMA

 • Termin putovanja

  29.12.2020. – 11.01.2021.

 • Trajanje putovanja:

  14 dana / 11 noćenja

 • Mjesto polaska

  Zagreb

 • Broj dana godišnjeg koji vam treba:

  7 dana

 • Kategorizacija smještaja:

  hoteli 4* & drvene kolibe

 • Tip putovanja:

  avanturistički

 • Što ćete sve vidjeti & doživjeti?

  Bangkok, Chiang Mai, Zlatni trokut, Chiang Rai, trekking po tajlandskoj džungli, druženje sa slonovima, Phuket ili Pattaya & još mnogo toga

 • CIJENA:

  od 11.990 kn

 • Opcije plaćanja:

  gotovina, kartice do 24 rate

Otkrijte s nama najluđa lica Tajlanda!
PROVJERITE PROGRAM
tajland s putoholičarima
Otkrijte s nama najluđa lica Tajlanda!
PROVJERITE PROGRAM
tajland s putoholičarima

PLAN PUTOVANJA

29.12.2020. – 11.01.2021.

PRVI DAN (29.12.2020.): ZAGREB – ISTANBUL

U odličnoj formi i puni dobre energije okupljamo se u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu (2 sata prije leta), kako bismo se uputili ka našoj dugo sanjanoj destinaciji – Tajlandu.

Najprije letimo za Istanbul s polaskom u 09:10 gdje stižemo u 13:15 i pravimo pauzu za poludnevni razgled turske prijestolnice dok čekamo naš sljedeći let, za Bangkok.

DRUGI DAN (30.12.2020): ISTANBUL – BANGKOK– TUK TUK FOOD TURA

U 01:50 nastavljamo iz Istanbula letom za Bangkok, kamo stižemo u 15:10. Po dolasku u Bangkok imat ćemo transfer do hotela (4*), slijedi check in pa nastavljamo dalje. Naša prva tajlandska avantura je Noćna „Food“ tura legendarnim Tuk tukovima (fakultativni izlet).

Bangkok

Bit će to prava prilika da Bangkok opravda svoj sinonim urbane džungle. A zašto noćna tura? Zato što želimo jesti kao mještani, a njima je sasvim u redu da imaju jedan dobar thai obrok u pola noći. Bangkok je i tako poznat kao grad koji „nikada ne prestaje jesti.

tajland s putoholičarima bangkok

Obilazit ćemo ulice Bangkoka u Tuk Tuk-ovima, istražujući omiljena mjesta mještana, kad je hrana u pitanju.  Papaya salata, hrskavo meso u soya sosu, pileći rezanci, spicy mesne okruglice, noodles, Pad Thai… Mmmm, čeka nas prava eksplozija okusa.

tajland s putoholicarima tuk tuk bangkok

Pravit ćemo pauzu od kombinacije okusa lokalne kuhinje vozeći se po glavnim obilježjima starog dijela Bangkoka, kako bismo doživjeli hramove iz jedne potpuno nove perspektive. Bit će ovo i vizualna i gastronomska avantura potpuno nepoznata drugim turistima. Nakon food ture tuk tukovima, slijedi povratak u hotel ili luda noć na Khao San Roadu.

Noćenje u hotelu (4*) u Bangkoku.

TREĆI DAN (31.12.2020.): BANGKOK - BICIKLISTIČKA TURA - DOČEK 2021.

Nakon doručka u hotelu, možemo početi sa našim tajlandskim pustolovinama. Prva u nizu je avantura obilaska grada biciklima ali i brodom kojim ćemo zaviriti u fascinantan način života i kulturu pravih Tajlanđana.

Odlazimo na fakuktativni izlet CoCombo u trajanju od 9 sati (kombinacija vožnje biciklima, brodićima i željeznicom), idealan za pustolove ili za one koji samo žele proširiti svoje iskustvo biciklističke ture.

tajland s putoholičarima - bangkok - bike tourPridružite nam se na cjelodnevnom istraživanju koje će nas odvesti do predgrađa Bangkoka putem klasične željeznice i drugih lokalnih načina prijevoza. U međuvremenu, tradicionalni brodići odvest će nas u svijet fascinacije daleko od središnjeg Bangkoka i njezinih tradicionalnih turističkih mjesta. 

tajland s putoholičarima - bike tour bangkok

tajland s putoholičarima - bike tour - bangkok

Na ovoj turi vidjet ćete blještavu ljepotu u kombinaciji s nevjerojatnim kontrastima, modernim načinom života koji proizlazi iz tradicije, budističkim hramovima koji su skladno suživljeni s muslimanskim džamijama i frenetičnim urbanim širenjem koji daje mjesto blagim ruralnim krajolicima. Ono što je najvažnije, vidjet ćete mnoga lica Bangkoka koliko ih ima na način koji nećete uskoro zaboraviti.

Po završetku biciklističke ture po Bangkoku i okolici, ostaje nam taman dovoljno vremena za predah u hotelu, pripremu za najluđu noć i povratak na ulice Bangkoka gdje ćemo dočekati 2021. godinu.

 

Noćenje u hotelu (4*) u Bangkoku.

ČETVRTI DAN (01.01.2021.): BANGKOK - CHIANG MAI

Budimo se u Novoj, 2021. godini. Oporavljamo se od ludog provod uz doručak, te slijedi odjava iz hotela i pokret ka zračnoj luci (oko 12:00), odakle nas očekuje let za Chiang Mai.

Gladni pustolovine, krećemo ka sjeveru zemlje, u Chiang Mai,  grad  poznat kao „ruža sjevera“. Po dolasku, smještamo se u hotel te ostavljamo vremena za slobodne aktivnosti.

tajland s putoholičarima - chiang mai

tajland s putoholičarima - chiang mai

Možete se opustiti uz tajlandsku masažu, pojesti fini tajlandski obrok ili krenuti u obilazak starog dijela Chiang Maia i vidjeti neke od najljepših hramova sjevera – Wat Chedi Luang, Wat Phrathat Doi Suthep ili Wat Phra Singh. U večernjim satima, ostat će nam taman dovoljno vremena za posjet nekom od brojnih noćnih marketa.

Noćenje u hotelu (4*) u Chiang Mai-u.

PETI DAN (02.01.2021.): CHIANG MAI - TREKKIG TURA

Prethodni dani bili su samo za zagrijavanje jer slijedi prava avantura – trekking po gustoj tajlandskoj džungli. Sa sobom ponesite samo osnovno što se može spakirati u ruksak, jer narednu noć provodimo u malim kolibama u džungli.

tajland putoholičari trekking džungla

Nakon doručka u hotelu, polazak u 8:30 ujutro, vožnja cca 1 sat do lokalne tržnice gdje ćemo kupiti potrebne namirnice za sljedeća dva dana. Nastavak vožnje, te nakon 30 minuta strma cesta vodi nas do vodopada Mork Fa gdje se možete okupati na ovom opuštajućem mjestu sa prekrasnim pogledom.

tajland s putoholičarima trekking po džungli

Slijedi ručak u malom seoskom restoranu. Vodiči će kuhati, a vi ćete moći uživati u autentičnoj tajlandskoj hrani koju su za vas pripremili, kao što će to činiti i narednih dana. Nakon ručka, nastavak vožnje do mjesta gdje započinje trekking avantura. 

Čeka nas oko 3 sata trekkinga kroz gustu tajlandsku džunglu, te uspon na oko 1200-1400m nadmosrske visine. Noć provodimo u jednostavnoj drvenoj kolibi na rubu malog malog sela.

tajland s putoholičarima - trekking

tajland s putoholičarima trekking po džungli chiang maiPrije mraka možete posjetiti selo i uživati u večernjem prizoru okolnih planina. Između ostalog možete vidjeti vrh Thailands – vrh treće najviše planine Doi Chiang Dao (2.175 metara nadmorske visine).

tajland s putoholičarima trekking džunglaSlijedi “home made” večera te druženje uz vatru i na kraju miran san uz zvuke prirode – iskustvo koje sasvim sigurno dugo niste imali.

Noćenje u džungli u drvenim kolibama. 

ŠESTI DAN (03.01.2021.): TREKKING TURA - CHIANG MAI

Budimo se u džungli, uz zvuke pijetlova i svjež zrak kakav dugo niste iskusili.

Domaćini nas već čekaju s pripremljenim doručkom, kavicom ili čajem za lakši početak dana. Danas nas očekuje još cca sat vremena trekkinga do sljedeće avanture – raftinga bambusovim splavovima koje vodiči prave na licu mjesta.

tajland s putoholičarima - džungla - thailand

Osovne stvari pakiramo na držače na sredini splava kako se ne bi smočile, dobijamo vesla (čitaj bambusove trske) i slušajući upute vodiča, upravljamo splavom. Usput uživajući u prekrasnim prizorima netaknute prirode.

Vožnja rijekom Mae Tang traje oko 2 sata, nakon čega stižemo do Shan sela gdje nas ljubazni domaćini dočekuju s finim autentičnim tajlandskim ručkom.

tajland s putoholičarima - džungla

Okrijepit ćemo se uz lokalne delicije pa nastavljamo dalje, ka obližnjem kampu slonova – idemo po jedno zaista nesvakidašnje iskustvo. Imati ćemo priliku hraniti ove miroljubive divove i šetati s njima, te ovaj doživljaj učiniti nezaboravnim fantastičnim fotografijama.

tajland s putoholičarima - džungla - thailand

tajland s putoholičarima - džungla slonovi

tajland trekking po džungli

Nakon što smo ugodno proćakulali sa slonovima, slijedi povratak u Chiang Mai.

Noćenje u hotelu (4*) u Chiang Maiu.

SEDMI DAN (04.01.2021.): CHIANG MAI - ZLATNI TROKUT

Nakon doručka u hotelu, izlet započinjemo u 7.30 sati.

Napravit ćemo kratko zaustavljanje kraj izvora termalne vode, te nastavljamo dalje, do prve stanice obilaska. Vidjet ćemo prekrasni Bijeli hram koji oduzima dah. Jedna je od najpoznatijih građevina na Tajlandu prepoznatljiva je po svim bijelim zgradama ukrašenim malim svjetlucavim ogledalima. Na uređenom terenu nalaze se bijeli koi ribnjak, zapanjujuće skulpture i samoproglašene “najljepše kupaonice na svijetu”.

TAJLAND S PUTOHOLIČARIMA - BIJELI HRAM

Nakon istraživanja raznih zgrada i umjetnina Bijelog hrama, uživamo u ručku u tajlandskom restoranu, a zatim nastavljamo do sela dugovratih žena plemena Karen. Ovo pleme porijeklom je iz Mjanmara (Burme), koje se u Tajland doselilo bježeći od sukoba u svojoj zemlji. Prstenovi oko vrata stvar su tradicije koju čuvaju, ali i stvar slobodnog izbora.

LONG NECK KAREN TAJLAND S PUTOHOLIČARIMA

Nakon što smo upoznali neobične žene plemena Karen, nastavljamo dalje ka Zlatnom trokutu. Ovo je poznato mjesto gdje se Tajland graniči sa Laosom i Mianmarom, mjesto koje je 20-ih godina prošlog stoljeća postalo poznato kao jedan od najplodnijih proizvođača opijuma na svijetu. Slijedi vožnja rijekom Mekong, povijesnim rutama opijuma na tromeđi zemalja.

TAJLAND S PUTOHOLIČARIMA - ZLATNI TROKUT

Vraćamo se za Chiang Mai.

Noćenje u hotelu (4*) u Chiang Mai-u. 

OSMI DAN (05.01.2021.): CHIANG MAI - PHUKET ili PATTAYA

Nakon doručka u hotelu, pakiramo se i nastavljamo dalje s našom tajlandskom avanturom. No, sada je vrijeme i za malo hedonizma – o destinaciji odlučujete sami, a na meniju su rajski otok Phuket ili zabave puna Pattaya.

 

UKOLIKO STE ODABRALI POSLJEDNJIH NEKOLIKO DANA U TAJLANDU PROVESTI NA PHUKETU:

Napuštamo hotel u Chiang Maiu i upućujemo se organiziranim prijevozom ka zračnoj luci odakle slijedi let ka Phuketu, koji će nam otkriti jednu sasvim novu dimenziju hedonizma. Nakon što se smjestimo u hotel (4*) imat ćemo slobodnog vremena za aklimatizaciju na božanstvene prizore rajskog otoka Andamanskog mora.

putovanje-na-tajland

Dobru zabavu i ugodno druženje možemo nastaviti zajedničkim odlaskom u Bangla road – jednu od najživopisnijih ulica svijeta koja se budi kako sunce zalazi. Pješačka ulica koja je žarište noćnog života Phuketa i glasne muzike neće vas ostaviti ravnodušnima.

Noćenje u hotelu (4*) u Phuketu.


 

UKOLIKO STE ODABRALI POSLJEDNJIH NEKOLIKO DANA U TAJLANDU PROVESTI U PATTAYI:

Vrijeme je za odjavu iz hotela u Chiang Maiu i odlazak organiziranim prijevozom ka zračnoj luci odakle slijedi let ka Bangkoku, te potom transfer do Pattaye.

Slijediprijava u hotel (4*), u Pattayi, u večernjim satima predlažemo izlazak u Pattaya Walking street – koja se od 19:00 – 03:00 zatvara za promet, i postaje kilometar dobre zabave, jedna od najuzbudljivijih ulica svijeta.

tajland-izlasci

Birat ćete između restorana, pubova, noćnih klubova, Go-Go barova, diskoteka, kabarea – svega je tu, za svačiji ukus u ulici koja je ugostila možda čak i više mamurluka nego Bangkok.

Noćenje u hotelu (4*) u Pattayi.

DEVETI DAN (06.01.2021.): PHUKET - IZLET NA PHI PHI OTOČJE ili PATTAYA: ATV OFF ROAD AVANTURA

PROGRAM ZA EKIPU NA PHUKETU:

Nakon doručka slijedi fakultativni izlet na Phi Phi otočje, koji se jednostavno može opisati kao raj na zemlji. Smješteno u smaragdnom moru, sa biserno bijelim plažama, ovo je otočje diljem svijeta poznato po filmu „The Beach“ sa Leonardom Di Capriom u glavnoj ulozi, čije je dešavanje smješteno na plaži Maya Bay koje se nalazi na otoku Phi Phi Leh.

 

Za one željne avanture, predlažemo ronjenje među slikovitim koraljnim grebenima, dok će onima željnima ljepote biti dovoljno da uživaju plivajući u blistavom toplom moru.

phi phi islands

Maya bay i Maya beach su zatvoreni za posjetitelje. Brodovi i dalje mogu posjetiti Koh Phi Phi Leh, ali se moraju zaustaviti 300 metara od plaže, dovoljno blizu za fotografiranje, ali bez ulaska u zaljev.

Slijedi panoramska vožnja u blizini špilje Viking Cave sa mogućnošću kupanja i snorkelinga (ovisno o razini mora), poznatoj po prapovijesnim crtežima vikinških brodova, danas također omiljeno mjesto iskusnih ronilaca. Pripremite se biti dio nesvakidašnjeg prizora jer ćemo se iskracti na plažu Monkey Beach (ukoliko razina mora to bude dozvoljavala), plažu kojom vladaju majmuni. Ukoliko budete dovoljno spretni, bit će to prilika za jedan sjajan selfie. Nastavljamo ka otoku PhiPhi Don, koji prvi po veličini, te jedini otok sa stalno naseljenim stanovnicima koji se može pohvaliti sa dvije prekrasne plaže u zaljevu Loh Dalum i Ton Sai; tu ćemo ručati, nakon čega se još jednom možete okupati u kristalnom moru.

Nakon ručka, slijedi odlazak na jedan od otočića arhipelaga radi kupanja. Slobodno vrijeme na otoku (cca 1 sat).

Povratak iz raja u Royal Phuket Marinu planiran je u popodnevnim satima.

U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na Muay Thai show;  uz video zapise na velikom zaslonu i kroz borbe u areni objašnjava se povijest „umjetnosti osam udova“ ili poznatije rečeno, tajlandskog boksa.

Tajlandski boks ili Muay Thai, kako ga nazivaju Tajlanđani, tradicionalna je borilačka vještina nastala kao produkt neprestanih sukoba sa narodima Indokine u svrhu samoobrane Tajlanđana. Od 1921. godine tajlandski se boks oblikuje kao sportska grana te su do današnjih dana pravila ostala netaknuta.

Noćenje u hotelu (4*) u Phuketu.


 

PROGRAM ZA EKIPU U PATTAYI:

Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak na poludnevni fakultativni izlet, točnije još jednu nezaboravnu avanturu – vožnju quadovima ili buggyima po tajlandskim off road putevima.

pattaya tajland s putoholičarima

Na cca 30km dugom putu prolazimo kraj velikog broja slikovitih lokacija od biserno bijelog pijeska, pa sve do utabanih zemljanih puteva, kroz plantaže ananasa, tapioke, palminog ulja, eukaliptusa i tropskih nasada i kokosa, a sve to s nevjerojatnim pogledom. Vožnja quadova (ATV-a ili buggya) ne zahtjeva nikakvo prethodno iskustvo i pogodna je za sve starosne dobi. Prije početka vožnje, imat ćemo sigurnosni brifing, te kratku oduku o korištenju vozila, nakon čega slijedi dvosatna avantura po raznolikim terenima i uz prekrasan tropski pogled. Umorni od vožnje, okrepljujemo se uz ručak te slijedi povratak u Pattayu.

Odmaramo od quad avanture odmora i krećemo u novi pohod na noćni život neumoljive Pattaye, u potragu za „sadržajima za odrasle“. U planu su nam neki od najpopularnijih Go-Go barova u Pattayi.

 

Noćenje u hotelu (4*) u Pattayi.

DESETI DAN (07.01.2021.): PHUKET - IZLET NA JAMES BOND ISLAND ili PATAYYA - EXTREME ENDURO AVANTURA

PROGRAM ZA EKIPU NA PHUKETU:

Današnji dan tajlandske avanture rezervirali smo za cjelodnevni fakultativni izlet u zaljev Phang Nga, mjesto koje je zasigurno odavno pri vrhu vaše bucket liste, i to s punim pravom budući da je spektakularni prizor upravo ono što ćete dobiti posjetom vapnenačkim stijenama koje se vertikalno izdižu iz smaragdno zelenog mora. U zaljevu se nalazi 42 otoka i otočića. Posjetiti ih sve nije moguće ali ih je djelomično moguće istražiti kajacima što ćemo i učiniti.

james bond island thailand

Nezaobilazan je posjet James Bond otoku, po kome je zaljev i postao prava turistička atrakcija, inače mjesto snimanja filma James Bond ”Čovjek za Zlatnim pištoljem”. Bit će zanimljivo osjetiti se na trenutak kao Roger Moore.

Nastavak putovanja – vožnja brodom do Koh Panyee plutajućeg sela gdje ćemo imati organizirani ručak. Posjetiti ćemo i Lod Nai špilju, a sigurni smo da će vam prizor oduzeti dah. Još jedan prekrasan dan završavamo kupanjem na jednom od obližnjih otoka.

Povratak u hotel. Nakon odmora, predlažemo zajednički odlazak na Siam Niramit – spektakularnu predstavu koju izvodi više od 100 izvođača, u raskošnim kostimima uz zapanjujuću scenografiju.

Noćenje u hotelu (4*)na Phuketu.

 


 

PROGRAM ZA EKIPU U PATTAYI:

Za današnji dan osmislili smo avanturu koja će zadovoljiti i najveće adrenalinske ovisnike među vama. Vrijeme je za Xtreme enduro bike, cjelodnevni fakultativni izlet. U pratnji profesionalnih vodiča, doživjet ćemo avanturu ispunjenu ekstremnom zabavom, po ekstremnim terenima i uz fantastične prizore okolice Pattaye. Na raspolagnaju vam je HONDA CRF250L.

tajland s putoholičarima

Vožnjom prolazimo kroz razne terene i tako upoznajemo posebno bogatu tajlandsku prirodu, ravnica sa kojih pruža pogled kilometrima u daljinu, preko guste šume,  vozit ćemo uzbrdo i nizbrdo, stjenovitim neravnim terenom, glatkim ravnim tlom, pijeskom, raznolikim stazama sve do mora. Sigurnost je prioritet te je vožnja prilagođena mogućnostima sudionika. Između jutarnje i popodnevne vožnje, pravimo pauzu za ukusni ručak u lokalnom restoranu.

Po završetnu Xtreme Enduro avanture, odmorite pa predlažemo odlazak na Tiffany Cabaret Show. Doživljaj je to koji ne smijete propustiti, i to ne samo jer spada u top 10 show-ova na svijetu koje treba pogledati, već zato što ne želite ostati uskraćeni za fantastičnu koreografiju koju izvode nestvarno lijepi transvestiti (lady boy-evi) u ekstravagantnim kostimima. Ovo je spektakl koji ne propuštaju posjetioci Pattaye iz cijelog svijeta, već 40. godina zaredom. Iskoristite priliku slikati se sa nekim od izvođača, bit će to jedna u nizu živopisnih uspomena na nesvakidašnji provod.

Noćenje u hotelu (4*) u Pattayi.

JEDANAESTI DAN (08.01.2021.): PHUKET - IZLET BANANA BEACH ili PATAYYA - PADI SCUBA DIVING

PROGRAM ZA EKIPU NA PHUKETU:

Nakon doručka predlažemo odlazak na Banana Beach (fakultativni izlet).

phuket beach thailand

Banana Beach se nalazi na sjeveroistočnom vrhu otoka Koh Hey (otok Coral). Ima bijele pješčanike obrubljene čistim plavim morem i poduprta je jarko zelenom džunglom. Plaža je popularno odredište za ljude koji posjećuju Phuket. Iako je udaljena manje od 10 km od kopna, uglavnom nije u doticaju građevine i turizma. Otok Coral jedno je od najpopularnijih mjesta za jednodnevne izlete u sklopu boravka na Phuketu. Očekuje nas iskustvo snorkellinga, plivanja i opuštanja na prekrasnoj, bijeloj pješčanoj plaži, te istraživanje plaće snorkellingom i plivanjem uz brod. Pravit ćemo pauzu za ručak u obližnjem restoranu i nastaviti s hedonističkim trenutcima koje ćemo dugo pamtiti.

Po završetku izleta, uzmite si kratak predah od današnjih aktivnosti, a potom predlažemo zajednički odlazak na Simon Cabaret Show ili Fanthasia Show. Simon Cabaret Phuket se etablirao kao tržišni lider u profesionalnoj zabavi. Scenografija je izvanredna, kostimi ekstravagantni, a izvođači glamurozni. Stići ćete opušteno, ali garantirano ćete ostati zbunjeni ženstvenim pokretima rođenih muškaraca!

Noćenje u hotelu (4*)na Phuketu.


 

PROGRAM ZA EKIPU U PATTAYI:

Nakon doručka, predlažemo odlazak na jedinstveno iskustvo ronjenja (fakultativni izlet). Prekrasni prizori podvodnog svijeta, plavetnilo mora, šarenilo morskog života – sve to danas čeka ekipu koja se odvažila doživjeti ljepote Tajlanda kroz iskustvo ronjenja.

diving ronjenje tajland

U pratnji profesionalnih instruktora ronjenja (PADI), dobit ćete praktične savjete kad je riječ o disanju pod vodom i općenito neophodne vještine za ronjenje. Otkriti ćete kako zaista izgleda disati pod vodom, roniti ćete do 6m dubine u tropskim vodama oko otoka.

Na brodu kojim ćemo se prevesti do lokacije za ronjenje, dostupna je cjelokupna oprema za ronjenje, te hrana i osvježavajuća pića. U sesiju ronjenja uključena su ukupno dva urona.

Po završetku današnjeg ronilačkog podviga, vraćamo se u hotel. Za večernji izlazak predlažemo Club Insommnia Pattaya u Walking street-u, europski orijentirano moderno mjesto sa strašnim zvukom, nevjerojatnim vizualnim i svjetlosnim efektima koji oduzimaju dah, uz naravno sveprisutne atraktivne plesačice popularnog naziva „coyote girls“ . Club Insommnia Pattaya poznat je kao nerijetka stanica svjetski poznatih DJ-eva, te popularan po čestim tematskim party-ima te je još jedan mamurluk u Pattayi zagarantiran.

Noćenje u hotelu (4*) u Pattayi.

DVANAESTI DAN (09.01.2021.): PHUKET - RAZNI PROGRAMI ili PATTAYA - KOH LAN

PROGRAM ZA EKIPU NA PHUKETU:

Nakon doručka u hotelu, slijedi slobodno vrijeme za individualne programe ili odlazak na Freedom beach, Nui beach ili Surim beach, samostalno ili uz pratnju pratitelja putovanja (mogućnost organiziranja transfera do plaže na licu mjesta, ulaz na Freedom beach i Nui beach se posebno naplaćuje).

nui beach phuket

Ukoliko niste zainteresirani provesti dan na plaži, predlažemo neke od individualnih programa:

Rafting na rijeci.

Posjet utočištu za slonove gdje ćete imati priliku naučiti mnogo toga o tim divnim životinjama. U program spada i hranjenje slonova, kupanje slonova u blatu kao i xxl tuširanje sa slonovima.

tajland s putoholičarima

-Ukoliko poželite „baciti pogled“ na bujnu vegetaciju tropskog područja, predlažemo zip line.

Otkrijte podvodni svijet Andamanskog mora na avanturi ronjenja. Bilo da ste početnik ili već imate iskustva sa ronjenjem, na ovom zabavnom i izazovnom iskustvu vidjet ćete neslućene ljepote otoka Phuketa, tj. njegovog podvodnog svijeta koje ćete upoznati tijekom 2 urona.

-Odlazak u autentična tajlandsku školu kuhanja. Bez obzira na dosadašnje iskustvo koje imate u pripremi jela, tajlandskoj školi kuhanja naučit ćete pripremati neka od najautentičnijih tajlandskih jela, uvježbati primjenjivati razne stilove priliko sjeckanja namirnica, kako pravilno baratati wokom, te brojne načine uporabe začinskog bilja i začina uopće. Osim što ćete otkriti neke dobro čuvane tajne tajlandskih kuhara, na uživat ćete u obroku koji ste sami pripremili, a doma ponijeti sjajne nesvakidašnje recepte kojima ćete obogatiti svoju kuhinju.

Kako god proveli ovaj dan, sigurni smo da ćete uživati i da ćete još jednu stavku bucket liste ispuniti u potpunosti.

Noćenje u hotelu (4*) na Phuketu.


 

PROGRAM ZA EKIPU U PATTAYI:

Za današnji dan imamo u planu organizirani odlazak na Koh Lan, komadić raja udaljen samo 7.5km od Pattaye, odnosno kratku vožnju trajektom. Daleko od kandži moderne civilizacije, ovaj će vam otok bisernog pijeska finoće pudera i mora u svim nijansama plave, ponuditi baš ono što vam je potrebno nakon tjedan dana tulumarenja – sunce, svježi zrak i okrepljujući odmor.

 

Idealno mjesto za to upravo je Tien beach, pitoreskna plaža koja je i među najvećim na otoku. Za one neumoljive energije, dostupni su razni zabavni sadržaji u vidu vodenih sportova.

Odmaramo od odmora i krećemo u novi pohod na noćni život neumoljive Pattaye, u potragu za „sadržajima za odrasle“.

Noćenje u hotelu (4*) u Pattayi.

TRINAESTI DAN (10.01.2021.) : PHUKET - BANGKOK - ISTANBUL ili PATTAYA - BANGKOK - ISTANBUL

PROGRAM ZA EKIPU NA PHUKETU:

Naše putovanje došlo je do samog kraja. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i  transfer do zračne luke na Phuketu, te let prema  Bangkoku. Iz Bangkoka nastavljamo dalje letom za Istanbul.


 

PROGRAM ZA EKIPU U PATTAYI:

Privodimo kraju ovu višednevnu ludu zabavu. Odjavljujemo se iz hotela, imat ćemo slobodnog vremena u Pattayi za kupovinu suvenira, nakon čega nas očekuje transfer do zračne luke u Bangkoku, a potom let za Istanbul.

ČETRNAESTI DAN (11.01.2021): ISTANBUL - ZAGREB

Po dolasku u Istanbul, očekuje nas let prema zračnoj luci Zagreb.  Slijedi povratak u realnost do neke sljedeće avanture svjetskih putnika.

tajland s putoholičarima
Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje mjesto!
POŠALJITE PRIJAVU
tajland s putoholičarima
Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje mjesto!
POŠALJITE PRIJAVU

Cijena* aranžmana po osobi iznosi:

11.990,00 kn / 1.620,00€ ukoliko drugi dio putovanja odaberete provesti u Pattayi

Cijena za dijete (starosti od 1,99 do 11,99 godina) iznosi 8.900,00 kn / 1.202,7€ ukoliko drugi dio odmora odlučite provesti u Pattayi.

13.900,00kn / 1.878,00€ ukoliko drugi dio putovanja odaberete provesti na Phuketu

Cijena za dijete (starosti od 1,99 do 11,99 godina) iznosi 10.400,00 kn / 1.405,4€ ukoliko drugi dio odmora odlučite provesti na Phuketu.

*Napomena: navedene cijene odnose se na gotovinsko plaćanje.
Za obročno plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za
5%, 7-12 rata za 10% i 13-24 rata za 13%.

Cijena uključuje

 • Prijevoz zrakoplovom (let u ekonomskoj klasi, povratna karta) na relaciji Zagreb – Istanbul – Bangkok – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, te ručnu prtljagu do 7kg i dodatnu prtljagu do 30 kg – Turkish Airlines.
 • Prijevoz zrakoplovom (let u ekonomskoj klasi) na relaciji Bangkok Don Mueang (DMK) – Chiang Mai (CNX), te ručnu prtljagu do 7kg i dodatnu prtljagu do 25 kg.
 • 2 noćenja u Bangkoku (hotel 4* – smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi usluge noćenje s doručkom)
 • 3 noćenja u Chiang Mai-u (hotel 4* – smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi usluge noćenje s doručkom )
 • 1 noćenje u drvenim kolibama (za vrijeme trajanja trekking ture u džungli u trajanju od 2 dana), usluga na bazi punog pansiona, smještaj za 10 do 15 osoba po kolibi, kolibe su bez struje sa dostupom vode iz obližnje rijeke
 • 5 noćenja u Phuketu ili Pattayi (hotel 4* – smještaj u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi usluge noćenje s doručkom)
 • Transfer Bangkok (zračna luka – hotel–  zračna luka), transfer Chiang Mai (zračna luka – hotel – zračna luka), organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana.
 • Za one koji drugi dio putovanja odluče provesti na Phuketu, cijena uključuje: unutarnji let Chiang Mai – Phuket , te let Phuket – Bangkok, kao i transfere na Phuketu od zračne luke do hotela i nazad.
 • Za one koji se odluče drugi dio putovanja provesti u Pattayi, cijena uključuje let Chiang Mai – Bangkok, te povratni transfer Bangkok – Pattaya – Bangkok.
 • Napomena: budući da pratitelj putovanja drugi dio putovanja provodi na Phuketu, oni koji se odluče ići u Pattayu, ići će bez pratnje pratitelja.

Cijena ne uključuje

 • viza koja je obavezna za putovanje (mogućnost posredovanja agencije uz doplatu 35 EUR viziranje + 80,00 kn usluga posredovanja),
 • fakultativni izleti,
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu je 220kn po noćenju, što bi u konkretnom slučaju koštalo 2200kn doplate za navedeno putovanje, budući da je nadoplata potrebna za 10 noći (Bangkok, Chiang Mai, Phuket ili Pattaya), dok na trekking turi nema nadoplate za jednokrevetnu sobu (jednu noć smo na trekkingu)
 • dodatne aktivnosti i usluge, dodatne obroke i piće,
 • napojnice za lokalne vozače i vodiče (nisu obavezne ali se preporučuju),
 • ulaznice u hramove i ostale objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni pod cijena uključuje
 • zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • osobne troškove
 • transfere kao što su tuk tuk, taxi,…

Cijene fakultativnih izleta

 • 2. dan– noćna food tura Tuk Tukovima, 550,00 kn po osobi (s uključenim obrocima I vožnjom tuk tukovima prema itinereru, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku)
 • 3. dan – biciklistička tura
  CoCombo u trajanju od 9 sati – 500 kn po osobi
  (uključeno: vodstvo iskusnog lokalnog vodiča, bicikl za brdsku vožnju ili gradski bicikl, sigurosne kacige, voda, karta za vožnju trajektom, karta za vožnju vlakom, vožnja tradicionalnim dugim brodićima, lagani tajlandski obrok.
 • 7. dan – Zlatni trokut: 490 kn po osobi (uključeno: organizirani prijevoz kombijem, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, tajlandski buffet ručak, ulaznice za lokalitete koje ćete posjetiti, vožnja brodom po rijeci Mekong, boca vode, osiguranje od nezgode u prometu).
 • 9. dan – izlet za ekipu na Phuketu:

Izlet na Phi Phi Islands sa brodom: 640,00 kn po osobi.

U cijenu je uračunato:  povratni transfer do hotela do marine, izlet po programu – vožnja brodom, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak, voda, voće na brodu, maska za ronjenje i dihalica.

 • 9. dan – izlet za ekipu u Pattayi

Vožnja quadovima 750,00 kn ili buggy-ima 900,00 kn. Doplata za dodatnu osobu 320kn. Cijena uključuje: Najam opreme potrebne za vožnju  (MX majica, kaciga, rukavice, naočale), gorivo, stručni vodiči, transfer od i do hotela, bezalkoholna pića, svježe voće, obrok nakon vožnje (burger, pomfrit i salata).

 • 10. dan – izlet za ekipu na Phuketu:

Izlet na James Bond i Beyond – Phang Nga Bay: 640,00 kn po osobi.

U cijenu je uračunato:  povratni transfer od hotela do marine, izlet po programu – vožnja brodom, vožnja kajacima, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, obrok, ručak, voda.

 • 10. dan – izlet za ekipu u Pattayi:

Xtreme enduro bike avantura: 1300,00 kn po osobi. Cijena uključuje: Xtreme enduro motocikla (tip: Honda CRF250L), gorivo, oprema, transfer od i do hotela, pratnju profesionalnih turističkih vodiča, ručak,  jedno piće osvježenja nakon vožnje u Rendezvous Resort (uključujući alkohol).

 • 11. dan – izlet za ekipu na Phuketu:

Izlet na Banana beach: 500,00 kn po osobi.

U cijenu je uračunato:  povratni transfer od hotela do marine, izlet po programu – vožnja brodom, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak, voda.

 • 11. dan – izlet za ekipu u Pattayi:

Cjelodnevna avantura ronjenja: 950,00 kn po osobi.

Usluge profesionalnog PADI Pro Scuba instruktora, zarona,  najam kompletne opreme, transfer brodom, hrana i osvježenja na brodu.

 • 12. dan – izleti za ekipu na Phuketu:

-Cjelodnevna avantura ronjenja: 950,00 kn po osobi.

Usluge profesionalnog PADI Pro Scuba instruktora, 2 zarona,  najam kompletne opreme, transfer brodom, hrana i osvježenja na brodu.

-Škola kuhanja: 500,00 kn po osobi – trajanje cca 4 sata; uključuje: usluge učitelja kuhanja, sastojke, osvježavajuće napitke, konzumaciju pripremljenih jela.

 -Rafting na rijeci: 350,00 kn po osobi –  poludnevni izlet – uključuje ručak, prijevoz, usluge vodiča, rafting uz najam opreme.

-Zip line: 350,00 kn po osobi – poludnevni izlet, uključuje prijevoz, usluge vodiča, zipline avanturu uz najam opreme.

-Posjet utočištu za slonove: 500,00 kn po osobi – poludnevni izlet, uključuje prijevoz, usluge vodiča, ulazncu.

 • 12. dan – izleti za ekipu u Pattayi:

Odlazak brodom na otok u blizini Pattaye – Koh Larn: 35,00 kn po osobi; uključen povratni prijevoz do otoka.

Informacije o letu

1 TK1054   TU 29DEC  ZAGIST KK35  0910 1315 CABIN YE

2 TK  68   WE 30DEC  ISTBKK KK35  0150 1510 CABIN YE

3 TK  69   SU 10JAN  BKKIST KK35  2330 0625*CABIN YE

4 TK1053   MO 11JAN  ISTZAG KK35  0805 0815 CABIN YE

Načini plaćanja

Gotovinom

 • u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka
 • općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Kreditnim karticama
u poslovnici World Traveler / na daljinu sljedećim karticama:

 • Visa, Maesto Master od PBZ-a i ERSTE – do 12 rata
 • Visa, Maestro, Master od ZABE – do 24 rate
 • Diners – do 24 rate

Važne informacije

 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2020/2021. godini i podložna su promjeni, organizator zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena
 • organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program
 • završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku
 • WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili trudnice
 • ukoliko zbog nedobivanja vize putnici trebaju odustati od putovanja, primjenjuju se uvjeti otkaza prema općim uvjetima turističke agencije WORLD TRAVELER – BC Travel d.o.o.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje.

 • Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
 • Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine I police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka.
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr.
 • Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza.
 • Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.
 • Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE

Službeno ime: Kraljevina Thailand / Tajland

Položaj: Tajland je država u jugoistočnoj Aziji. Na jugu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu s Mjanmarom, na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

Glavni grad: Bangkok

Službeni jezik: Thai

Vremenska razlika: u odnosu na Hrvatsku Tajland je na +5 h u periodu ljetnog računanja vremena (od zadnjeg vikenda u ožujku do zadnjeg vikenda u listopadu), te na +6 h za vrijeme zimskog računanja vremena.

Novčana jedinica: Baht (THB) / 1 EUR = 33 THB (promjenjivo)

Izdaje se u Zagrebu i to u roku od 10 dana, cijena vize iznosi 35 EUR za jedan ulaz u zemlju, vrijedi 90 dana od izdavanja, te za 60 dana boravka u zemlji. Dokumenti potrebni za izdavanje vize su: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografiju kao za putovnicu, fotokopiju prve stranice putovnice i kopiju zrakoplovne karte (potvrdu letova izdaje turistička agencija). Vizu možete ishoditi sami kao putnik ili posredovanjem naše agencije. Naknada za posredovanje iznosi 80,00 kn.

Sve informacije vezano za izdavanje vize potražite na stranicama tajlandskog konzulata – http://thaiconsulate.hr/

Svakako preporučujemo izradu police putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza puta. Cijena police na upit. Osiguravajuća kuća naše agencije je Triglav osiguranje. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti police osiguranja u drugoj osiguravajućoj kući, policu zdravstvenog osiguranja može zaključiti do dana putovanja, dok policu za osiguranje od otkaza puta mora sklopiti u roku koji mu kaže druga osiguravajuća kuća a nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa

Nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja, Uobičajena cjepiva koja smo dobili kroz život su dovoljna. Ne preporuča se igranje s majmunima čiji potencijalni ugriz može biti opasan za Vas kao ni s brojnim psima lutalicama. U slučaju da Vam se dogodi nešto ozbiljno, Bangkok ima puno suvremenih bolnica gdje liječnici govore engleski jezik. Samo što sa kvalitetom dolazi i cijena tako da su te bolnice dosta skupe i stoga je putno osiguranje preporučljivo. Par dana bolnice može Vas stajati nekoliko tisuća kuna, pa pa ukoliko nemate toliko novaca ugovorite osiguranje. Osim Bangkoka i ostatak turističkih središta ima suvremene bolnice s osobljem koje govori engleski ili neki drugi svjetski jezik.

Tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni, odnosno kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do listopada nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice travnja. Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od listopada do travnja da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja.

Za posjet hramu treba biti dolično odjeven (ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje – trebaju biti do koljena, nit majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Bit će Vam ponuđen (uz malu napojnicu) dugi ogrtač (u ljetnoj palači ponekad obavezan). Prilikom odabira odjeće koju ćete ponijeti na put imajte na umu da su praonice rublja povoljne (već od 12,00 kn/kg robe) te da Vam neće biti problem pronaći mjesto da operete robu.

Dress code za neke barove:
Nije dopuštena sportska odjeća i obuća, japanke, majice bez rukava, niti otvorena obuća za muškarce, dozvoljene su dugačke i kratke hlače, traperice sa zatvorenom obućom, također nije dozvoljeno unošenje vrećica, malih torbi, kofera i ostale prtljage).

Obavezno korištenje flaširane vode. Tajland je destinacija poznata po kulinarstvu. Najčešće se priprema piletina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste začini o kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

Mobilna i Internet infrastruktura u Tajlandu je među najrazvijenijim u cijeloj regiji. Na samom aerodromu naći ćete štandove s lokalnim teleoperaterima koji će Vam odmah ponuditi razne pakete interneta, razgovora ili sms-a namijenjene turistima. Poneki avioprijevoznici će Vam već u avionu ili pri izlasku iz njega besplatno podijeliti sim kartice od jednog operatera. Potrebno je samo otići na štand operatera čiju karticu imate te izabrati odgovarajući paket. Postoje tri glavna operatera AIS, DTAC i True Move. Osim mobilnog interneta sveprisutan je i WiFi tako da ga praktički svaki restoran, kafić ili hotel ima. Ponekad zna biti spor i nepouzdan ukoliko je već puno ljudi spojeno, pa je dobro imati mobilni Internet kao drugu opciju.

Turistička agencija BC Travel d.o.o.

Besplatni info telefon

Prijavite se na naš newsletter

Ostavite svoju e-mail adresu i najbolje ponude putovanja stižu vam u inbox

 

Klikom na polje „Prijavi se” potvrđujete da ste upoznati i suglasni s našom Politikom privatnosti.
U svakom trenutku se možete odjaviti sa naše newsletter liste.