Što možete očekivati?

Vijetnam je zemlja s mnogim egzotičnim čarima koje svake godine privlače velik broj turista. Budite i vi jedan od njih, pridružite nam se na putovanju po Vijetnamu u trajanju od 12 dana prepunim zanimljivih iskustava i doživljaja posjećujući dinamične, užurbane moderne gradove, mirne, živopisne krajolike veličanstvene udaljene planine, sve do golemog plavog vijetnamskog mora. 

Od Halong Baya, preko Hanoi-a, pa sve do Ho Chi Minha… Pripremite se otkriti Vijetnam na putovanju organiziranom tako da ga se dugo sjećate.


O putovanju u kratkim crtama

Trajanje putovanja
14 dana
Cijena
13.900,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Cijena aranžmana

13.900,00 kn / 1.844,35 €

Novi termin javljamo uskoro.
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati i u terminu koji je idealan za vas.
bctravel.rijeka@gmail.com i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: ZAGREB- DOHA

Nasmijani, znatiželjni i puni dobre energije okupljamo se u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu, kako bismo se uputili ka našoj dugo sanjanoj destinaciji – Vijetnamu. Očekuje nas najprije let do Dohi, nakon čega slijedi let ka Hanoiju.

2. DAN: DOHA – HANOI

Po dolasku u Hanoi organiziran je transfer do hotela, gdje ostavljamo prtljagu do trenutka kada sobe budu spremne za ulazak, nakon čega je planirano slobodno vrijeme za odmor. 

Noćenje u Hanoiu.


3. DAN: HANOI – CITY TOUR

Doručak. Nakon doručka slijedi upoznavanje sa ovim glavnim gradom Vijetnama. kaotičnim i nesvakidašnjim gradom. Hanoi je smješten na sjeveru Vijetnama, na obali Crvene rijeke koja se ulijeva u Tonkinški zaljev. Reljef oko grada je brdovit. Na samom prostoru grada postoji više jezera od kojih je najveće Hồ Tây (Zapadno jezero). Klima je suptropska monsunska s vrućim i vlažnim ljetima i toplim i suhim zimama. Grad je značajno prometno čvorište. 2008. se Hanoi službeno ujedinio s okolnim naseljima i stvoreno je metropolitansko područje koje okuplja više spojenih naselja.

Tura, obilazak grada, započinje s posjetom kompleksa Ho Chi Minha, uključujući mauzolej Ho Chi Minh. Nakon toga slijedi posjet Hramu književnosti, prvo sveučilište u Vijetnamu sagrađenom u 17. stoljeću. Jutranji obilazak završvamo u Vijetnamskom etnološkom muzeju u kojem su predstavljenje brojne etničke skupine koje čine vijetnamsko stanovništvo. 

Slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka posjetit ćemo poznato jezero Hoan Kiem i Ngoc Son Hram, nakon čega slijedi jednosatna biciklistička tura za istraživanje fascinantne Stare Četvrti i stotine specijaliziranih dućana koji prodaju svilenu odjeću, posuđe od laka, vezene posteljine, namještaj, bambus, posuđe za kuhanje, svečane predmete itd. Ovaj dan završava tradicionalnom zabavom sa lutkarskom predstavom. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Hanoiu. 


4. DAN: HANOI – NINH BINH

Doručak. Slijedi ugodna vožnja do 90 km južno od Hanoi-a udaljenog Ninh Binha. Područje impresivnog krškog krajolika je i izuzetno bogato poviješću. Ninh Binh je bio nekoć prvi glavni grad drevnog Vijetnama prije nego što je Hanoi zauzeo svoje mjesto vodeću ulogu u 11. stoljeću. Posjet u Ninh Binhu započinje izletom brodom kroz zapanjujući rezervat Van Long gdje rijeka vijuga spektakularnim vapnenačkim krševima i plodnim zelenim poljima. Nakon opuštajuće vožnje brodom, otkrit ćete mjesto na kojem se nekad nalazila palača kralja Dinha i kralja Le u 10. stoljeću. Pruža Vam se prilika hodati među drvenim hramovima kojim su kraljevi bili posvećeni. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Ninh Binhu.


5. DAN: NINH BINH – HALONG BAY

Nakon doručka u hotelu, slijedi polazak za Halong Bay. Tonkin Cruise ekipa očekuje Vas uz piće dobrodošlice i prezentaciju pravila za sigurnost na brodu. Brod će lagano ploviti prema mirnim vodama Bai Tua Long Baya. Slijedi ručak. Nakon ukusnog ručka, krećemo bambusovim čamcima lokalnog stanovništva ili kajacima istražiti Vung Vieng Village, zajednica koja je smještena među krškim planinama, bilo na vodi od bambusovog čamca od strane člana lokalne zajednice ili kajaka. Kada posjet bude završen, možete uživati u slobodnom vremenu za kupanje u zaljevu i opuštanje na plaži Ban Chan. Od 17:30 uživajte u koktelu dok brod krstari Cong Dong Cong Do područje gdje će se usidriti za noć. Večera će biti napravljena od specijaliteta za roštilj koji uključuju meso i svježe plodove mora. Večer je slobodna za Vaše dodatne želje, igre na ploči dostupne su na brodu, ili možete isprobati svoje vještine u lovu na lignje ili pak iskazati svoje pjevačke sposobnosti uz karaoke (na zahtjev). 

Uključeno: doručak, ručak, večera

Noćenje u Halong Bayu.


6. DAN: HALONG BAY – HANOI – LET ZA HUE

Započnite dan s jutarnjim vježbanjem na sunčanom danu. Posada će Vam, po želji, predstaviti osnovne pokrete Thai Chai. Doručak će Vam biti poslužen dok budete na putu za područje Hon Co-a gdje ćete moći istražiti jedinu špilju u zaljevu Bai Tu Long, Thien Canh Sin Cave. Nalazi se u središtu ovog područja Svjetske baštine, zadivljujući turiste s raskošnim stalaktitima i formacijama stalagmita, i fantastičnim panoramama zaljeva. Slijedi ručak na brodu, koji će biti poslužen kad se brod bude vraćao do luke. Slijedi povratak u Hanoi. Polazak transferom do zračne luke Noi Bai za let u Han Hui u 19:00. Dolazak u Hue u 20:15. Transfer do hotela. Smještaj.

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Hue-u.


7. DAN: HUE – CITY TURA – HOI AN

Doručak. Danas ćete posjetiti grad Hue koji je nekad bio politički, kulturni i religijski glavni grad Vijetnama. Poznat je po jedinstvenoj drevnoj arhitekturi koja govori o burnoj prošlosti Grada Hue. Hue je ujedno i prvo mjesto u Vijetnamu koje priznat UNESCO-v status svjetske baštine. Tura će vas odvesti do kraljevskog muzeja zabranjene gradske citande Hue i tržnicu Dong Ba. Nakon tradicionalnog ručka u stilu Hue, posjetit ćete pagodu Thien Mu i Grobnice kralja Minha Manga i Tu Duc dvije izuzetno dobro očuvane grobnice koji oslikavaju sliku vijetnamskog kraljevstva iz prošlosti. Nakon obilaska, večera po dogovoru. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Hue-u. 


8. DAN: BANA HILL – GOLDEN BRIDGE – HOI AN

Nakon doručka u hotelu, oko 8:00 s vodičima krećemo u posjetu Ba Na Hills (fakultativni izlet). Nastaviti ćete vožnju žičarom poznatoj po nekoliko svjetskih “rekorda”, uključujući najduži jednožilni žičarski sustav (5 771,61 metara), najveća razlika između terminala polaska i dolaska (1 368,93 metara), najduža “Non Stop” žičara (11,587 metara) i najteža rola žičare (141.24 tona). 

Iz žičare se otvaraju prekrasni pogledi na prostrane šume, ljepotu potoka Mo i vodopada Toc Tien. 

Dolazak na kolodvor 2 na visini od 1 138 metara. Vodič će vas odvesti do: Debay Wine Cellar (vinski podrum) koji je sagrađen 1923. godine, Le Jardin D’Amour Flower Garden (ogroman cvjetni vrt, u kojem ima mnogo vrsta cvijeća, uključujući rijetke vrste) i stogodišnje stablo grejpa koje se nalazi pored prve uspinjače u Vijetnamu. Vrhunac ove turneje je posjet Golden Bridge (Božje Ruke). Imat ćete priliku vidjeti i fotografirati ovaj prelijepi most. 

Nastavljate posjetiti pagodu Linh Ung u kojoj se nalazi najviši kip budizma u državi (27 m). U 11:30 slijedi ručak u restoranu i kratki odmor. 

Poslijepodne ćete posjetiti hram Linh Chua Linh Tu, a zatim slijedi transfer za Hoian – jedan od spomenika svjetske baštine. Imate priliku prošetati ovim gradom, posjetiti drevne kuće, drevnu montažnu dvoranu, hram predaka i simbol Hoi Ana, pagodu Japanskog mosta. U Hoianu, sve je predstavljeno kao prije 100 godina. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Hoianu. 


9. DAN: HOI AN – HO CHI MINH

Nakon doručka u hotelu, slijedi transfer do zračne luke gdje odlazimo za grad Ho Chi Minh. Ho Chi Minh je jedan od najpoznatijih gradova u Vijetnamu, poznat po vrtoglavom tempu i spajanju tradicionalnih i modernih stilova Vijetnamaca. Po dolasku će Vas dočekati lokalni vodič i vozač. Vodič će Vas odvesti u obilazak znamenitosti u gradu Ho Chi Minh počevši od Reunification Palace (Palače za ponovno ujedinjenje) koja je svjedok žestokog završetka Vijetnamskog rata 1975. godine. 

Iskusit ćete trajni utjecaj francuske kolonijalne ere i katedrale Notre Dame koje su izgrađene između 1877 i 1883. godine. Naš posjet završava u China Town (Kineskom gradu) jedinstvenom dijelu Saigona, gdje posjećujete Pagodu Thien Hau čija dramatična arhitektura sjedi u oblaku tamjanskog dima i živahne Binh Tay market. Nakon obilaska slobodna večer za odmor. Smještaj u hotelu. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Ho Chi Minhu. 


10. DAN: CU CHI TUNELI

Doručak u hotelu. Ujutro ćete uživati u poludnevnom izletu do zloglasnih Cu Chi tunela koje je koristio Viet Cong i igrali su ključnu ulogu u pobjedi u ratu. Cijeli se sustav sastoje od više od 200 kilometara podzemnih tunela. Ovaj sustav glavne osi ima mnogo grana koje se povezuju podzemna skrovišta, skloništa i ulaze u druge tunele. Mreža uključuje bezbrojna vrata za zamke, posebno izgrađene dnevne prostore, ostavu objekata, tvornica oružja, terenske bolnice, zapovjedne centri i kuhinje. Ovo je vaša prilika da sami doživite tunele i osjetite nešto kakav je bio podzemni život tijekom rata u Vijetnamu. Slobodno popodne za odmor. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Ho Chi Minhu. 


11. DAN: HO CHI MINH CITY – MEKONG DELTA – CAN THO

Nakon doručka, odlazimo prema jugu zelenim vodenim putovima delte Mekong. Posjetit ćete My Tho i Ben Tre, područje poznato po izradi predmeta napravljenih od kokosa te obiteljske tvornice specijalizirane za lokalne proizvode. Također, zaustaviti čete se na putu do farme zmija Dong Tam i pagode Vinh Trang. 

Po dolasku u My Tho, ukrcati ćete se na mali brod i putovati kanalima u vrtove i seoske kuće, gdje puno obitelji proizvodi slatkiše od kokosa, drže pčele za proizvodnju meda ili sade voće. Moći ćete otkriti ovu jedinstvenu kulturu dok posjećujete neke obitelji i njihove male tvornice u kojima rade. Zaustaviti ćete se na putu radi pauze za ručak. Navečer odlazak u hotel. Smještaj.

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Can Tho-u.


12. DAN: CAN THO – HO CHI MINH

Vrhunac svakog putovanja deltom Mekong je posjet jednom od plutajućih tržišta. Možete se probuditi ranije i uhvatiti šareno i živo tržište u punom zamahu bilo u Cai Rangu ili Phong Dienu. Ovdje ćete vidjeti domaće stanovnike Mekonga koji svakodnevno dolaze na tržnice, njihove čamce natovarene voćem, prehrambenim proizvodima i drugom robom široke potrošnje spremnom za trgovanje i prodaju. Posjetit ćete neke farme u Can Thou na povratku u grad Ho Chi Minh. Po povratku u Ho Chi Minh slijedi slobodna večer. 

Uključeno: doručak, ručak

Noćenje u Ho Chi Minhu.


13. DAN: HO CHI MINH – DOHA

Naše putovanje došlo je do samog kraja. Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke u Ho Chi Minhu te let prema Dohi.

14. DAN: DOHA – ZAGREB

Po dolasku u Dohu, očekuje nas let prema zračnoj luci Zagreb. Slijedi povratak u realnost do neke sljedeće avanture svijetskih putnika

Cijena uključuje

• prijevoz zrakoplovom (let u ekonomskoj klasi na relaciji: Zagreb – Doha – Hanoi) i zrakoplovne pristojbe

• prijevoz zrakoplovom (let u ekonomskoj klasi na relaciji: Ho Chi Minh – Doha – Zagreb)

• unutarnji let Hanoi – Hue

• unutarnji let Hoi An – Ho Chi Minh

• usluge turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku (koji je sa vama cijelo vrijeme trajanja putovanja; od Zagreba i do Zagreba),

• usluge lokalnih vodiča za grupu na engleskom jeziku,

• transfere

• 11 doručka, 10 ručka, 1 večera

• Dvodnevno krstarenje u Halong Bayu

• Svi izleti prema programu i ulaznice prema programu

• 2 noćenja s doručkom u Hanoiu (hotel 3*),

• 1 noćenje s doručkom u Ninh Binhu (hotel 3*),

• 1 noćenje s doručkom u Halong Bayu (hotel 3*)

• 2 noćenja s doručkom u Hue-u (hotel 3*)

• 1 noćenje s doručkom u Hoi Anu (hotel 3*)

• 1 noćenje s doručkom u Can Tho-u (hotel 3*)

• 3 noćenja s doručkom u Ho Chi Minhu (hotel 3*)

• organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

Cijena ne uključuje

• vizu koja je obavezna za putovanje

• doplatu za jednokrevetnu sobu: 30 EUR po osobi i noćenju,

• dodatne aktivnosti i usluge, dodatne obroke i piće,

• napojnice za lokalne vodiče,

• ulaznice u hramove i ostale objekte koji se posjećuju a nisu navedeni pod cijena uključuje

• zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

• osobne troškove 

VIZA

Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Vijetnam. 

Za vizu je moguće aplicirati online putem linka: http://www.vietnameseembassy.org/vietnam+visa.html , a sama viza se preuzima po dolasku na aerodrom u Vijetnamu. Nakon što ispunite formular s točnim osobnim podacima i detaljima o putovanju pokrećete proces dobivanja VISA APPROVAL LETTER (moguće platiti većinom debitnih i kreditnih kartica, kao i preko Pay Pala), a cijena varira od 15 do 25 USD ovisno o tipu vize i žurnosti. Nakon vidljive uplate, kroz dva-tri radna dana, na e-mail ćete primiti tzv. pre-approval letter koji ćete isprintati i ponijeti sa sobom na put zajedno s dvije fotografije 4cm x 6 cm. Po dolasku na aerodrom, voditelj putovanja će s Vama otići do pulta gdje ćete predati navedene dokumente kako bi Vam vizu zalijepili u putovnicu, te prilikom toga na licu mjesta plaćate 25 USD, tzv. VISA STAMP FEES (imajte pri-premljeni iznos sa sobom u navedenoj valuti). Potrebno je u putovnici imati najmanje dvije slobodne stranice, te putovnica Vam mora biti važeća barem još 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredo-vanje iznosi 80,00 kn.

Napomena

• Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objav-ljenom u 2020/2021 godini i podložna su promjeni, organizator zadržava pravo na promjenu zrač-ne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.

• Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg – na letu Qatar Airways), dok je na unutarnjem letu Bangkok (BKK) – Phuket (HKT) uključen 1 komad prtljage koja se prijav-ljuje do 25 kg po osobi.

• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program.

• Završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku.

• Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta, pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje – ovisno o dogovoru sa pratiteljem putovanja), osim ako u programu pu-tovanja nije navedeno drugačije.

• WORLD TRAVELER (BC TRavel d.o.o.) nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o pro-gramu putovanja.

• Ukoliko zbog nedobivanja vize putnici trebaju odustati od putovanja, primjenjuju se uvjeti otkaza prema općim uvjetima turističke agencije WORLD TRAVELER – BC Travel d.o.o.

• Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o puto-vanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgo-vačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine I po-lice za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka.

Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr.

• Za ovo putovanje važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije WORLD TRAVELER – BC Travel d.o.o.

• Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza.

• Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kate-gorizacije hotela.

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10 osoba.


NAČINI PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja:

Gotovinom

  • u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka
  • općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Kreditnim karticama

u poslovnici World Traveler / na daljinu sljedećim karticama:

  • Visa, Maesto Master od PBZ-a i ERSTE —- do 12 rata
  • Visa, Maestro, Master od ZABE —— do 24 rate
  • Diners —– do 24 rate

VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 051 601 842

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

Korisne informacije za putovanje

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam

Položaj: Država u jugoistočnoj Aziji. Smještena je na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva. Na sjeveru graniči s Kinom, na zapadu s Laosom i na jugozapadu s Kambodžom.

Glavni grad: Hanoi

Službeni jezik: Vijetnamski

Vremenska razlika: UTC +7, znači 5 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku ljeti, 6 sati unaprijed zimi

Novčana jedinica: Valuta u Vijetnamu je vijetnamski dong (1 EUR iznosi okvirno 25 000 VND)

Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Vijetnam. Za vizu je moguće aplicirati online putem linka:
http://www.vietnameseembassy.org/vietnam+visa.html
a sama viza se preuzima po dolasku na aerodrom u Vijetnamu. Nakon što ispunite formular s točnim osobnim podacima i detaljima o putovanju pokrećete proces dobivanja VISA APPROVAL LETTER (moguće platiti većinom debitnih i kreditnih kartica, kao i preko Pay Pala), a cijena varira od 15 do 25 USD ovisno o tipu vize i žurnosti. Nakon vidljive uplate, kroz dva-tri radna dana, na e-mail ćete primiti tzv. pre-approval letter koji ćete isprintati i ponijeti sa sobom na put zajedno s dvije fotografije 4cm x 6 cm. Po dolasku na aerodrom, voditelj putovanja će s Vama otići do pulta gdje ćete predati navedene dokumente kako bi Vam vizu zalijepili u putovnicu, te prilikom toha na licu mjesta plaćate 25 USD, tzv. VISA STAMP FEES (imajte pripremljeni iznos sa sobom u navedenoj valuti). Potrebno je u putovnici imati najmanje dvije slobodne stranice, te putovnica Vam mora biti važeća barem još 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Mogućnost posredovanja agencije, naknada za posredovanje iznosi 80,00 kn.

Svakako preporučujemo izradu police putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza puta. Cijena police na upit. Osiguravajuća kuća naše agencije je Wiener osiguranje. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti police osiguranja u drugoj osiguravajućoj kući, policu zdravstvenog osiguranja može zaključiti do dana putovanja, dok policu za osiguranje od otkaza puta mora sklopiti u roku koji mu kaže druga osiguravajuća kuća a nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa

Cijepljenje nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr

Na području Indokine prevladava tropska monsunska klima. Kišna sezona traje od sredine svibnja do listopada, dok je suha sezona u periodu od studenog do ožujka. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature se teško podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti do nivoa blagog mraza. Temperature se počinju penjati u siječnju, kada mogu dostići i 40°C. U Vijetnamu klima je tropska, obilježena čestim monsunima. Na sjeveru je izražen pad temperature između studenog i travnja. Temperature se kreću između 5°C i 37°C.

Spakirajte što manje stvari! Svugdje možete prati odjeću. Usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, odjeća vam je brzo gotova te ju lijepo operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam majica s kapuljačom ili neka lagana jakna i neke duge hlače za duži boravak u klimatiziranim prostorima. Kod obilaska kulturno – povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja. Ako zaboravite bilo šta, od odjeće, kozmetike, obuće, bez brige, sve možete tamo kupiti.

Hrana je veoma raznovrsna, tipično azijska. Ima puno riže, ribe, tjestenine, piletine, voća i povrća. Vijetnam ima bogat jelovnik i razrađene tehnike pripremanja hrane. Priprema hrane je postala umjetnost među Vijetnamskim narodom, pa su neka Vijetnamska jela postala svjetski poznata. U Vijetnamu imate priliku probati neka veoma ukusna jela, koja ne možete pronaći nigdje drugdje u svijetu. Neka jela su pripremljena od plodova mora kao što su jastozi, riba, rakovi i lignje… koje su relativno rijetke i skupe u nekim zapadnjačkim zemljama, ali nevjerojatno jeftine u Vijetnamu. Osim što možete uživati u tradicionalnim jelima kao što su juha od tjestenine (Pho), svinjske kobasice (Gio lua), proljetno pecivo (Nem ran), riblje kuglice (Cha ca), itd… Vijetnam je prihvatio par jela od zemalja koje su poznate po dobroj pripremi hrane i dobrim kulinarskim tehnikama. Obavezno konzumirati flaširanu vodu.

Naše mobilne mreže funkcioniraju u Vijetnamu, ali radi troškova preporučujemo korištenje lokalnih SIM kartica. Također, internet caffea ima svugdje, te je wireless dostupan u smještajima.

Turistička agencija BC Travel d.o.o.

Info telefon

051 601 842