Što možete očekivati?

Vodimo vas u grad koji se može pohvaliti sjajnim neboderima, kolonijalnom arhitekturom, šarmantnim mještanima i bezbroj prirodnih znamenitosti – Kuala Lumpur te na biserno bijele plaže tirkiznog Indijskog oceana u nepregledno bogatstvo palmi i bujno zelenilo otoka Balija. Prekrasna panorama i jedinstvena kultura čini otok ekskluzivnim. „Božji otok u Raju.“ Pripremili smo savršen recept vašeg maksimalnog užitka, spoj zabave i opuštanja u “Zemlji slobodnih”. Susret sa Malezijom i Indonezijom bit će među onima koje ćete dugo pamtiti.

O putovanju u kratkim crtama

Trajanje putovanja
15 dana
Mjesto polaska
Zagreb
Tip putovanja
Avanturistički
Cijena
10.900,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Cijena aranžmana

10.900,00 kn / 1.452,36 €

Novi termin javljamo uskoro.
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati i u terminu koji je idealan za vas.
bctravel.rijeka@gmail.com i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: ZAGREB- DOHA

Nasmijani, znatiželjni i puni dobre energije okupljamo se u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu, kako bismo uputili ka našoj dugo sanjanoj destinaciji – Maleziji i Baliju. Očekuje nas najprije let ka Dohi, nakon čega slijedi let ka Kuala Lumpuru.

2. DAN: DOHA – KUALA LUMPUR – DINNER TOUR

Po dolasku u Kuala Lumpur imat ćemo transfer do hotela. Slijedi prijava u hotel nakon čega imamo slobodnog vremena. Imat ćemo slobodno popodne za odmor i uživanje. Navečer, idemo na fakultativni izlet gdje ćemo isprobati najbolju malezijsku hranu koja je stekla svjetsku reputaciju samo zbog načina na koji su ovdje posluženi. Istraživat ćemo skrivene uličice i trgovine te ćete isprobavati stvari koje nikad ne biste pokušali sami. Putem ćete također naučiti malezijski način života i steći nezaboravno iskustvo, zato kažite doviđenja običnoj prženoj riži i pozdravite fenomenalnu malezijsku hranu! Nakon završetka ture slijedi povratak u hotel. 

Noćenje u Kuala Lumpuru.3. DAN: KUALA LUMPUR – CITY TOUR

Doručak. U 9:00 krećemo na fakultativni izlet - razgled Kuala Lumpura. Doći ćemo do fotografskog stajališta – Petronas Twin Tower. Uzdižući se na visini od 451,9 metara, dvoetažna građevina na 88 kata je krunski dragulj Kuala Lumpura. Veličanstven danju i zasljepljujući noću, PETRONAS-ove kule blizanci nadahnute su vizijom Tun Mahathira Mohamada – “Malezija je globalni igrač”. U kulama se nalaze razni Gift shopovi gdje možete kupiti razne suvenire.

Zatim posjećujemo Chinatown i Central Market. 

Živahna i živopisna Kineska četvrt okružuje ulicu Petaling, poznatu po modnim trgovinama i velikoj natkrivenoj tržnici na kojoj se prodaju voće i povrće, odjeća i potrepštine. Lokalni umjetnici svoje slike i rukotvorine prodaju na obližnjoj Središnjoj tržnici, na kojoj se nalaze i štandovi s tjesteninom i curryjem. Religijske lokacije u ovom području obuhvaćaju taoistički hram Guan Di i hram Sri Mahamariamman iz 19. stoljeća na čijem su pročelju izrezbareni likovi hinduističkih božanstava. 

Središnja tržnica Kuala Lumpur središte je malezijske kulture, umjetnosti i zanata smještene u srcu grada. Kao građevina sa značajnom povijesnom vrijednošću, Central Market Kuala Lumpur prešla je dug put od svog početka kao mokra tržnica sagrađena 1888. do izvrsnog odredišta za turiste, kupce i ljubitelje umjetnosti. Danas je središnja tržnica Kuala Lumpur obavezno odredište koje posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku za kupovinu gdje mogu uživati u ne samo maloprodajnom iskustvu, već i baštinskom iskustvu nudeći prekrasni vizualni tretman i uvažavanje malezijske baštine i arhitekture. 

Zatim slijedi razgled King’s Palace i Sultan Abdul Samad Building – Islamska arhitektura. Proći ćemo pored Lake Garden-a (Vrtno jezero), Independence Square (Trg Neovisnosti), Stare željezničke stanice, Lokalnog Batika i zanatskog centra. 

Slijedi razgled Royal Selangor Pewter-a. Godine 1885, mladi kleštar po imenu Yong Koon stigao je u Maleziju iz kineske luke Shantou. Danas je poduzeće Yong Koon-a Royal Selangor, vodeće svjetsko ime po kvalitetnom kositru. Repertoar vještina Royal Delangor u dekorativnoj umjetnosti predstavljen je putem sestrinskih tvrtki. Poznat je po finim srebrnim posudama, Comyns je poznat i po svojim interpretacijskim djelima, posebice onima Paul de Lamerie - jednog od vodećih srebrnjaka iz Engleske 18. stoljeća. Selberan se specijalizirao za izradu zlatnog i dijamantskog nakita od 18 karata koji slijedi europski pristup obrtništvu.

Nakon toga razgledavat ćemo Batu Cave. Špilje Batu su vapnenačko brdo koje ima niz špilja i špiljskih hramova u Gombaku, Selangoru, i Maleziji. Ime je dobila po Sungai Batu (Kamena rijeka), koja teče pored brda. To je deseto vapnenačko brdo iz Ampanga. Špilje Batu također su ime obližnjeg sela te je jedno od najpopularnijih hinduističkih svetišta izvan Indije, a posvećena je lordu Muruganu . To je žarište hinduističkog festivala Thaipusam u Maleziji. Špilje Batu ukratko su također nazvane 10. spilje ili brdo za Gospodina Muruga, jer u Indiji postoji šest važnih svetih svetišta i još četiri u Maleziji. Tri druga u Maleziji su hram Kallumalai u Ipohu, hram Tanneermalai u Penangu i hram Sannasimalai u Malaci.

Povratak u hotel.

Noćenje u Kuala Lumpuru. 


4. DAN: KUALA LUMPUR – BALI

Nakon doručka u hotelu, slijedi transfer do zračne luke gdje odlazimo za Ubud (otok Bali). Po dolasku imat ćemo transfer do hotela u Ubudu. Ubud je smješten među rižinim i strmim jarcima u središnjem podnožju regije Gianyar. Promoviran kao centar umjetnosti i kulture, razvio je veliku turističku industriju. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. 

Noćenje u Ubudu.


5. DAN: Handara Gate, Ulun Danu Beratan, Jatiluwith Rice Terraces, Tanah Lot

Doručak. Preporučujemo obilazak do Handara Gate-a (fakultativni izlet). Handara Gate jedno je od najpopularnijih mjesta na otoku. Postalo je obavezno mjesto za posjećivanje turista i ljubitelja fotografije. Handara Gate je zapravo ulaz u golf odmaralište. Tradicionalna hinduistička vrata simbolizira ulaz iz vanjskog svijeta u hram, ili u ovom slučaju golf teren, i igra važnu ulogu u indonezijskoj kulturi, posebno na Baliju. 

Nakon toga slijedi razgled Ulun Danu Beratan hrama. Hram se nalazi se u selu Candikuning na Baliju. Jedan je od devet "hrama Kahyangan Jagat" koji okružuju otok Bali, što ga čini jednim od najvažnijih hramova Balinese-a. 

Slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nakon odmora slijedi posjet Jatiluwih Rice Terraces. Selo Jatiluwih nalazi se u okrugu Penebel u Tabanan Regencyu. Jatiluwih je stekao priznanje UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine i ne bi dopustili razvoj gradskih hotela.

Za savršeni kraj dana posjećujemo hram Tanah Lot gdje ćete imati priliku pogledati jedan od najljepših zalazaka sunca. Tanah Lot je stijena. U njemu se nalazi drevni hinduistički hodočasnički hram Pura Tanah Lot, popularna turistička i kulturna ikona za fotografiranje.

Povratak u hotel.

Noćenje u Ubudu.


6. DAN: Monkey Forest, Terrace river pool swing, Tegallalang Rice Terrace, Tirta Empul, Kecak Fire & Trance Dance

Doručak. Preporučujemo odlazak u Monkey Forest (fakultativni izlet). Mandala Suci Wenara Wana, ili dobro poznata kao šuma majmuna Ubuda, je svetište i prirodno stanište balinejskog duga majmuna, znanstvenog naziva Macaca fascicularis. Nalazi se u Padangtegal Ubudu, Bali. Stanovnici sela šumu majmuna vide kao važan duhovni, gospodarski, obrazovni i zaštitnički centar za selo. Osim 700 majmuna, u 12,5 hektara šume možete vidjeti i 186 vrsta drveća koja će vam omogućiti obilje svježeg zraka. 

Slijedi posjet fenomenalnim i ekstremnim ljuljačkama – Terrace river pool swing koje su smještene uz predivan krajolik. Ovo mjesto nudi drugačije iskustvo ljuljanja. Upoznajte izvanredna polja zelenkaste riže i šume, njišući se koliko god možete!

Nakon toga odlazimo u Tegallalang Rice Terrace, jedno od zapanjujućih i umirujućih prirodnih ljepota. Predivan zeleni krajolik koji će biti spreman da Vam očara oči. Mjesto je koje biste trebali posjetiti kako biste pronašli fenomenalne kulise rižne terase s prirodnom atmosferom. Ova terasa se nalazi u blizini Ubuda, poznatog područja balijske kulture i umjetnosti. 

Ručak u lokalnom restoranu. 

Nakon ručka, idemo u razgled Tirta Empul hrama. Hram Tirta Empul je hinduistički balijski vodeni hram smješten u blizini grada Tampaksiring, Bali, Indonezija. Hramski spoj sastoji se od petirtane ili strukture za kupanje, poznate po svojoj svetoj izvorskoj vodi, u koju balinejski hindusi idu na obredno pročišćenje. 

Navečer odlazimo na Kecak Fire & Trance Dance (Pura Dalem Taman Kaja). Kecak je oblik balineske plesne i glazbene drame temeljen na drevnim sanghyangovim trance ritualima koji su se razvili 1930-ih na Baliju. Kecak je dobio ime po zvuku izvođača koji skandira „cak-cak-cak“ koji podsjeća na brbljanje majmuna. Ovaj ples izvodi primarno muški zbor, zvan Gamelan Suara. Poznat i pod nazivom Ramayana Monkey Chant, komad, izveden u krugu od 150 ili više izvođača koji su nosili provjerenu tkaninu oko struka, perkusivno skandirali "cak" i dizali ruke, opisuje bitku iz epa, Ramayana.

Povratak u hotel.

Noćenje u Ubudu.


7. DAN: Batur Volcano trekking, Natural hotspring, Satria coffee plantation

Transfer u 2:30 ujutro iz hotela. Oko 3:45 slijedi Batur Volcano trekking (fakultativni izlet). Mount Batur je aktivni vulkan smješten u središtu dviju koncentričnih kaldera sjeverno od planine Agung na otoku Baliju u Indoneziji. Jugoistočna strana veće 10 × 13 km kaldere sadrži jezero kaldera. 

Tura završava oko 9 ujutro te slijedi kratak odmor.

Polazak za Natural hotspring. Nalazi se u jezerima Batur i Mount Batur u područjima Desa Pakraman Batur, Toya Bungkah, Kintamani. Ručak.

Nakon ručka, slijedi razgled Satria coffee plantation. Kušajte autentične balijske čajeve i kave u Satria Agrowisata koja se nalazi u okruženju bujne džungle. Ova plantaža ostaje najpoznatija po ponudi kave luwak ili civet kave, proizvedene od prethodno pojedenog i djelomično probavljenog graha. Unatoč - ili zbog - ove, nedvojbeno nezanimljivije metode proizvodnje, kopi luwak ostaje među najskupljim kavama na planeti.

Nakon toga slijedi povratak u hotel.

Noćenje u Ubudu.


8. DAN: Nungnung Waterfall, Sangeh Monkey Forest, Taman mumbul lagoon, Taman mumubl holly spring temple

Doručak. Za današnji dan predlažemo odlazak na Nungnung Waterfall (fakultativni izlet). Nungnung slapovi savršeno su smješteni između Ubuda i Bedugula. Bali je raj na zemlji što se tiče slapova. Brojni su skriveni slapovi Balija koji čekaju da budu otkriveni, premda je ovaj posebno omiljen među turistima. Staza je sačinjena od betonskih stepenica, a 20-ak minuta hoda sastoji se od točno 509 stepenica. Sveukupni slap Nungnung definitivno je jedan od najmoćnijih i najljepših Balijskih slapova koje ćete vidjeti. 

Zatim idemo u Sangeh Monkey Forest. Sangeh Monkey Forest prava je šuma majmuna ispunjena razigranim majmunima koji lutaju našom velikom šumom. Posjetite ovo mjesto kako biste sami upoznali radosne majmune i prekrasnu šumu!

Ručak. Nakon ručka posjet Taman mumbul lagoon. Nedaleko od šume majmuna Sangeh, 250 metara nizu strmom cestom od Jalan Raya Sangeh, područje su uglavnom posjećivali samo mještani prije početka 2016., kada je razvijeno kao turistička atrakcija. Ogromna stabla koja su zasjenila ekspanzivni bistri zeleni bazen, više sličan jezeru, obrubljen je prekrasnim hramom, Pura Ulun Mumbul. 

Slijedi razgled u Taman mumbul holly spring temple. Dvije su glavne atrakcije u ovome hramu. Jedan od njih je hram Pura Ulun Mumbul sa sakralnim opružnim izvorima. Još jedan jednako lijep biser ovog mjesta je ribnjak, velik kao jezero napunjeno vrlo čistom vodom. Stabla koja ga okružuju stvaraju mirnu i ugodnu atmosferu. U središtu ovog ribnjaka nalazi se i mali hram Pura Taman Mumbul.

Nakon razgleda, slijedi povratak u hotel. 


ILI


ATV I RAFTING

Predlažemo odlazak na rafting. Bali Atv + Rafting tura jedan je od super paketa koji nudi najpovoljniju i najbolju kombinaciju vožnje Bali Atv-om. Ova turneja odvesti će vas do rijeke Ayung za Vašu rafting avanturu s vodopadom, liticama i još mnogo toga za vidjeti… Zatim krenite u uzbudljivu vožnju s ATV-om kroz selo, polja riže, džungle, rijeke…

Uživajte u jutranjem AYUNG RIVER RAFTING. Već više od desetak godina rafting rijekom Ayung poznat je kao najbolji rafting na Baliju te je jedan od najdražih izbora vodećih operatera na Baliju. Ovaj rafting pruža izazov i adrenalin svakom sudioniku. Ova rijeka ima brzake koji izazivaju i potiču vaš adrenalin. Mjesto za rafting iznosi oko 12 kilometara i tura traje otprilike 2 sata. Uz put niz brzu rijeku, očarat će Vas zeleni krajolik Balija. Rijeka također ima nekoliko malih slapova koji su savršeni za fotografiranje.

Nakon tuširanja i ručka, krećemo dalje uz avanturu vožnje ATV-om. Uživajte u svom izlasku uz avanturu vožnje ATV-om u selu s pogledom na prirodne ljepote Balija: polja riže, vrtovi, drva bambusa i rijeka. 

Noćenje u Ubudu.


9. DAN: UBUD – SEMINYAK

Doručak. Transfer do Seminyak hotela. Prijava u hotel te slobodan dan za uživanje i kupanje na plaži.

Noćenje u Seminyaku. 


10. DAN: SEMINYAK – NUSA PENIDA

Doručak. Predlažemo odlazak na otok Nusa Penida (fakultativni izlet). Vozač će Vas pokupiti iz hotela oko 7:00. Po dolasku na Nusa Penidu ostavit ćete prtljagu u hotelu te predlažemo odlazak na Marvel the "T-Rex" and take pictures Kelingking Beach & Viewpoint. "Kelingking" doslovno znači "Pinkie" (mali prst). Plaža T-Rex često se odnosi na čudesnu sličnost s poznatom grčkom plažom Navagio. Iz tih razloga mnogi putnici jamče za Kelingking kao najbolje mjesto na zapadu Nusa Penide. 

Nakon toga pogledajte pogled s druge strane Kelingking na litici Paluang. Iako možda ne nudi istu ishodičnu točku kao i prvo mjesto, obilje foto rekvizita oko Paluang Cliff i činjenica da je samo nekoliko minuta hoda udaljen od točke Kelingking čini ga jednako vrijednim mjestom za posjetiti. 

Svjedočite ogromnim udarnim valovima u Angel's Billabong-u. Voda u ovom prirodnom beskonačnom bazenu izravno se opskrbljuje oceanskim valovima koji se ruše preko njenog ruba. Ako uvjeti dopuštaju, možete se okupati. Preporučujemo Vam da se fotografirate sa stijene iznad i ako imate sreće, možete uočiti i nekoliko dupina. 

Odmorite se i pogledajte beskrajnu struju Indijskog oceana na Broken Beachu. Lokalno poznata kao Pasih Uug, plaža se naziva "slomljena" po obliku luka koji omogućava da voda teče u i izvan oceana. Krenite u šetnju liticom ili se opustite uz rub i pogledajte „zarobljenu“ plažu u pogledu od 360 stupnjeva.

Krenite i opustite se u Crystal Bayu. Kristalni zaljev je najpristupačnije i najbliže mjesto luci Nusa Penida. Ovdje ćete se igrati s bijelim pijeskom i plavom vodom s minimalnom strujom. Zaljev je dijelom zaštićen hrapavim vapnenačkim otokom što vodu čini znatno mirnijom od ostalih lokacija.

Polazak oko 17:00 za Kutu. Povratak u hotel.

Noćenje u Seminyaku. 


11. DAN: SEMINYAK

Slobodan dan za uživanje i kupanje na plaži. 

Noćenje u Seminyaku.


12. DAN: SEMINYAK

Slobodan dan za uživanje i kupanje na plaži. 

Noćenje u Seminyaku.


13. DAN: SEMINYAK

Slobodan dan za uživanje i kupanje na plaži. 

Noćenje u Seminyak.


14. DAN: BALI - DOHA

Naše putovanje došlo je do samog kraja. Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke na Baliju te let za Kuala Lumpur gdje dalje nastavljamo za Dohu. 

15. DAN: DOHA - ZAGREB

Po dolasku u Dohu, očekuje nas let prema zračnoj luci Zagreb. Slijedi povratak u realnost do neke sljedeće avanture svjetskih putnika.

Cijena uključuje

• prijevoz zrakoplovom (povratni let u ekonomskoj klasi na relaciji: Zagreb – Kuala Lumpur –Zagreb) i zrakoplovne pristojbe

• prijevz zrakopolovom (povratni let u ekonomskoj klasi na relaciji: Kuala Lumpur – Denpasar (Bali) – Kuala Lumpur) i zrakoplovne pristojbe

• Transferi: Zračna luka Kuala Lumpur – hotel – zračna luka Kuala Lumpur

Zračna luka Denpasar – Ubud hotel

Hotel Ubud – hotel Kuta 

Hotel Kuta – Zračna luka Denpasar 

• usluge turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku (koji je s vama cijelo vrijeme trajanja putovanja; od Zagreba i do Zagreba),

• 2 noćenja s doručkom u Kuala Lumpuru (hoteli 3*)

• 5 noćenja s doručkom u Ubudu (hoteli 3*)

• 5 noćenja s doručkom u Kuti (hoteli 3*)

• organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana


Cijena ne uključuje

• doplatu za jednokrevetnu sobu: 30 EUR po osobi i noćenju,

• fakultativne izlete,

• dodatne aktivnosti i usluge, dodatne obroke i piće,

• napojnice za lokalne vodiče,

• ulaznice u hramove i ostale objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni pod cijena uključuje

• zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

• osobne troškove

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA

• 2. dan – izlet na Dinner tour: 430,00 kn po odrasloj osobi, djeca: 215,00 kn

U cijenu je uračunato: prijevoz, hrana i piće, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznice.

• 3. dan – Kuala Lumpur City tour: 325,00 kn po odrasloj osobi, djeca: 255,00 kn

U cijenu je uračunato: prijevoz, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ručak (napomena: u cijenu ručka nije uračunato piće).

• 5. dan – cjelodnevni izlet: Handara Gate, Ulun Danu Beratan, Jatiluwith Rice Teraces, Tanah Lot: 360,00 kn po odrasloj osobi, djeca: 230,00 kn 

 U cijenu je uračunato: prijevoz, voda, sve ulaznice, ručak i obilazak s lokalnim vodičem.

• 6. dan – cjelodnevni izlet: Monkey Forest, Terrace river pool swing, Tegallalang Rice Terrace, Tirta Empul Temple, Kecak Fire & Trance Dance: 360,00 kn po odrasloj osobi, djeca: 230,00 kn

 U cijenu je uključeno: transfer, voda, sve ulaznice osim za Terrace river pool swing ljuljačke (35 €), buf-fet ručak i obilazak s lokalnim vodičem.

• 7. dan – cjelodnevni izlet: Batur Volcano trekking, Natural hotspring, Satria coffe plantation: 500,00 kn po osobi 

 U cijenu je uključeno: transfer, voda, sve ulaznice, ručak i obilazak s lokalnim vodičem.

• 8. dan – cjelodnevni izlet: Nagnung Waterfall, Sageh Monkey Forest, Taman mumbul lagoon, Ta-man mumbul holly spring temple: 320,00 kn po osobi

U cijenu je uključeno; transfer, voda, sve ulaznice, ručak i obilazak s lokalnim vodičem.

• 10. dan – cjelodnevni izlet na Nusa Penidu: 320,00 kn po osobi 

U cijenu je uključeno: transfer, voda, sve ulaznice, ručak i obilazak s lokalnim vodičem.


Napomena

• vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni, organizator zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. 

• uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg – te 1 komad ručne prtljage (do 7 kg)

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta, pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje – ovisno o dogovoru sa pratiteljem putovanja), osim ako u programu putovanja nije navedeno drugačije 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

• ukoliko zbog nedobivanja vize putnici trebaju odustati od putovanja, primjenjuju se uvjeti otkaza prema općim uvjetima turističke agencije WORLD TRAVELER - BC Travel d.o.o. 

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela. 

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 10


NAČINI PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja:

Gotovinom

  • u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka
  • općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Kreditnim karticama

u poslovnici World Traveler / na daljinu sljedećim karticama:

  • Visa, Maesto Master od PBZ-a i ERSTE —- do 12 rata
  • Visa, Maestro, Master od ZABE —— do 24 rate
  • Diners —– do 24 rate

VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 051 601 842

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

Korisne informacije za putovanje

Službeno ime: Malezija
Položaj: Malezija je država u jugoistočnoj Aziji; sastoji se od Zapadne Malezije, na Malajskom poluotoku, i od Istočne Malezije, koja zauzima sjeverni i sjeverozapadni dio otoka Bornea. Poluotočni dio Malezije graniči s Tajlandom na sjeveru i Singapurom na jugu; na zapadu izlazi na Malajski prolaz, a na istoku na Južnokinesko more. Otočni dio (Sabah i Sarawak) na Borneu graniči s Indonezijom i Brunejom, a izlazi na Južnokinesko more na sjeveru, te na Sulusko i Celebeško more na sjeveroistoku. Obuhvaća 330 396 km². Zapadna Malezija zauzima južni dio Malajskoga poluotoka; sastoji se od 11 država: od sjevera prema jugu, Perlis, Kedah, Pulau Pinang (Penang), Perak, Kelantan, Terengganu, Pahang, Selangor, Negeri (Negri) Sembilan, Melaka (Malacca) i Johor, te saveznih teritorija Kuala Lumpur i Putrajaya, koji su okruženi teritorijem Selangora. Istočna Malezija, na otoku Borneu, sastoji se od država Sabah i Sarawak, te saveznog teritorija Labuan.
Glavni grad: Kuala Lumpur
Službeni jezik: Malajski
Vremenska razlika: GMT +8 znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku ljeti, 7 sati unaprijed zimi
Novčana jedinica: Novčana je jedinica ringit (1 EUR iznosi otprilike 4,70 MYR)

Državljanima Republike Hrvatske viza nije potrebna, no potrebno je posjedovati važeću putovnicu koja vrijedi barem još 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Svakako preporučujemo izradu police putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza puta. Cijena police na upit. Osiguravajuća kuća naše agencije je Wiener osiguranje. Ukoliko nositelj putovanja želi ugovoriti police osiguranja u drugoj osiguravajućoj kući, policu zdravstvenog osiguranja može zaključiti do dana putovanja, dok policu za osiguranje od otkaza puta mora sklopiti u roku koji mu kaže druga osiguravajuća kuća a nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa

Cijepljenje nije obavezno, ali svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja. Sve dodatne informacije o bolestima i prethodnoj zaštiti možete dobiti u Centru za cijepljenje i prevenciju putničkih bolesti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, Zagreb, telefon: 01 46 96 125, http://www.stampar.hr/hr

Klima u Maleziji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 32-34C, noćna oko 23-25C), vlažnost zraka je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Kišni period traje od ožujka do travnja i od listopada do studenog, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine. Općenito, suhi period je od svibnja do rujna.

Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona ali i obilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili kapu.

Tradicionalna hrana obuhvaća piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), rižu, povrće i voće, morske plodove i ribu. Odnosno kombinacija azijske i arapske kuhinje. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da dobro provjerite prije nego naručite hranu. Ulična hrana se preporučuje (prije svega jer je ovo područje s tradicijom ulične hrane, možete probati i veliki broj internacionalnih kuhinja, prije svega kinesku), tu su i pržene banane, nasilemak, pivo Anchor. Alkohol nije lako naći i poprilično je skup. Također, u većini restorana gde se hrani muslimansko stanovništvo ne poslužuju alkohol. Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite. Preporučuje se piti samo flaširanu vodu.

Naše mobilne mreže rade na prostoru Malezije, no radi troškova sugeriramo korištenje lokalnih SIM kartica. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.

Turistička agencija BC Travel d.o.o.

Info telefon

051 601 842