Što možete očekivati?

Ova priča počinje jednom davno iza sedam gora, sedam mora, sedam vinarija... Ma šalimo se! Od gora je samo jedna i to je Učka, more je naš jadranski tirkiz, ali što se tiče sedam vinarija, e tu smo blizu, točnije četiri najbolje kvarnerske vinarije, jedna vrhunska goranska destilerija i jedna fantastična krčka sirana. Nalazimo se na Kvarneru, zemlji s toliko prirodnih i društvenih raznolikosti da ih je nemoguće nabrojati, što rijetki zapravo znaju. Planine, šume, bezbroj različitih nacija, povijest koja izvire iz svake pukotine i more koje se nalazi gdje god da se okreneš. Također, regija s uvjerljivo najljepšim pogledima i vidikovcima.

I ova zemlja rađa marljive i poštene ljude, a ima i svoje radišne bodule. Pa se i ovom prilikom sjećam jednog vica kojeg su mi ispričali kad sam bio mali o istima:

Bodul se vraća kući nakon što je kupio bocu skupoga vina. Penjući se uz stepenice, posklizne se i padne. Osjeti neku tekućinu kako mu se cijedi niz leđa:

- Oh gospode, samo nek je krv.

A na vašu i našu sreću ovdje vrhunsko vino ne znači i da je skupo pa, ako padnete s bocom, molimo vas da prvo provjerite sebe. Za svaki slučaj. Ali nemojte pasti već u najboljim vinima krenite cvasti. Žlahtina, Belica, Bakarska vodica... Ovo zapravo zvuči kao hit refren neke pjesme lokalnog kantautora Duška Jeličića.


Putovanje je garantirano!


O putovanju u kratkim crtama

Termin putovanja
27.03. - 28.03.2021
Broj dana godišnjeg koji vam treba
0 dan
Trajanje putovanja
2 dana
Cijena
1.080,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Odaberite period putovanja


Ne odgovara vam nijedan od ponuđenih termina?
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN:

No krenimo mi putem naše ture koja počinje u 07:30 kada iz Zagreba krećemo put „bella Fiume“ odnosno svestrane Rijeke i otoka preko puta nje – Krka. Jeste li znali da otok Krk još od rimskih vremena zovu zlatnim otokom jer je tako plodan i bogat florom i faunom da ne samo da je život tamo cvao otpočetka već i na kraju samog života. Hmmm, kako to mislim pitate se? Pa stari i bogati Rimljani i zaslužne individue su Krk često izabirali kao konačnu destinaciju gdje će svoje posljednje godine provoditi u blagoj klimi, prirodnom bogatstvu, iću i piću. Nije loše, ha? Tako ćemo i mi danas. Prvo ćemo krenuti put poznate vinarije Katunar u Vrbniku. Tu ćemo okusiti sjaj vinskog Krka, a potom ćemo se provući kroz najužu ulicu na svijetu i doći do vinarije Gospoja gdje ćemo ljubaznu gospoju pitati da nam natoči još jednu čašu. Sad, kad nam se jezik razvezao, a mozak opustio kušat ćemo divan sir u jednoj domaćoj obiteljskoj sirani – kako je ovo dobro. Još s domaćim uljem. I vino... Vino i sir, zapravo su kao lonac i poklopac. Sad ćemo imati priliku to gradivo savladati još jednom i zauvijek. A što sad? Pa fešta. Idemo do hotela preko mora u Novi Vinodolski gdje nas čeka večera i glazba. To je jedino logično nakon ovakvog dana.

2. DAN:

Drugi dan započinje buđenjem. Naravno, jel, ali naše buđenje i obilan doručak će upotpuniti vinarija Pavlomir u Novom Vinodolskom čiji se vlasnici baš vesele nama, kako kažu, a bome i mi njima i njihovim vinima. Upoznat ćete Novi na jedan novi način – kroz čašu najboljih vina obitelji Palinkaš. Potom ćemo se zaputiti putem bakarskih takala gdje se proizvodila najbolja Bakarska vodica koju je cijenio i sam Napoleon kako kažu, a isto tako da je i originalan način proizvodnje Bakarske vodice ostao skriven i izgubljen davnih dana. No da to nije baš tako ili da barem imamo dostojnu, ako ne i bolju današnju verziju dokazat ćemo čašom te iste Bakarske vodice i nastaviti put prema Učki i zaštitniku Kvarnera s druge strane – Kastvu. Ovaj magičan grad tvroglavih i ponositih ljudi koji ima toliko priča koje kao da se čine da su iz bajke, kao npr., kad su sadili srdelice ili dizali kravu na zvonik ili jednostavno utopili svog kapetana grada itd., će nam pružiti dobrodošlicu s njegovom autohtonom čašom čistog osvježavajućeg užitka, njenom visosti – Belicom. Ova lepršava i nježna dama koju gospodin Plovanić dobiva u ograničenim količinama i na svega par hektara neka vas zavede svojim plesnim pokretima dok ju ispijate s jednog od najljepših pogleda na Kvarner. Jao kakav kraj dana. Ustvari to bi vrijedilo kad bi bio kraj, ali nije. Jer Kvarner možda napuštamo u suton, ali odlazimo putem smaragdnih i mirisnih šuma Gorskog kotra u predivno malo mjesto Lokve gdje naš domaćin Vid Arbanas shvaća da nije samo istina u vinu već i u kvalitetnoj rakiji, a tamo ćemo kušati baš to. I nešto konkretno ubaciti u kljun također. Ma napravit ćemo poštenu stanku s pravom, malom edukacijom o tome kako se od prirode prihvati ono najljekovitije što ona nudi i napravi fantastičan i ukusan eliksir. Samo da vas ne „šusne“ previše pa pripazite. Nije lako držat tempo i ostat pribran, ali ako ste s nama bili na više tura ili hoćete onda ste profesionalci. Obavezno nešto ponesite za doma! Za tlak, jel...

E sad (!) je kraj dana. I naše ture. Odlazimo put Zagreba i guštamo u dojmovima kojih smo puni. Jel bilo dovoljno? Nije bilo previše, jelda? Ma naravno da nije. Vi bi još. Živjeli do neke druge prilike!

Cijena uključuje
 • Autobus na relaciji: Zagreb - Kvarner - Zagreb
 • Sve razglede prema programu
 • Usluge turističkog pratitelja na putovanju
 • Organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

1. dan

 • Aperitiv (domaća rakija), 0,1 l Žlahtina, 0,1 l Crno vino, 0,1 l Misno vino, porcija: pršut - masline - Vinarija Gospoja
 • Degustacija 3 vina: pjenušac, žlahtina i plavac mali, krekeri u zdjelicama - Vinarija Katunar
 • Degustacijski pijat - sirevi, 6 razlicitih vrsta; namaz od skute, masline, maslinovo ulje, suhe smokve - Sirana Mrakovčić Krk
 • Smještaj u dvokrevetnih sobama + polupansion - Hotel Anex Lišanj

2. dan

 • Doček sa pijenušcem,priča o Vinodolu i vinogradima,razgledanje podruma, vođena degustacija uz pršut i sir(100gr) te pet vrsta vina - Vinarija Pavlomir
 • Degustacija Kastavske belice kod Vinarije Plovanića 
 • Degustacija 3 vrste rakija - San Hubert, Papra i Plava Mrča - Kuća prirode Kotač, Lokve
 • Ručak
Cijena ne uključuje
 • Osobne troškove
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 140,00 kn
Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25


NAČIN PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja gotovinom

u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka

općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Za plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za 5%, a preko 6 rata za 10%.


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 0800 666 669

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!