Što možete očekivati?

„Dobro kako vi Slavonci mislite da - ...“

„Nismo mi Slavonci! Ovo je Baranja!“ Prekine me naglo Nikola, dečko iz Karanovca koji me je ljubazno, a opet strogo opomenuo da sam napravio grešku. Za mene potpuno nerazumljivu, a za njega itekako očitu.

„Nas dijele od Slavonije i ostatka Hrvatske barem dvije rijeke, ako ne i više njih“ Spremno će Nikola.

„Ok, imaš pravo“ Odgovaram gledajući u kartu, „I po čemu se još razlikujete?“

„Paaa... Mi smo domovina kulena“ Sa smiješkom odgovara Nikola i dobacuje kako nema neke razlike u mentalitetu između njih i Slavonaca.

Eto vidite i ovo smo naučili kroz vino. Puno takvih (ne)bitnih simpatičnih razlika i informacija smo saznali istražujući najpoznatije i najzabitije kutke Hrvatske tragajući za vinskim biserima čiji ćemo niz, jednom kad ga nanižemo, pretočiti u pitku vinsku turu.

Ovaj put vas vodimo u regiju koja se geografski uistinu dijeli od ostatka zemlje rijekom Dravom, a od Srbije Dunavom. Regija u kojoj nam se čini da svi ili skoro svi pričaju Mađarski koji je nama potpuno nerazumljiv, a zatim se momentalno prebace na jezik kojim mi govorimo – vino. Ali da ne dužim, nas zanima nešto drugo što raste ovdje – vinova loza i ono što ona daje, vino. Zemlja graševine, caberneta, rizlinga, chardonnaya i naravno – traminca ima za ponuditi sve najbolje od navedenoga. Vinarije i gospodarstva koje izgledaju kao s razglednice ili slike naive i podrumi koji više podsjećaju na muzeje nego na običan podrum odvest će vas u ambijent bajke. Zaista... Ovako nešto se ne viđa svaki dan. Još kad se tome pribroji kulen za koji kažu da je rođen u Karancu... Ufff... Teško je zadržati kontrolu da se ne proba sve, a kamo da se drži dijeta. Nema veze, krenut će od ponedjeljka. Opet.
O putovanju u kratkim crtama

Trajanje putovanja
2 dana
Cijena
1.380,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Cijena aranžmana

1.380,00 kn / 183,44 €

Novi termin javljamo uskoro.
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati i u terminu koji je idealan za vas.
bctravel.rijeka@gmail.com i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN:

Počinjemo s polaskom iz Rijeke 4:30, iz Zagreba u 7:00 i polazimo prema više od 5 stotina godina starim podrumima vinarije Belje. Tu nas čeka obilazak i degustacija najljubaznije vodičkinje ikad. Zatim nastavljamo svoj put prema vinariji Gerštmajer jer vjerovali ili ne, u Hrvatskoj postoji netko tko proizvodi vrhunska vina na zemlji koja podsjeća na hobbitland više nego na vinograd. Svi samci, ako se ovdje ne zaljubite nećete nigdje. Barem u ambijent. Još od rimskih vremena ovdje se proizvodi vino i to od vrhunskih pa do predikatnih koja nižu nagrade. Sve ćete probati. Nastavljamo put prema podrumima Kolar koja možda jedino u čemu su bolji nego u vinima je ljubaznost, a vina je skoro nemoguće nadmašiti. Ovdje ćemo i prizalogajiti pa ćete naučiti na koju se debljinu reže pravi kulen. Hint – nije tanko. Potom odlazimo u sobe „Kod Baje“, čovjeka koji je posvetio život da pretvori malo mjesto Karanac u svjetski poznatu destinaciju i ne, ne pretjerujemo. Više stranci znaju za Karanac nego možda mi sami, ali zato smo tu da to promijenimo. Baja priprema brojne festivale u Karancu koji se većinom zasnivaju na mesu, od čvarkijade do kolinja, ali s druge strane priprema i sajmove te ima velike zelene površine na kojima uzgaja svoje voće i povrće. On, njegov sin i žena su obitelj sa štihom i šmekom, rekli bi. Ne samo to, već ćemo kod njih imati priliku prošetati se pravim baranjskim etno selom gdje vas čeka radionica kuhanja fiša ili čobanca. Hej, znate da je nama u interesu da od svakog putovanja neku korisnu vještinu kasnije ponesete kući. Rekao je Isus da nije bit da se čovjeku da riba već da ga se naučiti loviti ju. A što nakon? Pa naša tradicionalna fešta i glazba u lokalnom štihu.

2. DAN:

Drugi dan se budimo u idiličnom seoskom imanju u tradicionalnim kućama kod Baje i uz miris svježe pokošene trave krećemo prema Kutjevu. Dolazimo na prvu destinaciju – vinariju Galić. E to jednostavmo morate vidjeti i doživjeti. Galić vinarija je sigurno najsuvremenije opremljena vinarija u Hrvatskoj, a definitivno i jedna u svijetu. Nema toga što u njoj nema, a na prvi pogled više podsjeća na dobro uglancani sjajni svemirski brod nego na vinariju. Ipak, uz pažljivu promišljenost sačuvala je svoj vinski identitet i uzvisila ga na jednu potpuno novu razinu. Nitko ovo dosad, barem u našim očima, nije uspio tako dobro izvesti kao Galić vinarija. Uz fantastičnu degustaciju odlzaimo u poznatu vinariju Kutjevo gdje nas čeka još jedna degustacija, ali ne samo vina nego i lokalnih specijaliteta. Tko je gladan, da čujemo? Nitko? I mi mislimo. Kutjevo vinarija potječe iz davnina, a svoju povijest su ispisali na bačvama. Mjesto je to i legende o Mariji Tereziji i njenom... pa... nećemo reći ljubavniku, ali... Ma čut ćete tamo sve, samo da vam kažemo da će vam crtice na etiketama njihovih vrhunskih vina odjednom biti puno jasnije kao i zašto su tamo. Povijest ovih podruma je naprosto fascinantna. Hoćete još? Pa pridružite se turi, ja sam pričao i previše.

Živjeli!


Cijena uključuje
 • Autobus na relaciji: Zagreb - Kutjevo - Baranja - Zagreb
 • Sve razglede prema programu
 • Usluge turističkog pratitelja na putovanju
 • organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

1. dan

 • Stručni obilazak podruma - Belje
 • Degustacija 5 vrsta vina + narezak - Vinarija Kolar - stručni obilazak podruma
 • Degustacija 3 vrste vina, Kruh premazan domaćom masti i paprikom + stručno vođeni obilazak podruma - Vinotočje Gerštmajer
 • Radionica fiša i čobanca, večera u Obiteljskom Etno restoranu s muzikom  - Baranjska kuća Karanac
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama + doručak na seoskom imanju kod Baje 

2. dan

 • Stručni obilazak podruma, degustacija 3 vrste vina s domaćim kruhom, selekcijom vrhunskih maslinovih ulja i paletom najboljih hrvatskih sireva – Vinarija Galić 
 • stručni obilazak podruma i degustacija 5 vrsta vina + velika plata "Čiča Mata" 220g - Kutjevački podrumi
Cijena ne uključuje
 • Osobne troškove
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 140,00 kn
 • Doplata za prijevoz iz Rijeke: 200,00 kn

Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Putujemo u malim grupama.

 Minimalan broj putnika: 7

Maksimalan broj putnika: 19
NAČIN PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja gotovinom

u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka

općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Za plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za 5%, a preko 6 rata za 10%.


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 051 601 842

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!