Što možete očekivati?

Kako smo se samo trudili objediniti Istru I Kvarner u jednu turu I s olakšanjem na srcu priznajemo da nismo uspjeli. Obje regije su daleko preposebne I bogate da bi ih “strpali” u dva dana. Danas predstavljamo Istru. Zemlju s toliko prirodnih raznolikosti da se na malom prostoru nađe i goranska klima i pustinja i rijeke. Zemlju okruženu morem I brijunskim biserima. Zemlja je to boškarina, tartufa, od rimskih vremena priznatog maslinovog ulja I vina. Ooo da, vina. S tri vrste tla Istra ima savršene preduvjete da rađa najraznovrsnije vino, a upravo zbog toga smo došli. Ipak, zemlja je to radnišnih, strpljivih i tihih ljudi koji ono što imaju iskoriste do maksimuma. Neki ih čak zezaju I da su škrti pa se sjećam jednog vica koji sam čuo kad sam bio mali:

Istra je pogođena teškim potresom (Ne daj Bože), spasilačke ekipe danima kopaju u potrazi za preživjelima. Nakon četiri dana kopanja pod ruševinama ekipa nailazi na zaključana vrata, spasilac prisloni uho i čuje neodređeno govorkanje. Pokuca, a iza vrata čuje se glas: "Tko je?". "Mi smo iz Crvenog križa". Kratki odgovor: "Hvala, već smo dali".

No da Istrijani nisu škrti dokazat ćemo u sljedećim redovima pa bacite oko na ono što nas čeka.O putovanju u kratkim crtama

Termin putovanja
22.05. - 23.05.2021
Broj dana godišnjeg koji vam treba
1 dan
Trajanje putovanja
2 dana
Cijena
1.490,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Odaberite period putovanja


Ne odgovara vam nijedan od ponuđenih termina?
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: Zapadna Istra

Naše vinsko hodočašće započinje u Zagrebu u 7 ujutro jer tko rano rani, dvije čaše grabi. Vozimo se kroz prekrasna pluća Hrvatske, Gorski kotar, dolazimo do Rijeke u 9:30, prelazimo prirodnu 1400 metara visoku granicu između Kvarnera i Istre i ulazimo u vinski raj. 

Odlazimo do naše prve vinarije Coronice i vlasnika koji su svoj život posvetili njegovanju čuvene loze. Ovdje, ako ne zapnete na Gran Malvaziji, nećete nigdje. Kad med poteče, pardon Malvazija, osjećate se i zdravije. Znate kako se kaže, "Mens sana in Malvasia Istriana". Potom odlazimo do možda i najljepše vinarije u Istri, složit će se i Istrijani s time, vinarije Kabola. E ovdje je trenutak za čisti hedonizam. Kako da ovo uopće opišemo... Kad se ručno kovana vrata otvore i krenete u perivoj prema tradicionalnoj kamenoj kući okruženoj vinogradima preplavi vas osjećaj.... Ma ne, ne, odustajem od opisa, to morate doživjeti. Neusporedivo s bilo kojom vinarijom bilo gdje. Jednostavno je posebno. A sad najbolji dio - pjenušac. Ne postoji bolji način da proslavite takav pogled u ovom ambijentu nego držeći čašu fantastičnog pjenušca u rukama. Uzmite si vremena, popričajte, sjednite, prošećite, meditirajte.

A sad spavanac. Šalimo se! Prvo večera u autentičnoj konobi s dobrom glazbom pa pravac hotel i spavanac. 

2. DAN: Motovun

"E a tartufi??" Polaaako, ne bi vas vodili u Istru, a da ne probate tartufe. Jutro počinjemo točno tako. Tartuf tanjurom u Miro tartufima gdje ćete imati priliku saznati sve o tim miomirisno/smrdljivim gljivama koje daju potpuno nezamjenjiv okus svakom jelu. Činjenica je jedna - toliko su dobri da izazivaju ovisnost koja se najbolje spere iz usta Roxanich vinima preko puta. E te podrume morate vidjeti. Pet etaža deluxe podruma i vina koja su proizvedena na jedan poptuno drugačiji i neobičan način od bilo kojih drugih. A i okus je nezamjenjiv. Dakle, prvo grožđe poberete pa... Pssst. Ne otkrivamo sve sad. Ostavljamo ovo za kasnije, a mi radimo potpuni zaokret od vina i dižemo ljestvicu. Vodimo vas u « Auru », destileriju koja je nadaleko poznata po svojim likerima i rakijama. Sačuvajte nešto novca za ovo jer požalit ćete, ako nešto ne ponesete doma. Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino Aura proizvodi rakije od kadulje, drijena, rogača, masline i badema, divlje kruške, divlje jabuke, latica ruže, šipka, divljeg voća, peperminta, šljive... Dosta, dosta nabrajanja, kako bi Istrijani rekli « Manje povedat, više delat ». Spremimo se i idemo.

Živjeli! 


Cijena uključuje
 • Prijevoz autobusom na relaciji: Zagreb - Rijeka - Istra - Rijeka - Zagreb
 • usluge turističkog pratitelja na putovanju
 • sve razglede prema programu
 • organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

1. dan:

 • Smještaj u hotelu Natura (3*) u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom
 • Degustaciju 4 vrste vina u Coronici + stručno vođeni obilazak podruma, degustacija sira sirane Radošević.
 • Degustaciju 3 vrste vina, sira, pršuta, kruha, slastica i maslinovog ulja u Kaboli + stručno vođeni obilazak podruma
 • Večeru u Istarskoj konobi (mesni i vege meni) + muzika

2. dan:

 • Degustaciju proizvoda od tartufa, kobasica, sira, namaza i ulja + prezentaciju tartufa - Miro tartufi
 • Degustaciju 3 vrste vina u Roxanichu + stručno vođeni obilazak podruma
 • Degustaciju 3 vrste rakija i 3 vrste džemova u Destileriji Aura + stručno vođeni obilazak destilerije
Cijena ne uključuje
 • Osobne troškove
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 140,00 kn
Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Putujemo u malim grupama.

 Minimalan broj putnika: 7

Maksimalan broj putnika: 19


NAČIN PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja gotovinom

u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka

općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Za plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za 5%, a preko 6 rata za 10%.


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.Nazovite nas na 0800 666 669

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!