Što možete očekivati?

Slavonija je uistinu plodna za sve i svašta. Dok prolazim razmišljam kako bi ovdje nešto izraslo i da pljunem na zemlju. Moj kolega Marin se unervozio jer zna što nas čeka. Pregršt vinarija od kojih će najteže biti izabrati koje ćemo staviti u turu, a koje ovaj put nećemo ili ćemo ih sačuvati za neke druge. Svaka od njih ima svoja vrhunska vina i sve to treba degustirati, a mi se ne znamo služiti spiterom i realno nam je žao prosipati vrhunsko vino pa sve popijemo i za tili čas smo ko dva super Hika, ali na vrhunskom vinu.

Naša putešestvija je ipak urodila plodom. Uspjeli smo napraviti vinsku turu za prste polizati od gušta. Doista. Pazite ovo:
O putovanju u kratkim crtama

Termin putovanja
29.05. - 30.05.2021
Broj dana godišnjeg koji vam treba
1 dan
Trajanje putovanja
2 dana
Cijena
1.380,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Odaberite period putovanja


Ne odgovara vam nijedan od ponuđenih termina?
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN:

Iz Rijeke krećemo u 4:30, iz Zagreba u 7:00 prema Iloku jer kao što smo već rekli: Tko rano rani, dvije čaše grabi. Dolazimo u Iločke podrume. Već na ulazu u Ilok shvaćamo da ovdje je nešto drugačije. Nije Slavonija, ne miriši više tako, a Iločani će se s nama spremno složiti. „Ovo je Srijem!“ kažu. „Ok, koja je razlika“ pitam ja i osjećam kako me Marin podbada laktom u rebra jer već smo doživjeli ovakav show u Baranji i nismo spremni za još jednu podužu lekciju o različitosti između Srijema i Slavonije. Ipak, saznali smo da ova najistočnija točka Hrvatske čuva vrhunske okuse vina. Dokazi kažu da tom vinu čak ni Turci nisu mogli odoljeti. Hej... Traminac, muškat, cabernet, različite pomno odvagane kupaže brojnih sorti i naravno, nezaobilazna graševina stvaraju efekt zaljubljivanja u ovaj kraj. Mi smo s mora i volimo plave livade, ali i ova zelena nas je prikovala za sebe i ostavili smo tamo dio srca zauvijek. A vjerujemo da ćete i vi.

Krećemo s podrumima gospođe Marije koja nam je pripemila ne samo vino već i fantastičan domaći ručak. „Ljudi, grijeh bi bio da ovdje ne dođete.“ E pa kad tako kažete gospođo Marija tko smo mi da proturiječimo. Potom nas put vodi do vinograda koji se nalaze na najistočnijoj točki Hrvatske, vinarije smiješnog imena na prvu, ali sasvim ozbiljnog vina na drugu – Papak. Gospodin Papak je od svog imena napravio brand i ovjekovječio ga u možda najdomišljatijim etiketama koje smo vidjeli na našoj turi. Iločki podrumi s druge strane izgledaju kao vinski muzejski park. Ovdje se povijest očituje na svakom bršljanom zaraslom kamenu, a podrum čuva arhivska vina koja se čine kao da potječu iz neke prethodne ere, a ne samo stoljeća.Odlazimo do poznatog pogleda Principovac na kojem se uzvisuje gospodsko imanje stare i poznate plemićke talijanske obitelji Odescalchi od koje je sve krenulo. Ovdje imamo degustaciju s fantastčnom panoramom Iloka, a pogled puca skroz do Novog Sada! Tko bi rekao da Slavonija može i fantastičan pogled priuštiti. „Srijem Filipe!“ Ok, oprostite, neću više miješati. Najbolje od svega tek slijedi: večera u Iločkim podrumima u tradicionalnom kraljevskom ambijentu i spavanje u vrhunskim apartmanima koja su rađena da i najzahtjevnije insomničare pretvore u bebe s palcem u ustima.


2. DAN:

Kad je tako dobar san bio s osmijehom silazimo na doručak i punimo želuce domaćom kuhinjom. Kako je ovo dobro, da bar mogu pojesti sve, ali ne stane više... Slatke muke nas more dok se pakiramo i odlazimo na prvu postaju današnjeg dana i potpuno nesvakidašnje, a opet nezaobilazne – vrhunske pjenušce gospođe Marijane. Gđa Marijana je od svojih pjenušaca napravila umjetnost i svjetski brand i toliko su dobri i pitki da ju je jednom dubajska princeza osobno pozvala da ih dođe izlagati. Reći ćemo vam samo da jedan od njih sadrži i zlato. Prezentacija je fantastična, a pogotovo zato što se nalazi u predivnom ambijentu točno iznad gustih krošnji ispod koji Dunav tiho i strpljivo probija svoj put. Kaže gospođa Marijana da se za vrijeme niskog vodostaja ovdje napravi tako predivna pješčana plaža da doslovce podsjeća na tropski raj. S obzirom na okruženje, mi joj vjerujemo, a varljivi lepršavi pjenušci nas lako mogu uvjeriti da ostanemo i na čaši više. No, ako ne ostanemo svoj vinski hod nastavljamo prema Erdutu i poznatom dvorcu koji ima povijesni značaj. Naime ovdje je potpisan mirovni sporazum 1995 godine, a i danas je u sastavu vinarije Erdut. Vinarija Erdut čuva tih i miran kraj i dok se njime šećete osjećate kao da je vrijeme stalo. Daleko od bilo kakvih gužvi ovdje čovjek nađe svoj mir. Također, parovi će možda pronaći i mjesto gdje će se vjenčati jer potpuno slučajno smo ugledali portal koji je zapravo prolaz u tunel izrađen isključivo od vinove loze. Predivno izgleda šetati se ispod vinskog svoda dok sunce traži svoj put između listova i grozdova loze. Divno i spokojno mjesto je to koje će nam pružiti ne samo degustaciju već i dobru klopu za dalje. Na put se ne smije ići gladan jer inače riskiramo da doma dođemo zlovoljni, a vinska tura ne završava tako. Pogotovo ne ovako pitoreskna. Ovo je tura koja će vas očarati. Svojom tradicijom, ljepotom i raznovrsnošću. U niti jednom trenutku nema prostora za kolotečinu jer sve je drugačije i primamljivo. Primamite se i vi. Živjeli!

Cijena uključuje
 • Autobus na relaciji: Zagreb - Ilok - Erdut - Zagreb
 • Sve razglede prema programu
 • Usluge turističkog pratitelja na putovanju
 • Organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

1. dan

 • Obilazak vinarije „Podrum Marija“ Ilok uz stručno vodstvo vlasnice obiteljskog podruma vezano uz priču i obiteljski posao, obilazak proizvodnog pogona (donji podrum) uz podrumara vinarije,u kušaonici vinarije degustacija četiri-pet vrsta vina (Iločki traminac, Graševina, Rose Ana, Šokica sorte frankovka i Kasna berba graševina), 
 • Ručak - Podrum Marija (topla mesna plata-miješano meso, prilozi pomfrit i lepinje, umaci), autohtoni srijemski kolači (gužvara, makovnjača, orehnjača).
 • Degustacija 4 vrsta vina + stručni obilazak podruma i vinarije – Vinarija Papak
 • Odlazak na Principovac uz čašu pjenušca i priču o povijesti 
 • Degustacija 4 vrhunskih vina + stručni obilazak vinskih podruma vinarije Ilok
 • Večera u Iločkim podrumima
 • MENU - Iločki podrumi
 • Domaća juneća juha
 • Iločki ćevap : svinjski vrat pečen na roštilju i zapečen sa domaćim satarašem
 • prilozi: kuhani krumpir i domaći sataraš
 • Punjena srijemska palačinka
 • Smještaj u Iločkim podrumima u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom

2. dan

 • Degustacija 3 vrste pjenušaca -  OPG Zelenika
 • Obilazak vinskog podruma Erdutske vinarije iz 1730. godine u blizini dvorca Adamovich Cseh, zaštićenog spomenika kulture iz prve polovice 19. stoljeća ,odlazak na vidikovac s pogledom na Dunav ( 70 m iznad Dunava), šetnicom kroz klanter vinove loze dužine 170 m, obilazak vinskog podruma zapremnine 6 milijuna litara i razgled velike bačve/BIG BARREL – najveće drvene bačve na svijetu u upotrebi zapremnine 75.000 litara ili 100.000 butelja, 
 • Degustacija kod velike bačve – degustacija 4 vrste kvalitetnih vina uz prigodne zalogaje - Vina Erdut

Ručak - Vina Erdut

Opcija za ručak - Menu 1

 • Glavno jelo: slavonski fiš paprikaš
 • domaća tjestenina
 • Desert: štrudla sa jabukama /sirom
 • Piće: kvalitetna erdutska vina, mineralna gazirana i negazirana

Opcija za ručak - Menu 2

 • Glavno jelo: slavonski čobanac
 •  Desert: štrudla sa jabukama/sirom  
 • Piće: kvalitetna erdutska vina, mineralna gazirana i negazirana


Cijena ne uključuje
 • Osobne troškove
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 140,00 kn
 • Doplata za prijevoz iz Rijeke: 200,00 kn

Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama


Putujemo u malim grupama.

 Minimalan broj putnika: 7

Maksimalan broj putnika: 19


NAČIN PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja gotovinom

u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka

općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

Za plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za 5%, a preko 6 rata za 10%.


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 0800 666 669

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!