Što možete očekivati?

Ide jedna specijalizirana tura za sve specijalizirane u uživanju u onome što zovu nektarom bogova – vinu. To opjevano piće koje je mitološki likom očovječio u božanstvu sam Dioniz i koje se glorificira do samih visina ljudskog postojanja, a u religiji se koristi u najsvetijim ritualima, bit će naša misao i vodilja ovog putovanja, točnije autohtone vinarije i konobe koje proizvode ovu hranu za dušu generacijama, a neki i stoljećima. Sami domaćini kažu da im vino teče venama i to ne zbog prekomjerne konzumacije već zbog potpune predanosti uzgoju plemenite loze i suživotu s njom do tančina.

Vodimo vas na četverodnevno putovanje najpoznatijim vinarskim destinacijama Hrvatske, a gdje drugdje nego na Pelješac i Korčulu. Ova četverodnevna tura će vam se urezati u pamćenje i ostati kao svjetla točka dobro utrošenog vremena do kraja života jer... jer jednostavno nema riječi kojima bi se mogla opisati već samo iskustvom.

Stanite na čas i zamislite ovo – Vi na plaži, sunce još prži premda se bliži vrijeme večere. Osjećate lagan povjetarac u kosi i miris soli koji vam puni nosnice. Želudac se budi i hoće svoje, a vi se smješkate jer znate da ono najbolje dolazi. Pola sata kasnije, evo vas s prijateljima u konobi usred šume koja se otvara samo za vas. Miris mora je zamijenio miris domaće peke i lavande i ružmarina koji rastu iz pukotina u stoljetnim zidovima. Iza uha netko tako dobro plete lagane note po žicama gitare, a ispred vas domaćin niže najbolje od najboljih kapljica serviranih u orošenu čašu s „visokom petom“. Neka večer počne... I tako svaki dan. Za doručak, ručak i večeru. Šalimo se malo, naravno, ali ovo je ipak vinska tura i na njoj će biti puno vina. Čuveni Dingač i Postup, Plavac mali, Rukatac, Pošip, Grk... Zvuči dobro? Bit će i degustacija s preko 40 vrsta rakija. Bit će i tura po stoljetnim kamenim ulicama s vodičima koji jedva čekaju da vam objasne zašto je baš Korčula pravo mjesto zbog kojeg ćete htjeti prodati stan u gradu i kupiti zemljište. I Marko Polo je odavde s nekim razlogom, ali i viteški mačevni ples Moreška. Kažu da je Korčula biser Mediterana, a brzo ćete shvatiti i zašto. I na kraju - spavat ćete u pitoresknoj Lumbardi, domu Grka, ali ne naroda pa ne morate krenuti učiti Grčki, već opet i naravno - vina koje govori sve jezike.

Znamo da zvuči nerealno, ali možete vjerovati ovim putoholičarima koji imaju i više nego dovoljno iskustva u ovome. Turama mislimo, ne pijenju vina. Ali i u tome. 


In vino veritas – Dakle sve što govorimo je apsolutno točno. Vidimo se na Korčuli i živjeli!O putovanju u kratkim crtama

Trajanje putovanja
4 dana
Cijena
2.940,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Cijena aranžmana

2.940,00 kn / 390,80 €

Novi termin javljamo uskoro.
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati i u terminu koji je idealan za vas.
bctravel.rijeka@gmail.com i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: Upoznajmo vinski Pelješac

Da bi iskoristili maksimalno vrijeme krećemo u 4:00 ujutro iz Zagreba i Rijeke. Oko 9:00 dolazimo u Split gdje ukrcavamo putnike iz Splitsko-dalmatinske županije. Nakon ukrcaja krećemo za   pitoreskni i drevnim zidinama opasani Ston gdje dolazimo oko 12:00 sati. Vodič će nam pokazati nakon kineskih najduže zidine na svijetu - stonske i grad Ston dok se mi budemo divili kako se ljudima to uopće dalo nekad graditi i koliko bi to danas koštalo. Potom imamo pauzu za ručak, a gdje drugdje nego u Malostonskom zaljevu. Preporučamo školjke (kamenice, dagnje i sl.).

E sad, u 15:00 je predviđen dolazak u vinariju Miloš i degustacija 3 vrste vina (Stagnum Rose; Plavac berba 2017, premium Stagnum bebra 2009 i nagrađivanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja; uz krekere), pa se pripremite.

Nakon Miloša, čeka nas vinarija Matuško gdje imamo degustaciju u 17:00 – s 4 vrste vina: Plavac, Dingac, Pošip i Prošek. 

Potom napuštamo kopno i ukrcavamo se na trajekt iz Orebića put magične Korčule. Plovidba traje kratko, nakon čeka slijedi vožnja otokom Korčulom do hotela Korkyra u Veloj Luci.Smještamo se u sobe i imamo večeru u hotelu i idemo spavati jer se ipak treba pripremiti za sutra. Naravno, tko može, neka nastavi bdjeti u noć.


2. DAN: Blato i Vela Luka (ali, vino drži glavnu riječ)

Doručak. Nakon doručka slijedi polazak za poznato mjesto Blato u 9:00. U Blatu posjećujemo Etno muzej Barilo. Etno kuća Barilo sa etno zbirkom smještena je u samom centru Blata i jedinstveni je objekt otoka Korčule i Blata. Ovu kuću i zbirku čini velik broj uporabnih predmeta običnog čovjeka otoka i mjesta. Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj otočnog ambijenta, a tradicionalno gostoljubivi domaćini nastojati će vam, uz degustaciju domaćih proizvoda prema starim receptima, prikazati život i običaje naših predaka. Obitelj Marinović Barilo obitava na ovim prostorima čitav niz stoljeća u kući koja je kroz minula vremena doživljavala preinake ali na starim temeljima. Šetnja kroz ovaj obiteljski muzej predstavlja šetnju kroz stoljeća života otočana kao i ove obitelji čiji će potomci, koji još tu žive, biti vaši ljubazni domaćini. 

Nakon obilaska odlazimo do vinarije Blato, gdje ćemo imati degustacije 3 vrste vina, maslinova ulja uz pršut i sir. Vodič će nam objasniti kako je Blato preživjelo najveći demografski pad kada je to nekad šesto najveće dalmatinsko mjesto s 9000 stanovnika preko noći izgubilo preko 1200 ljudi. Danas u Sidneyu živi 3x više Blaćana nego u Blatu. Polazak za Velu Luku oko 12:30. 

Odlazimo do kulturnog centra u Veloj Luci gdje ćemo posjetiti izložbu fotografija posvećena Oliveru Dragojeviću. 

U 18:00 polazimo za Smokvicu, poznato područje vinogradarstva Čara odakle dolazi poznati Pošip, na degustaciju 4 vrste vina + maslinovo ulje sa slanim srdelama. Di ćeš bolje prije večere? Dolazak u 20:30 u pravu lokalnu konobu usred šume na večeru, koja se otvara samo za nas gdje večeramo teletinu i janjetinu pod pekom (opcija vege menija je uključena). U kasnim noćnim satima krećemo prema hotelu i mislimo da će vam odmor baš dobro doći.


3. DAN: a tek magična Korčula?

Doručak. Nakon doručka u 8:30 krećemo prema prekrasnom gradu Korčuli gdje ćemo imati sat i pol razgled grada s lokalnim vodičem. Grad koji zovu biserom Mediterana, naveliko i naširoko poznatom po slavnom Marku Polu i viteškoj borbi između dobra i zla – plesu Moreški, očarat će vas svojim šarmom, kamenim ulicama punim šarolikog oleandra i ostalog cvijeća i – osamom. Imamo slobodno vrijeme za ručak. 

Nakon ručka krećemo u lokalnu vinariju u Lumbardi na degustaciju nadaleko poznatog vina „Grk“. Nakon degustacije domaćini iz vinarije nas voze brodom na razgled otočića Badije koji je trenutno u posjedu crkve i otočića Vrnike (ovisno o vremenskim uvjetima). Zanimljivost je da na Badiji žive potpuno pitomi jeleni koje ćete moći hraniti, ako budu „dobre volje“. Dolazak u hotel i slobodno vrijeme do odlaska na večeru u lokalnu konobu (na meniju je ono što se taj dan ulovi 😊).

Povratak u hotel. Noćenje. 

4. DAN: Mislili ste da je ponestalo pića, e pa nije!

U hotelu imamo dobar doručak da nas pripremi za posljednji dan naše vinske rapsodije. Ukrcavamo se na trajekt za Orebić u 9:00 nakon čega krećemo prema vinariji Grgić. Dolazimo u vinariju Grgić oko 10:00 gdje ćemo imati degustaciju 2 vrste vrhunskih vina, Pošipa i Plavca Maloga. Opet vino?? Da, još jednom za kraj avanture. Nakon degustacije, nastavljamo putovanje prema Metkoviću gdje se ukrcavamo na Neretvanske lađe gdje krećemo na foto safari rijekom Neretvom. Nakon završenog safarija imamo pauzu za ručak. Nakon ručka, nastavljamo naše putovanje prema Splitu, Rijeci i Zagrebu da bi Vas doveli taman u pristojno vrijeme kako bi se mogli spremiti i odmoriti za sutrašnji radni dan.

Jel dobro? Mi smo ovo napravili po svom guštu, a vjerujemo da će i vama biti.

Cijena uključuje
  • Prijevoz na relaciji: Zagreb/Rijeka – Korčula – Rijeka/Zagreb/Split-Korčula-/Split/Rijeka/Zagreb
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu Korkyra (4*)
  • Sve razglede prema programu
  • Usluge turističkog pratitelja na putovanju
  • organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

1. dan – degustaciju u vinarijama Miloš (3 vrste vina) i Matuško (4 vrste vina), razgled Stona i ulaznica za Stonske zidine, večeru u hotelu

2. dan – degustaciju 3 vrste vina, maslinovog ulja i plata, ručno rezani drniški pršut, paški sir, kapare, slana riba, masline, kruh u vinariji Blato, posjet Etno zbirci Barilo i degustacija preko 10 vrsti rakija, posjet kulturnom centru i degustaciju 4 vrste vina i maslinovog ulja uz slane srdele i kruh u Smokvici, večeru u konobi Konopica, janjetina i teletina pod pekom (opcija vege menija)

3. dan – razgled grada Korčule uz lokalnog vodiča, obilazak brodićem na otočićima Badiju i Vrniku iz Korčule, ulaznicu za Katedralu - toranj sv. Marka, Opatska riznica, degustacija 2 vrste vina u vinariji Nombilo – Grk i Rose

4. dan – degustaciju u vinariji Grgić na Pelješcu 2 vrste vrhunskih vina – Pošip i Plavac Mali, foto sa-fari na Neretvanskim lađama na rijeci Neretvi

  • ručak nakon photo safarija

• Ulaznicu za objekte koji se posjećuju 


Cijena ne uključuje

• Ručak

• Doplatu za jednokrevetnu sobu – 450,00 kn

• Osobne troškoveNapomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama


Putujemo u malim grupama.

 Minimalan broj putnika: 7

Maksimalan broj putnika: 19


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 051 601 842

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!