Što možete očekivati?

Ide jedna specijalizirana tura za sve specijalizirane u uživanju u onome što zovu nektarom bogova – vinu. To opjevano piće koje je mitološki likom očovječio u božanstvu sam Dioniz i koje se glorificira do samih visina ljudskog postojanja, a u religiji se koristi u najsvetijim ritualima, bit će naša misao i vodilja ovog putovanja, točnije autohtone vinarije i konobe koje proizvode ovu hranu za dušu generacijama, a neki i stoljećima. Sami domaćini kažu da im vino teče venama i to ne zbog prekomjerne konzumacije već zbog potpune predanosti uzgoju plemenite loze i suživotu s njom do tančina.

Vodimo vas na četverodnevno putovanje najpoznatijim vinarskim destinacijama Hrvatske, a gdje drugdje nego na Pelješac i Korčulu. Ova četverodnevna tura će vam se urezati u pamćenje i ostati kao svjetla točka dobro utrošenog vremena do kraja života jer... jer jednostavno nema riječi kojima bi se mogla opisati već samo iskustvom.

Stanite na čas i zamislite ovo – Vi na plaži, sunce još prži premda se bliži vrijeme večere. Osjećate lagan povjetarac u kosi i miris soli koji vam puni nosnice. Želudac se budi i hoće svoje, a vi se smješkate jer znate da ono najbolje dolazi. Pola sata kasnije, evo vas s prijateljima u konobi usred šume koja se otvara samo za vas. Miris mora je zamijenio miris domaće peke i lavande i ružmarina koji rastu iz pukotina u stoljetnim zidovima. Iza uha netko tako dobro plete lagane note po žicama gitare, a ispred vas domaćin niže najbolje od najboljih kapljica serviranih u orošenu čašu s „visokom petom“. Neka večer počne... I tako svaki dan. Za doručak, ručak i večeru. Šalimo se malo, naravno, ali ovo je ipak vinska tura i na njoj će biti puno vina. Čuveni Dingač i Postup, Plavac mali, Rukatac, Pošip, Grk... Zvuči dobro? Bit će i degustacija s preko 40 vrsta rakija. Bit će i tura po stoljetnim kamenim ulicama s vodičima koji jedva čekaju da vam objasne zašto je baš Korčula pravo mjesto zbog kojeg ćete htjeti prodati stan u gradu i kupiti zemljište. I Marko Polo je odavde s nekim razlogom, ali i viteški mačevni ples Moreška. Kažu da je Korčula biser Mediterana, a brzo ćete shvatiti i zašto. I na kraju - spavat ćete u pitoresknoj Lumbardi, domu Grka, ali ne naroda pa ne morate krenuti učiti Grčki, već opet i naravno - vina koje govori sve jezike.

Znamo da zvuči nerealno, ali možete vjerovati ovim putoholičarima koji imaju i više nego dovoljno iskustva u ovome. Turama mislimo, ne pijenju vina. Ali i u tome. 


In vino veritas – Dakle sve što govorimo je apsolutno točno. Vidimo se na Korčuli i živjeli!


Doplata za jednokrevetnu sobu: 360,00 kn

Cijena za djecu 5-12 godina:

Dijete koje spava s roditeljima na postojećem krevetu: 980,00 kn

Dijete koje spava samostalno na pomoćnom krevetu: 1340,00 kn

O putovanju u kratkim crtama

Termin putovanja
27.08. - 30.08.2020
Broj dana godišnjeg koji vam treba
2 dana
Trajanje putovanja
4 dana
Cijena
2.250,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Odaberite period putovanja


Ne odgovara vam nijedan od ponuđenih termina?
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: Upoznajmo vinski Pelješac

Da bi iskoristili maksimalno vrijeme krećemo u 4:00 ujutro iz Zagreba i Rijeke. Oko 10 ujutro dolazimo u Split gdje je ukrcaj drugih putnika. Dolazimo u pitoreskni i drevnim zidinama opasani Ston u 12:00 sati. Vodič će nam pokazati nakon kineskih najduže zidine na svijetu - stonske i grad Ston dok se mi budemo divili kako se ljudima to uopće dalo nekad graditi i koliko bi to danas koštalo. Potom imamo pauzu za ručak. 

E sad, u 15:00 je predviđen dolazak u vinariju Miloš i degustacija 3 vrste vina(Stagnum Rose; Plavac berba 2017, premium Stagnum bebra 2009 i nagrađivanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja; uz krekere), pa se pripremite.

Nakon Miloša, čeka nas vinarija Matuško gdje imamo degustaciju u 17:00 – s 4 vrste vina: Plavac, Dingac,Pošip i Prošek.

Potom napuštamo kopno i ukrcavamo se na trajekt iz Orebića put magične Korčule. Plovidba traje kratko, a vožnja do hotela Lumbarda jednako toliko. Imamo večeru u hotelu i idemo spavati jer se ipak treba pripremiti za sutra. Naravno, tko može, neka nastavi bdjeti u noć.


2. DAN: A tek magična Korčula?

Doručak. Nakon doručka u 10:30 krećemo autobusom prema prekrasnom gradu Korčuli gdje ćemo imati sat i pol razgled grada s lokalnim vodičem. Grad koji zovu biserom Mediterana, naveliko i naširoko poznatom po slavnom Marku Polu i viteškoj borbi između dobra i zla – plesu Moreški, očarat će vas svojim šarmom, kamenim ulicama punim šarolikog oleandra i ostalog cvijeća i – osamom. Godina bez gužvi i turista je najbolja godina za posjetiti Korčulu. Imamo slobodno vrijeme za ručak da bi se u 14:30 uputili brodom na kupanje i razgled otočića Badije koji je trenutno u posjedu crkve i Vrnike. Zanimljivost je da na Badiji žive potpuno pitomi jeleni koje ćete moći hraniti, ako budu „dobre volje“. Dolazak u hotel u 19:00. Turistička zajednica Lumbarde organizira ribarsku feštu u neposrednoj blizini hotela tako da će noć biti vesela. Noćenje. 

3. DAN: Blato i Vela Luka (ali, vino drži glavnu riječ)

Doručak. Nakon doručka slijedi polazak za poznato mjesto Blato i Velu Luku u 10:00. U Blatu imamo razgled grada i degustacije 3 vrste vina (Pošip Vrhunski, Korčulanka i Morkan), kušanje extra djevičanskog maslinovog ulja Marko Polo i Marko Polo Gold, a vodič će nam objasniti kako je Blato preživjelo najveći demografski pad kada je to nekad šesto najveće dalmatinsko mjesto s 9000 stanovnika preko noći izgubilo preko 1200 ljudi. Danas u Sidneyu živi 3x više Blaćana nego u Blatu. Polazak za Velu Luku oko 12:30 gdje također imamo razgled. Vela Luka gradi najdulji mozaik na svijetu, a uz malo sreće, mi ćemo imati priliku sudjelovati u njemu. Slijedi slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka imamo slobodno vrijeme za kupanje u okolici Vele Luke na prekrasnoj plaži. U 18:00 polazimo za Smokvicu na degustaciju 4 vrste vina + maslinovo ulje sa slanim srdelama. Di ćeš bolje prije večere? Dolazak u 20:30 u pravu lokalnu konobu usred šume na večeru, koja se otvara samo za nas, uz degustaciju 2 vrste vina i ugodnu glazbu. U kasnim noćnim satima krećemo prema hotelu i mislimo da će vam odmor baš dobro doći.

4. DAN: Mislili ste da je ponestalo pića, e pa nije!

U hotelu imamo dobar doručak da nas pripremi za posljednji dan naše vinske rapsodije. S obzirom na to da je zadnji dan, za vas smo pripremili veliko finale. Naime, U 9:30 odlazimo do OPG-a Eko Škoj na degustaciju (tko može probati) 40 vrsta rakije i sokova od lokalnih biljaka otoka Korčule. Idemo hrabri, da vas vidimo. Potom se više manje gegajući ukrcavamo u 12:10 na trajekt za Orebić. Dolazimo u vinariju Grgić u 13:00 gdje ćemo imati degustaciju 2 vrste vina. Opet vino?? Da, još jednom za kraj avanture. Nakon degustacije, nastavljamo putovanje prema Splitu, Rijeci i Zagrebu da bi vas doveli taman u pristojno vrijeme kako bi se mogli spremiti i odmoriti za sutrašnji radni dan. Jedino ćemo iskoristiti pauzu za ručak u dogovoru s pratiteljem putovanja.

Je l' dobro? Mi smo ovo napravili po svom guštu, a vjerujemo da će i vama biti.

Cijena uključuje

• Prijevoz na relaciji: Zagreb – Korčula – Zagreb i Rijeka – Korčula – Rijeka

• 3 noćenja s doručkom u hotelu Lumbarda (3*)

• 1. dan – degustaciju u vinarijama Miloš (3 vrste vina) i Matuško (4 vrste vina), razgled Stona i ulaznica za Stonske zidine, večeru u hotelu

• 2. dan – razgled grada Korčule uz lokalnog vodiča, obilazak brodićem i kupanje na otočićima Badiju i Vrniku iz Korčule, ulaznicu za Katedralu - toranj sv. Marka, Opatska riznica, muzej grada Korčule

• 3. dan – cjelodnevni izlet u Blato i Velu Luku, degustaciju 3 vrste vina u Blatu, degustaciju 4 vrste vina i maslinovog ulja uz slane srdele i kruh u Smokvici, večeru u konobi Konopica uz degustaciju 2 vrste vina i muziku

• 4. dan – degustaciju do 40 vrsta rakiji i 5 vrsta sokova u Eko škoju, degustaciju u vinariji Grgić na Pelješcu 2 vrste vina

• Ulaznicu za objekte koji se posjećuju 

Za djecu:

  • Prijevoz na relaciji Zagreb - Korčula - Zagreb i Rijeka - Korčula - Rijeka
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu Lumbarda (3*)
  • 1. dan – razgled Stona i ulaznica za Stonske zidine, večeru u hotelu (dječji meni)
  • 2. dan – razgled grada Korčule uz lokalnog vodiča, obilazak brodićem i kupanje na otočićima Badiju i Vrniku iz Korčule, ulaznicu za Katedralu - toranj sv. Marka, Opatska riznica, muzej grada Korčule
  • 3. dan – cjelodnevni izlet u Blato i Velu Luku, večeru u konobi Konopica (dječji meni)
  • 4. dan – degustaciju 5 vrsta sokova u Eko škoju
  • Ulaznicu za objekte koji se posjećuju 
Cijena ne uključuje

• Ručak

• Osobne troškove

Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

• program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili trudnice

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 40


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 0800 666 669

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

Besplatni info telefon

0800666669