Što možete očekivati?

Tko vam može bolje od Ive i Branka, poznatih Međimuraca i još poznatijih ljubitelja putovanja, pokazati čarobne ljepote ovog hrvatskog (k)raja? Slikoviti prizori, zanimljive priče i legende, okusi koji obaraju s nogu i nezaobilazna degustacija vina kojima se Međimurci toliko ponose.

Spuštamo se starim tokom rijeke Drave na kojemu prolazimo kroz 3 županije (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-Križevačka) i srećemo dva riječna ušća pritoka u Dravu – Plitvice i Bednje.

Posjetit ćemo destileriju Good Spirit kao i pivovaru Međimurski Lepi Dečki, a dan prepun uzbuđenja i doživljaja završavamo u toplicama Sveti Martin gdje imamo i mogućnost noćnog kupanja do 23 sata.


Putovanje je garantirano!


O putovanju u kratkim crtama

Trajanje putovanja
2 dana
Cijena
1.230,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Cijena aranžmana

1.230,00 kn / 163,50 €

Novi termin javljamo uskoro.
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati i u terminu koji je idealan za vas.
bctravel.rijeka@gmail.com i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: Vinska tura

Polazak iz Rijeke u 6:00 (Jelačićev Trg), a iz Zagreba u 8:00 (Velesajam - glavni ulaz). Dolazak u Međimurje, u slikovitom mještancu Sveti Urban je predviđen oko 10.

U mjestu koje nosi ime sveca zaštitnika vinogradara mora da je dobro i vino, zar ne? 😊 Provjerit ćemo to u dvije vinarije, kod ljubaznih domaćina, vrijednih čuvara tradicije i proizvođača nagrađivanih vina.

Najprije obilazimo vinariju obitelji Knehtl-Medenjak, gdje se spravljaju vina skladnih voćnih aroma, a na popisu za degustaciju - Pinot Sivi, Silvanac Zeleni i Muškat Žuti. Doznat ćemo što je i kakvog je okusa “meso z tiblice” međimurski specijalitet spreman po staroj recepturi.

Slijedi obilazak jednog od najstarijih međimurskih vinskih podruma, onog obitelji Kojter gdje ćemo kušati Silvanac Zeleni, Rose i Muškat Žuti. Uz degustiranje raskošne lepeze vrhunskih sortnih vina, slijedi i degustacija bučinog ulja, a sve s očaravajućim pogledom na vinograde.

Sada kada smo se uvjerili u to da Međimurci i te kako imaju zašto biti ponosni na vino koje proizvode, idemo do prekrasnog prirodnog vidikovca, Mađerkinog brega, koji će ljubitelje dalekih putovanja podsjetiti na rižina polja u Aziji. Ovaj dragulj Međimurja izvor je inspiracije mnogim fotografima i ljubiteljima prirode zbog svojih terasastih vinograda i jedinstvenog pogleda na 4 države – Hrvatsku, Austriju, Sloveniju i Mađarsku. Idemo uživati u pogledu i mirisu grožđa, napraviti neizostavni selfie i čuti priču o Mađerki, plesačici iz Budimpešte po kojoj je breg dobio ime.

Spuštamo se do rijeke Mure, do slikovitog Žabnika – poslije kojeg se možete pohvaliti da ste posjetili najsjeverniju točku Hrvatske.  

Nakon toga, krećemo prema našem smještaju u toplice Sveti Martin, gdje imamo večeru i mogućnost noćnog kupanja do 23 sata.

Noćenje. 

2. DAN: Spust po rijeci Dravi

Nakon doručka, u 9:00 krećemo prema odredištu fine kapljice, destileriji Good Spirit. Vrhunski likeri i rakije spremljeni s puno ljubavi po tajnoj recepturi. Good Spirit likeri i rakije proizvode se u bregovitom dijelu Međimurja, u maloj manufakturi, od isključivo prirodnih sastojaka bez upotrebe aditiva, boja i kemijskih dodataka. Good Spirit priča temelji se na dugotrajnoj tradiciji proizvodnje rakije u gornjem Međimurju (tzv. žgajarenje). Likeri i rakije se dobivaju od vinskog destila-ta koji se oplemenjuje prirodnim sastojcima, a karakteriziraju ih netipični okusi, fini miris, lijepe boje i bis-trine.

Nakon završetka degustacije krećemo prema centru Pozoj. Ovdje vršimo pripreme za početak spusta po rijeci Dravi. Odavde imamo organiziran prijevoz do početka spusta koji traje nekih 15-ak min.

Sam spust počinje od brane hidrocentrale Donja Dubrava. Dužina spusta je 12 –ak km. Znaimljivost ovog spusta je da prolazimo kroz 3 Županije (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-Križevačka) i srećemo dva ušća pritoka u Dravu – Plitvicu i Bednju. Prije početka spusta skiper upoznaje grupu s informacijama o rukovanju čamcem, veslanju, potencijalnim opasnostima, zanimljivostima o aku-mulacijskom jezeru, samoj Dravi, pritocima starog toka rijeke Drave, flori, fauni i još mnogo zanim-ljivosti.

Za udoban spust preporuka je ponijeti kupaći kostim/gaće, ručnik, odjeću za presvlaćenje, japanke, kreme za sunčanje.

Predviđeno trajanje aktivnosti je 3,5 do 4 sati ovisno o stajanjima, dinamici veslanja te vodostaju. Vesla i prsluci su osigurani od strane organizatora. Završetak spusta je kod pristaništa Centra „PO-ZOJ“ (polazna točka).

S obzirom da se ne radi o klasičnom raftingu, aktivnost je prilagođena za sve dobne skupine starije od 13 god.

Nakon završetka raftinga, očekuje nas odmor i okrjepa uz ručak, meso sa roštilja uz prilog, salatu i kruh (za one koji ne žele meso priprema se povrće na žaru).

Nakon ručka, vrijeme je da se osvježimo i utažimo žeđ. Krećemo prema pivovari Međimurski Lepi Dečki gdje ćemo se kratko upoznati s procesom proizvodnje piva i gdje ćemo imati priliku odmah degustirati trenutno sva piva koja su u tom trenutku dostupna u fermentoru. 

Slijedi povratak za Zagreb i Rijeku u 19:00. Cijena uključuje

• prijevoz udobnim turističkim autobusom na relaciji Zagreb – Međimurje – Zagreb

• sve razglede prema programu

• usluge turističkog pratitelja na putovanju

• organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

1. dan:

• degustaciju vina u Vinariji Knehtl-Medenjak (cca 3dcl vina po osobi ,hladna plata, međimurski specijaliteti)

• degustaciju vina u Vinariji Kotjer (cca 3dcl vina po osobi, hladna plata, međimurski specijaliteti)

•jedno noćenje sa doručkom u termama Sveti Martin u Hotelu Spa Golfer u dvokrevetnim sobama + večera

(neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu do 23 sata)

2. dan:

• Spust po rijeci Dravi sa kompletnom opremom, ručak

• posjetit pivovari Međimurski Lepi Dečki i degustacija pive

• posjeti destileriji Good Spirit i degustacija rakija

Cijena ne uključuje

• doplatu za jednokrevetnu sobu – 200,00 kn

• doplatu za prijevoz iz Rijeke – 200,00 kn

• osobne troškove


Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Putujemo u malim grupama.

 Minimalan broj putnika: 7

Maksimalan broj putnika: 19


NAČIN PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja gotovinom

  • u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka
  • općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).

VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.


Nazovite nas na 051 601 842

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!