Što možete očekivati?

Tko će vam bolje od Ive i Branka, poznatih Međimuraca pokazati nestvarne ljepote ovog hrvatskog (k)raja? Slikoviti prizori, zanimljive priče i legende, okusi koji obaraju s nogu i nezaobilazna degustacija vina kojima se Međimurci toliko ponose. 

Cijena: 295,00 kn

Rezervirajte termin za jedan savršen dan u Međimurju, uz prekrasnu prirodu i vrhunska vina, a sve u društvu Putoholičara.


O putovanju u kratkim crtama

Trajanje putovanja
1 dan
Opcije plaćanja
gotovina
Novi termin javljamo uskoro.
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati i u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

Plan putovanja:

Krećemo iz Zagreba u 08:30, a iz Varaždina u 09:30.

Ugodnom vožnjom, stižemo u Međimurje do 10:30, gdje nas čekaju Putoholičari, Iva i Branko, da nam iz svog kuta pokažu sve ljepote kraja u kojem žive.


Nedelišće (oko 10:30)

Prva stanica je Horvatova kovačnica u Gornjem Hrašćanu i podsjetnik na stari zanat kojim se danas bave rijetki. Spajanje, oblikovanje i preoblikovanje vrućeg željeza intrigira maštu, a kako to izgleda na djelu doznat ćemo u Horvatovoj kovačnici iz 1957. godine.

Kratkom vožnjom nastavljamo dalje do željezničkog stajališta Dunjkovec i povijesne zbirke “Štrekari”, uređene baš na području prve željezničke pruge u Hrvatskoj. Saznati ćemo kako je nekad izgledao život željezničara I popiti po gemišt, za što uvjerljivije iskustvo, pa nastavljamo dalje.


Peklenica (oko 11:30)

Sljedeća postaja: selo Peklenica koje je dobilo ime po crnoj tekućini koju su mještani zvali pekel, što u prijevodi znači pakao. Pogađate, crna tekućina je zapravo nafta, a Peklenica prvo mjesto na svijetu gdje se organizirano vadila nafta. Idemo saznati što je kolomajz i kako su Međimurci prije gotovo dva stoljeća uz pomoć vode i probušene posude crpli naftu.


Degustacija vina (oko 12:30)

Uvjerili smo se da se prvo naftno polje nalazi u Međimurju, a ne Pensylvaniji i nastavljamo dalje.

Na redu je slikovito mjestašce Sveti Urban kraj Štrigove, posebnost Međimurja. U mjestu koje nosi ime sveca zaštitnika vinogradara mora da je dobro I vino, zar ne? 😊 Provjerit ćemo to u dvije vinarije, kod ljubaznih domaćina, vrijednih čuvara tradicije i proizvođača nagrađivanih vina.

Najprije obilazimo vinariju obitelji Knehtl-Medenjak, gdje su nam vina skladnih voćnih aroma na popisu za degustaciju - Pinot Sivi, Silvanac Zeleni i Muškat Žuti. Doznat ćemo što je i kakvog je okusa “meso z tiblice” međimurski specijalitet spreman po staroj recepturi.

Slijedi obilazak jednog od najstarijih međimurskih vinskih podruma, onog obitelji Kojter gdje ćemo kušati Silvanac Zeleni, Rose i Muškat Žuti. Uz degustiranje raskošne lepeze vrhunskih sortnih vina, slijedi i degustacija bučinog ulja s pogledom na vinograde.


Mađerkin breg (oko 15:30)

Sada kada smo se uvjerili u to da Međimurci i te kako imaju zašto biti ponosni na vino koje proizvode, idemo do prekrasnog prirodnog vidikovca, Mađerkinog brega, koji će ljubitelje dalekih putovanja podsjetiti na rižina polja u Aziji. Ovaj dragulj Međimurja izvor je inspiracije mnogim fotografima i ljubiteljima prirode zbog svojih terasastih vinograda i pogleda na 4 države – Hrvatsku, Austriju, Sloveniju i Mađarsku. Idemo uživati u pogledu i mirisu grožđa, napraviti neizostavni selfie i čuti priču o Mađerki, plesačici iz Budimpešte po kojoj je breg dobio ime.


Mura i Goričanec (oko 16:30)

Spuštamo se do rijeke Mure, do slikovitog Žabnika – najsjevernije točke Hrvatske. Dolazimo do starog mlina gdje ćemo prošetati uz netaknutu prirodu rijeke Mure i proći ćemo i kroz “Labirint energije” i “labirint ljubavi”, spiralne stazice ograđene “murskim” kamenom, koje svima onima koji njima prođu navodno vraćaju izgubljenu energiju i jačaju psihu. 

Ostavljamo vam slobodnog vremena koje možete iskoristiti za vožnju skelom, razgled mlina na Muri te posjet Etnografskoj zbirci (potrebna nadoplata od 25kn po osobi).

Vlakićem nastavljamo do izletišta Goričanec koje je i naša posljednja točka za danas. Savršen dan u Međimurju, u društvu Putoholičara, završavamo u prekrasnom prirodnom ambijentu izletišta Goričanec, uz ukusni ručak, nezaobilaznu degustaciju vina i dobru glazbu. 


Slijedi povratak za Zagreb u 20:00


Cijena uključuje

• prijevoz udobnim turističkim autobusom na relaciji Zagreb/Varaždin – Međimurje - Varaždin/Zagreb

• degustaciju vina u Vinariji Knehtl-Medenjak (cca 3dcl vina po osobi)

• degustaciju vina u Vinariji Kotjer (cca 3dcl vina po osobi)

• sve razglede prema programu

• ručak uz degustaciju vina u izletištu Goričanec (uz glazbu uživo)

• vožnju turističkim vlakićem 

• usluge turističkog pratitelja na putovanju

• organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

Ručak u izletištu Goričanec po meniju:

MESNI MENU:

 • ragu juha
 • junetina na lovački način
 • pileća prsa na orly
 • đuveč riza + trganci
 • miješana salata
 • ½ porcije međimurske gibanice

VEGE MENU:

 • Povrtna juha
 • Lazanje sa sirom i tikvicama
 • Miješana salata
 • ½ postcije međimurske gibanice
Cijena ne uključuje

• vožnju skelom, razgled mlina na Muri te ulaznicu za posjet Etnografskoj zbirci; 25,00 kn po osobi

• osobne troškove

Napomena

Ukoliko želite doći osobnim automobilom, iz bilo kojeg drugog kraja Hrvatske, budite slobodni da nam se pridružite. U tom slučaju, dolazite samostalno na mjesto po dogovoru, a cijena izleta iznosi 245,00 kn po osobi.

NAČIN PLAĆANJA

Turistička agencija BC Travel d.o.o. nudi sljedeće mogućnosti plaćanja gotovinom

 • u poslovnici World Traveler, Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka
 • općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci, te internet bankarstvom (30% akontacije prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska).


VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.

Nazovite nas na 0800 666 669

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!