Što možete očekivati?

Ide jedna specijalizirana tura za sve mlade ljude koji već sad znaju što u životu valja, a ono što ćemo raditi ovih dana ne samo da je dobro već je savršeno. Priča seže u najdavnija vremena i toliko je grandiozna da se veže za same bogove s Olimpa. Bogovi su pokušavali odrediti najljepše mjesto na svijetu, a uži izbor je pao na Korčulu, Mljet ili Lastovo. Raspravljali su danima, svađali se, natjecali i zagovarali svatko svoju stranu dok se Posejdon, moćni bog mora nije sjetio poslati svog izaslanika da izvidi situaciju i kao objektivan donese odluku. Vrijeme je prolazilo, a od izaslanika ni traga ni glasa. Bogovi su postajali nestrpljivi, a Posejdon da bi izbjegao sramotu koju mu nanosi njegov izaslanik svojim odsustvom odlučuje sam otići i vidjeti što se događa. Došao je do tri otoka i vidio svog izaslanika kako nepomično stoji, otvorenih usta i zadivljenog izraza lica i čas pogleda prema Lastovu, čas prema Korčuli, a čas prema Mljetu. Kad ga je ovaj upitao što radi, izaslanik nije stigao ništa izustiti već samo nepomično stajati i diviti se. Posejdon se toliko naljutio da je bacio čini na svog izaslanika i okamenio ga na mjestu. To mjesto danas poznajemo kao otočić Glavat koji se nalazi točno između ova tri velika otoka. A kako je red da se o svim velikim stvarima stvaraju legende, naše putovanje se može okarakterizirati upravo tako – legendarno.

Vodimo vas na četverodnevno putovanje jednim od ta tri rajska otoka – Korčulom, okruženu predivnim Pelješcom. Kraj je ovo koji oduzima dah svojom ljepotom, a već letimičnom pogledu ova kamena užarena vrlet govori o surovoj prošlosti koja ne prašta. Hlad se ovdje cijeni više od ičega, osim možda hladnog piva.

O putovanju u kratkim crtama

Termin putovanja
07.09. - 10.09.2021
Broj dana godišnjeg koji vam treba
4 dana
Trajanje putovanja
4 dana
Cijena
2.920,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Odaberite period putovanja


Ne odgovara vam nijedan od ponuđenih termina?
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: 1. dan (07.09.2021.)

Da bi iskoristili maksimalno vrijeme krećemo u 06:00 ujutro iz Rijeke. Dolazimo u pitoreskni i drevnim zidinama opasani Ston u 13:00 sati. Vodič će nam pokazati nakon kineskih, kako kažu, najduže zidine na svijetu - stonske i grad Ston dok se mi budemo divili kako se ljudima to uopće dalo nekad graditi i koliko bi to danas koštalo. Potom imamo pauzu za ručak i pokazat ćemo vam gdje možete probati najpoznatije stonske dagnje. Nakon toga krećemo prema pogledu „Kapetani“, nazvan po slavnim orebićkim kapetanima tik iznad Orebića. Možete li zamisliti da mjesto od nekadašnjih 500 stanovnika je imalo 250 kapetana?? Mještani kažu da je taj pogled uvršten u 10 najljepših na svijetu, a to ćemo vama prepustiti na odluku. Potom napuštamo kopno i ukrcavamo se na trajekt iz Orebića put magične Korčule. Plovidba traje kratko, a vožnja do hotela Port 9 još kraće od toga. Imamo večeru u hotelu, a što dalje? Naravno, tko može, neka nastavi bdijeti u noć.


2. DAN: 2. dan (08.09.2021.)

Doručak. Oko 10:00 ćemo se podijeliti u dvije sretne i nenaspavane grupe i krećemo prema Veloj Luci. Prolazimo Blato i tu ćemo usput kratko čuti najveću zanimljivost i tragediju ovog prostora i kako je Blato preživjelo najveći demografski pad. Nekad šesto najveće dalmatinsko mjesto s 9000 stanovnika preko noći je izgubilo preko 1200 ljudi. Danas u Sidneyu živi 3x više Blaćana nego u Blatu. Prva grupa će ići u muzej, a druga… „Čekaj! Kakav dosadni muzej“ pitate nas? Polaaaako, gdje žurite sa zaključcima? Vela Luka je dom jednog od najvećih glazbenika i pjevača u hrvatskoj povijesti – Olivera Dragojevića. Doći u Velu Luku i ne saznati ništa o njemu i njegovom zanimljivom životu koje će i u vama probuditi inspiraciju i saznanje - Što znači dobro živjeti, bi bilo svetogrđe i spada u ona putovanja koja mi iz World Travelera nećemo nikad raditi ni odobravati. Svako mjesto je posebno po nečemu, Vela Luka je definitivno po Oliveru, ali i po još jednoj zanimljivosti. Jeste li znali da je Vela Luka dom najdužeg mozaika na svijetu kojeg je prepoznala i Guinessova knjiga rekorda?? Ante, kralj i car Vele Luke, raskuštrani umjetnik, boem i zaštitno lice Vele Luke je autor i idejni tvorac ove ideje koja iz godine u godinu rase. I sjećate se kada smo malo prije rekli da bi baš Vi trebali napraviti ovo putovanje toliko dobrim da ostavite vječni trag na ovaj dio o kojem će još generacije zavidnih maturanata i grupa ljudi pričati godinama kasnije? Pa sad ćete imati priliku za dokazati se. Što kažete da zajedno napravite jedan ogromni mozaik koji će kasnije doći na pločnik Vele Luke i svi, ali baš svi koji ga budu vidjeli u budućnosti, uključujući vas i vašu djecu, a i unučad godinama kasnije će moći znati da ja ta slika – taj motiv – vaših ruku djelo. E to zovemo suvenirom i pravim sjećanjem! I ne brinite, ide to brzo i već za dva sata kada se rotiramo s drugom grupom krećemo prema mjestu takve ljepote gdje photoshop i raznorazni filteri dolaze na edukaciju. Sjećate se one reklame za Rafaelo gdje je sve bijelo i tropsko? Mmmm, bijeli baldahini, udobne ležaljke, chill glazba u pozadini, tirkizno more i ljuljačka u sredini mora… Mah.. Nećemo se ni truditi više opisivati. To se mora doživjeti. A i hoćete za manje od 3 mjeseca. 😉

Opustite se, nema priše, što bi naši Dalmoši rekli. Prihvatite taj životni stil, stavite cvike na glavu i zavalite se na plažu dok večera ne dođe ispred vas, uz lagane zvuke DJ-a koji lagani štimung mijenja pravim partijem u noć.


3. DAN: 3. dan (09.09.2020.)


Doručak u normalno vrijeme jer ne ganjamo rokove. Sada se posvećujemo biseru Mediterana – veličanstvenom gradu Korčuli. U Korčuli nam slijedi sjajan razgled. Ovo neće biti nimalo neugodno iskustvo koje radimo zato da zadovoljimo formu već naprotiv. Veličanstvene ulice u specifičnom položaju riblje kosti iz zraka vode prema predivnoj katedrali i zvoniku koji pruža najgrandiozniji i najdramatičniji pogled s visine od 50 metara. Kad bi vam samo mogli pretočiti u riječi taj pogled… Uh… Novi cover. Grad je ovo naveliko i naširoko poznat po slavnom Marku Polu i viteškoj borbi između dobra i zla – plesu Moreški koji vas neće samo očarati svojim šarmom, kamenim ulicama punim šarolikog oleandra i ostalog cvijeća već i – osamom. Godina bez gužvi i turista je najbolja godina za posjetiti Korčulu, a šansa da se ne laktarite i izvijate dok hodate naprijed je inače minimalna. Iskoristimo ovo dok možemo. Imamo slobodno vrijeme za ručak da bi se u 13:30 uputili brodom na kupanje i razgled otočića Vrinka i Badije koji je trenutno u posjedu predivnog samostana. Zanimljivost je da na Badiji žive potpuno pitomi jeleni koje ćete moći hraniti, ako budu „dobre volje“.

A onda? Onda ide nešto što si rijetko tko može priuštiti. Ne zato što košta već zato što za ovo organizirati treba biti lokalac i imati dobra poznanstva. Idemo to kratko prezentirati: Dolazak u 20:30 u pravu lokalnu konobu usred šume na večeru, koja se otvara samo za nas, uz teletinu i janjetinu ispod peke, obilje i gitaru, harmoniku i najbolje stvari koje svi znamo pjevati. Tek u poznim noćnim satima krećemo prema hotelu i mislimo da će vam odmor baš dobro doći.4. DAN: 4. dan (10.09.2021.)

„Možemo li sad doma, mi ne možemo više?“ Ne može! Još malo nas trpite. 😉 U hotelu imamo dobar doručak da nas pripremi za posljednji dan naše rapsodije. S obzirom da je zadnji dan, za vas smo pripremili veliko finale. Naime, nakon doručka krećemo prema trajektu, a kratka vožnja nam služi da bi nas mali valovi uljuljuškali u san. Ugodan put prekida još ugodnije iznenađenje – vožnja Neretvom tradicionalnim brodovima kojima su se marljive i čvrste ruke služile generacijama za lov ribe, prijevoz putnika i općenito prometovanje ovim krajevima. Zadnje iznenađenje je što vas vodimo na ručak, ali ne bilo kakav ručak već domaći ručak s lokalnim proizvodima u konobi usred Neretve do koje se može doći isključivo ovim tradicionalnim brodom. Idemo još jedna pjesma za kraj i staviti točku na „i“ ove fantastične avanture. Nastavljamo putovanje prema najdražoj Rijeci da bi vas doveli taman u pristojno vrijeme kako bi se mogli spremiti i odmoriti za sutrašnji dan.

Onda? Jeste ostavili trag? Mislimo da jeste. 😉 Mi kao vrsni hedonisti i poznavatelji što život čini dobrim smo ovo napravili po svom guštu, a vjerujemo da će i vama biti. Pa ako vam se sviđa – nastavite dalje tako – jer ljubav i dobre emocije nas čine boljima, a mi kao takvi činimo ovaj svijet boljim. Uživajte i vidimo se brzo.


Cijena uključuje


Prijevoz modernim turističkim autobusom   koji udovoljava zakonskim propisima za prijevoz učenika na relaciji: Rijeka – Ston – Vela Luka - Korčula – dolina Neretve – Rijeka 

 3 noćenja s doručkom u hotelu Port9 (4*)

 Putno osiguranje troškova pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju

nesreće i bolesti

Osiguranje od otkaza putovanja

Jedan pratitelj po autobusu

1. dan – Vodič za Ston i ulaznica za zidine

Večera u hotelu – juha, salata, glavno jelo, desert

2. dan – posjet muzeju Vele Luke i izrada mozaika

Večera na plaži u Žrnovskoj banji u beach baru/restoranu – salata, roštilj

Glazba i DJ

Korištenje ležaljki na plaži

3. dan – Vodič za Korčulu

Ulaznice za opatsku riznicu i zvonik katedrale Svetog Marka

Poludnevni izlet brodom na otočiće Vrnik i Badija

Večera u privatnoj konobi Konopici – juha, teletina i janjetina ispod peke, salata i desert

Živa glazba u konobi

4. dan – Sat i pol vožnje kroz kanale i rukavce neretvanske močvare – jedine delte u Hrvatskoj

Ručak u konobi „Neretvanska kuća“ – juha, salata, teletina pod pekom, mix grill 4 vrste mesa, desert te sokovi i voda

Živa glazba


Cijena ne uključuje


Ručak i piće koji nisu po programu

Osobne troškove

Brzi antigenski test- trenutna pojedinačna cijena je 150,00kn

Za grupno testiranje će biti niža cijena, ali to ćemo točno znati na dan testiranja.


Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577.

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijamaNazovite nas na 051 601 842

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!