Što možete očekivati?

S osam dana mora, sunca, jedrenja i planinarenja s avanturama na kopnu, Adriatic yacht & hiking adventure nije slična niti jednoj drugoj jedriličarskoj turi. Imat ćete priliku iskusiti Hrvatsku obalu i otoke onako kako su priroda i mještani zamislili. Plovidba kristalno čistim vodama, uživanje u idiličnim plažama, pješačenje najljepšim otočnim stazama u Europi, istraživanje staza slobodnih od turista i kušanje izvorne domaće kuhinje na temelju recepata koji su prenošeni generacijama.

O putovanju u kratkim crtama

Termin putovanja
15.08. - 22.08.2020
Broj dana godišnjeg koji vam treba
5 dana
Trajanje putovanja
8 dana
Mjesto polaska
Trogir
Cijena
6.500,00 kn
Opcije plaćanja
gotovina, kartice do 24 rate

Odaberite period putovanja


Ne odgovara vam nijedan od ponuđenih termina?
Javite nam se, ovo putovanje možemo organizirati u terminu koji je idealan za vas.
info@world-traveler.hr i 051 601 842

Plan putovanja

1. DAN: AVANTURA ZAPOČINJE (Trogir - Brač)

Danas ćete u marini Trogir upoznati svoju posadu i skipera. Obrok: Isprobati ćete nekoliko lokalnih delicija prije nego što uplovite u zvjezdanu noć prema prekrasnoj luci Milna na otoku Braču.

Večer započinje tradicionalnom hrvatskom kuhinjom i nastavlja se sa slavljem pod mjesečinom s vašim novim prijateljima.

2. DAN: JEDRENJE, PLIVANJE, PLANINARENJE (Brač)

Nakon dobrog domaćeg doručka, voziti ćemo se do početne točke naše planinarske staze do vrha Vidova Gora, najvišeg vrha svih hrvatskih otoka koji doseže 780 m iznad mora. Kasnije ćemo se spustiti i odmoriti na najljepšoj plaži na svijetu, proglašeno od mnogih, a to je poznata plaža Zlatni rat gdje ćemo imati priliku povratiti energiju u kristalno čistom moru. Večera će biti pripremljena u potpuno autentičnoj lokalnoj kući s vatrom, roštiljem i domaćim delicijama. Ovaj će vam dan omogućiti zagrijavanje mišića, zglobova i tetiva uz istovremeno upijanje onoga što priroda i bračka kultura mogu ponuditi.

3. DAN: PLANINARENJE I VW BEETLE OBILAZAK OTOKA (Hvar)

Nakon doručka na brodu, uputit ćemo se prema slikovitom otoku Hvaru na kojem ćemo započeti našu istraživačku avanturu s 'beetle maniom”. Posade će dobiti oldtimer VW “beetle” kabrio automobile i započet ćemo istraživati skrivene i ne tako turističke dragulje otoka Hvara - napuštena sela, vinograde, opijajuće staze lavande i na kraju - popeti se na najviši vrh Hvara, planinu Sv. Nikole. Ako ćemo imati vremena, po povratku ćemo organizirati malu potragu za blagom u gradu kako bismo otkrili prekrasne znamenitosti i skrivene lokalne dragulje. Ili ćemo se samo odmoriti na palubi, plivati i uživati u slobodnoj večeri - opcionalno. Grad Hvar obiluje barovima i klubovima svih vrsta, pa se nemojte iznenaditi ako iznenada postanete raspoloženi za ples. Večera u tradicionalnom, intimnom restoranu za one koji se odluče.

4. DAN: DAN POSVEĆEN ODMARANJU (Hvar, Pakleni otoci)

Danas idemo laganini. Ne žurimo nikamo, radimo đir oko Hvara, pa do Paklenih otoka, u potrazi za skrivenim uvalicama za kupanje i mislimo kako smo sretni što smo tu. 

Na sve strane miriše egzotično bilje, more je savršeno za ronjenje, a plaže s plitkim dnom zovu za jedan vrući morski selfie.


5. DAN: DAN POSVEĆEN ODMARANJU (Vis)

Uživat ćete u kuhanom doručku na Jadranskom moru dok plovite do čarobnog otoka Visa. Dan prepun jedrenja, sunčanja i kupanja u kristalnom, tirkiznom moru. Ručak će vam pripremiti hostesa ili Vi (ako ju niste unajmili) na brodu. Posjetit ćemo zelene špilje i pristati u prekrasnoj Komiži. Ovo je sjajno mjesto za početak posjete poznatim Plavim špiljama na otoku Biševu ako se odlučite. Uživali biste u dobroj masaži? Naša maserka će biti na brodu cijeli tjedan zbog vas. Ništa ne paše više od masaže na brodu uz ljuljanje valova i zvuk mora. Večera u tradicionalnom, intimnom restoranu za one koji se odluče. Ovo je opuštajući dan za proslavu sredine naše avanture. Da, puno toga tek slijedi...

6. DAN: SKUTERI, PLANINARENJE, GASTRONOMSKI RAJ (Vis)

Na Visu ćemo skočiti na skutere i istražiti zelene i plave planinske krajolike – predvođeni vašim stručnim i šarmantnim skiperima, možete biti sigurni da ćete vidjeti najbolje od otoka. Planinarit ćemo do vrha otoka - vrh Hum i posjetiti povijesne Titove špilje odakle je neko vrijeme vodio partizanski pokret u Drugom svjetskom ratu. Vis je zapravo poznat po svojoj vojnoj povijesti i ima puno tajni i priča koje ne želite propustiti. Večera će biti u privatnoj, intimnoj "konobi" u kojoj se možete pokušati ušuljati u kuhinju i pokušati "škicnuti" na nekoliko izvrsnih recepata ako imate dovoljno sreće da vas kuhar ne uhvati. Ili će vam možda dopustiti da kuhate s njim ako ga odobrovoljite. Na vama je. 

7. DAN: JEDRENJE, PLIVANJE I ISTRAŽIVANJE PRIRODE (Šolta)

Našu jadransku avanturu nastavljamo s još jednim danom jedrenja ispunjenim s nekoliko stajanja za plivanje na najegzotičnijim mjestima. Posjetit ćemo skrivene plaže, slikovite i mirne uvale s dubokom plavom vodom dok udišemo zrak prožet mirisima morskog bilja i osjetom laganog povjetarca u svojoj kosi. Slobodno vrijeme na otoku Šolti, domu jednog od najkvalitetnijih maslinovih ulja, naseljenog od davnina, nemojte se iznenaditi ako na lutanju naletite na rimske tragove ili barokni dvorac. Za one koje žele, mogu večerati u lokalnom, ugodnom restoranu.

8. DAN: VRIJEME ZA DOMA POĆI (Šolta - Trogir)

U jutarnjim satima, ostavljamo prekrasnu Šoltu iza sebe, ploveći ka marini u Trogiru. Naše putovanje završavamo tamo gdje smo ga i započeli,  bogatiji za još jedan ispunjen san - jedrenje po Jadranu. 

Cijena uključuje

• Ležaj u dvokrevetnoj kabini na jedrilici (7 noćenja)

• Usluge skipera

• 2 sata tajlandske masaže

• Planinarski vodič

• Vožnja VW beetle i buggy na otoku Hvaru

• Vožnja skuterima na otoku Visu

• Završno čišćenje jedrilice

• Pomoćni čamac i motor

• Sve troškove lučica, marina i privezištaCijena ne uključuje

• Parkiralište u marini Trogir

• Doplata za samostalno korištenje kabine

• Obroke i piće 

• Napojnice za lokalne vodiče

• Ulaznice u objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u programu

• Zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

• Osobni troškovi 


Napomena

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

• program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili trudnice

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577. Broj police jamčevine i police za osiguranje od opće odgovornosti: 990007047046 uplaćena kod Triglav osiguranje d.d. – podružnica Rijeka, Barčićeva 3, 51000 Rijeka. 

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 6

VAŽNO!

U slučaju otkaza putovanja zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19, obvezujemo se vratiti cjelokupni iznos uplaćenog putovanja u roku od 7 dana.


Nazovite nas na 0800 666 669

Sviđa vam se program? Rezervirajte svoje
mjesto!

Možeš li se već zamisliti tamo?

Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

Besplatni info telefon

0800666669