Albanija, Grčka, Makedonija

8 dana / 7 noćenja

Albanija „zemlja orlova“, Grčka „zemlja sira i maslina“, Makedonija “zemlja sunca i jezera“

europska-putovanja
europska-putovanja
europska-putovanja

DRAČ / TIRANA / METEORI / BITOLA / OHRID / SKOPJE / BEOGRAD

Termin putovanja: 08.04.2019. – 15.04.2019.
Polazak iz Zagreba i Rijeke.
Slobodno još 12 mjesta, prijavite se na vrijeme!

PLAN PUTOVANJA

PRVI DAN: ZAGREB – RIJEKA – DURRES (DRAČ)

Polazak iz Zagreba u 00:00 sata s mjesta polaska po dogovoru, te u 00:00 sati s Delte u Rijeci. Slijedi ugodna vožnja uz stajanja prema potrebi. Po dolasku u Drač smještaj u hotel 3*. Večera i noćenje.

DRUGI DAN: DURRES (DRAČ) – TIRANA – DURRES (DRAČ)

Doručak. Odlazak na izlet TIRANA. Odlazimo u centar grada na pješački razgled glavnih gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku – zgrada Opere – zgrada nacionalne banke Albanije – Džamija Ethem beya – Nacionalni povijesni muzej – Gradska šetnica ulica Murat Toptani – katolička katedrala Sv. Pavla – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – kula sa satom – Zgrada parlamenta – Tiranski univerzitet – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Povratak u Drač. Večera i noćenje.

TREĆI DAN: DURRES (DRAČ) – METEORI

Doručak. Obilazak Drača uz stručno vodstvo. U popodnevnim satima odlazak u Meteore. Smještaj u hotel 3*. Večera i noćenje.

ČETVRTI DAN: METEORI

Doručak. Potom slijedi odlazak u razgled jednog od 6 lebdećih bizantskih samostana u kompleksu METEORA. Cjelodnevni razgled i uživanje u posebnosti ovih samostana koji se nalaze na zapanjujućem mjestu… Povratak u hotel. Večera i noćenje.

PETI DAN: METEORI – BITOLA – OHRID

Doručak. Putovanje nastavljamo u smjeru Bitole. Bitola je krajem 19.st. bila pod turskom vlašću i centar trgovine na Balkanu o čemu svjedoči 12 konzulata europskih država u to vrijeme otvorenih u Bitoli. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Ohridu. Smještaj u hotel ***, večera i noćenje.

ŠESTI DAN: OHRID – SV. NAUM – OHRID

Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)… Potom slijedi izlet u manastir Sv. Nauma na Ohridskom jezeru. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

SEDMI DAN: OHRID – SKOPJE - BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka vožnja u smjeru Skopja. Po dolasku slijedi obilazak sa stručnim vodstvom: Gradska tvrđava Kale – Džamija Mustafe Paše – Crkva svetog Spasa – koja je djelomično građena pod zemljom – Bit Pazar – Stara Skopska tržnica – Daut paša Amam -turska kupelj – Stari kameni most – Gradski muzej – nekadašnja stara željeznica – rodna kuća Majke Tereze ispred koje se nalazi njena bista, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Slobodno vrijeme. Zatim slijedi odlazak u Beograd. Smještaj u hotel ***. Mogućnost organizacije večere uz muziku u restoranu uz doplatu. Povratak u hotel. Noćenje.

OSMI DAN: BEOGRAD – RIJEKA - ZAGREB

Doručak. Poludnevni razgled Beograda uz stručno vodstvo: Odlazak do parka Kalemegdana – muzeja povijesti grada na otvorenom u kojem se nalazi poznata beogradska tvrđava iz 18.st. Razgled tvrđave s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na Beograd: statua Pobjednik koja je simbol grada, Vojni muzej, Rimski bunar, crkva Ružica, crkva Sv.Petke, Sahat-kula, kula Nebojša… Slobodno vrijeme.  Mogućnost organizacije ručka uz doplatu. Zatim slijedi kraće slobodno vrijeme i povratak prema Rijeci i Zagrebu. Planirani dolazak je u kasnim noćnim satima.

Cijena aranžmana po osobi (kalkulirana na bazi 40 putnika) iznosi

3.290,00 kn

Navedena cijena vrijedi za gotovinsko plaćanje.
Za beskamatno plaćanje karticama do 6 rata cijena se uvećava za 5%, 7-12 rata za 10% i 13-24 rata za 13%.
Platite na rate: 12 x 302 kn

Cijena uključuje

 • prijevoz autobusom,
 • usluge licenciranog voditelja putovanja,
 • usluge lokalnih vodiča,
 • 2 noćenja sa uslugom polupansiona u hotelu *** u Draču,
 • 2 noćenja sa uslugom polupansiona u hotelu *** u Meteorima,
 • 2 noćenja sa uslugom polupansiona u hotelu *** u Ohridu,
 • 1 noćenje sa uslugom noćenja s doručkom u hotelu *** u Beogradu,
 • izlet Tirana
 • izlet u manastir Sv. Naum na Ohridskom jezeru (autobusni prijevoz, obilazak, ulaznica),
 • organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu aranžmana

Cijena ne uključuje

  • doplatu za jednokrevetnu sobu: 70,00 kn po osobi i noćenju (ukupno 490,00 kn),
  • ručkove – ručak 8. dan u Beogradu mogućnost uz doplatu: 10-15 EUR po osobi
  • večeru uz muziku 7. dan u Beogradu uz doplatu: 10-15 EUR po osobi
  • piće
  • putno i zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Napomena

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.
Tko ide s tobom na ovo putovanje?
Podijeli s prijateljima!

VIŠE O MJESTIMA KOJA POSJEĆUJEMO

Albanija (albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova) sredozemna je država južne Europe. Graniči s Crnom Gorom na sjeveru, Kosovom na sjeveroistoku, Makedonijom na istoku, Grčkom na jugu, Jadranskim morem na zapadu te Jonskim morem na jugozapadu. Službeno ime glasi Republika Albanija, a ona je također i kandidat za ulazak u EU. Sadrži brdovit i planinski reljef. Najviša planina, Korab u okrugu Dibra je visoka 2.753 m. Ima blagu, ali uglavnom vlažnu klimu. Osim glavnog grada, Tirane, sa 520.000 st. veći gradovi su Drač, Elbasan, Skadar, Gjirokaster, Valona i Korča. Albanija je zemlja umjereno kontinentalne klime, a na to utječe njen reljef. Jedna od najtajanstvenijih destinacija u Europi krije u sebi prekrasne prirodne ljepote, spajajući na jednom mjestu planinsku surovost i morsku blagost, povijesne znamenitosti, višestoljetnu kulturnu tradiciju i predivne ljude koji svakom gostu nude toplu, bezuvjetnu dobrodošlicu.

Grčka je država u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obali Egejskog mora, Jonskog mora i Sredozemnog mora. Graniči s Albanijom, Makedonijom, Bugarskom i Turskom. Turistički najposjećenija je svakako Atena, iznad koje se nalazi brdo Akropolis gdje se nalazi Partenonov hram koji je ukrasio Fidija (najznačajniji kipar Stare Grčke). Tu se još nalaze kip božice Atene, hramovi Erehiton, Propileja i Apteros Nike. U samom gradu nalazi se Dionizijevo kazalište i Olimpijski stadion (izgrađen u novije doba na mjestu antičkog). Otok Kreta je planinsko krško područje. Na otoku se nalaze ruševine Malije iz 3000. pr. Kr. i ostaci Minosove palače u Knosu (iz vremena egejske kulture), zidine u Iraklionu (iz doba vladavine Venecije), minareti (ostaci turske dominacije), i drugo. Regionalno središte i glavna luka je Iraklion. Otok Krf je najšumovitiji i najzeleniji otok Grčke. Osim turističkog otok ima i veliko vojno-strateško značenje.

Ohrid je grad na jugozapadu Republike Makedonije, na sjeveroistočnoj obali Ohridskog jezera. Grad Ohrid je sjedište općine Ohrid koja se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Grad se prostire po Ohridskom polju, a njegova povijesna jezgra nalazi se na osamljenoj vapnenačkoj hridi, visokoj 792 m, koja poput rta ulazi u Ohridsko jezero. Zbog takvog položaja grada – na hridi („vo hrid“, „o riđ“, „o hrid“) došlo je do slavenskog imena Ohrid. Narod ga najčešće zove Orid.

Besplatni info telefon

0800666669

MOŽDA ĆE TI SE SVIDJETI I...

putovanje-tajland

TAJLAND HANGOVER TURA

3+1 GRATIS

putovanje-tajland

TAJLAND ZA POČETNIKE

od 375,00 kn mjesečno

tajlandska-pustolovina

TAJLANDSKA PUSTOLOVINA

od 8.950,00 kn

putovanje-tajland

KULINARSKA TURA

od 7.950,00 kn

Prijavite se na naš newsletter


Ostavite svoju e-mail adresu i najbolje ponude putovanja stižu vam u inbox.

Klikom na polje „Prijavi se” potvrđujete da ste upoznati i suglasni s našom Politikom privatnosti.
U svakom trenutku se možete odjaviti sa naše newsletter liste.